Reklama:

TORBIEL PAJĘCZYNÓWKI :( JAK MAM ZYC?? (514)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
23-07-2008, 12:39:00

u mojej Mamy tez wykryto torbiel ,
przeczytalam wszystko co znalazlam , pospisywalam nr ...
mam pytanko znacie jakiegos dobrego i godnego zaufania nerologa- neurochirurga w Rzeszowie badz w Lublinie ?
gość
24-07-2008, 11:47:00

Witam .... Mam serdeczna prośbe do Pani, ktora opisala swoj przypadek 08.07.2008 tzn. duza torbiel 10x9x5 i jest juz po zabiegu endoskopowym. Chciałbym nawiazac kontakt gdyz mam torbiel identycznej wielkosci.
Pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedz.
Mój nr GG : 5813813

gość
25-07-2008, 09:55:00

19-07-2008 o 21:49, gość :

08-07-2008 o 20:15, gość :
Witaj. Piszę do Ciebie , ponieważ domyślam się co w tej chwili przeżywasz. Sama niedawno stałam przed konieczności podjęcia takiej decyzji (torbiel pajęczynówki miałam ogromną 10x9x5 cm). Oczywiście prof przedstawił mi wszystkie ryzyka i zagrożenia, ale w porównaniu do konsekwencji jakie mogły wyniknąć z nieoperowania były niewspółmierne (na korzyść zabiegu). Jestem w tej chwili 2 tygodnie po operacji i wszystko jest ok. Byłam operowana w Bydgoszczy i tylko ten szpital polecam. Zabieg przeprowadzany był endposkopowo, tak więc ryzko było minimalizowane jak tylko możliwe, a w dodatku kwestia obciania i golenia skóry głowy była naprawdę minimalna (w tym szpitalu ku mojemy zdziwieniu lekarze również myśleli o takich sprawach i dbali o psychikę pacjenta - w szczególności jeśli chodzi o kobiety). Oczwyiście nie każdy przypadek jest taki sam, ale polecam z całego serca konsultacje u prof. Harata. Jeśli stwierdzi, że Twój przypadek nie jest operacyjny, to możesz spać spokojnie, a jeśli skieruje Cię na zabieg - jest to wiarygodne. Na włane oczy widziałam w klinice jakimi przypadkami się zajmują i jakimi fantastycznymi sepcjalistami są Ci lekarze. pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia

Cześć! Jak długo utrzymywały się u Ciebie bóle głowy po operacji? I czy były one bardzo silne?

Bóle były przez kilka dni, teraz (ok miesiąc po operacji) również się zdrzają, ale może to trwać do ok 3-6 miesięcy. Oczywiście trzeba wszystko dokładnie obserwować, jakie są to rodzaje bólu, jaka jest częstotliwość itd. pozdrawiam
gość
25-07-2008, 09:56:00

24-07-2008 o 13:47, gość :
Witam .... Mam serdeczna prośbe do Pani, ktora opisala swoj przypadek 08.07.2008 tzn. duza torbiel 10x9x5 i jest juz po zabiegu endoskopowym. Chciałbym nawiazac kontakt gdyz mam torbiel identycznej wielkosci.
Pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedz.
Mój nr GG : 5813813

Witam, mój email poz19@op.pl
gość
26-07-2008, 11:11:00

witaj moze wiesz coś o tym ------moja tomografia i jej wynik torbiel pajeczynówki w okolicy bieguna przedniego lewego płata skroniowego o wym28X29 mm Poszerzenie przestrzeni płynowej przymózgowej po stronie lewej do 10mm gęstosc zmiany ok 15-20jh obraz CT może sugerować przewlekły krwiak podwardówkowy (wodniak?) niewielki efekt masy z przemieszczeniem struktur pośrodkowych na strone prawą o ok 3mm Zwęzenie lewej komory bocznej (prawa szer7mm, lewa 3mm) struktura kostna mózgoczaszki bez zmian urazowych ...? nic z tego nie rozumiem boje sie strasznie wiem tylko ze w Bydgoszczy jest bardzo dobry neurolog i bardzo dobra klinika odpisz mi prosze !!! pozdrawiam ps bóle głowy ustały
gość
26-07-2008, 11:16:00

Witajcie może ktoś miał lub ma taki przypadek jak ja proszę powiedzie jak przebiega operacja moje gg to 9150051 czy jest bolesna niebezpieczna ???------moja tomografia i jej wynik torbiel pajeczynówki w okolicy bieguna przedniego lewego płata skroniowego o wym28X29 mm Poszerzenie przestrzeni płynowej przymózgowej po stronie lewej do 10mm gęstosc zmiany ok 15-20jh obraz CT może sugerować przewlekły krwiak podwardówkowy (wodniak?) niewielki efekt masy z przemieszczeniem struktur pośrodkowych na strone prawą o ok 3mm Zwęzenie lewej komory bocznej (prawa szer7mm, lewa 3mm) struktura kostna mózgoczaszki bez zmian urazowych ...? nic z tego nie rozumiem boje sie strasznie wiem tylko ze w Bydgoszczy jest bardzo dobry neurolog i bardzo dobra klinika pozdrawiam
gość
26-07-2008, 21:33:00

Witam, polecam zdecydowanie Bydgoszcz (10 szpital wojskowy, oddział neurochirurgii) - prof. Marek Harat. Na forum są podane jego namiary do gabinetu prywatnego, jednak wiem, że w okresie wakacji gabinet nie jest czynny. Można po prostu przyjechać do kliniki i "polować" tutaj pod gabinetem na konsultację. pozdrawiam
gość
29-07-2008, 17:49:00

O swojej torbieli dowiedziałem sie przypadkiem, gdy miałem uraz głowy, podczas badania RM ponad rok temu, około 2 cm, jednak wcele się tym nie przejęłem, nie mam też żadnych dolegliwości z nią związanych.
gość
01-08-2008, 13:29:00

Witam,mam 22lata ,Torbiel Pajęczynówki wykryto u mnie w zasadzie przypadkiem (po wypadku miałem silne bóle głowy)ale prawdopodnie mam go od dziecka.Mam nietypowe objawy,mam strasznie słabą przyswajalność alkoholu czyli potwornego kaca,przy zmianie ciśnienia np w górach mam potworne mdłości i zawroty głowy,wszyscy piszecie tu u bólach,ja raczej miewam szczególnie na rano raczej poczucie mdłości i nie potrafię na niczym się skoncentrować,czy wpływ na to może mieć ta cholerna Torbiel?
gość
03-08-2008, 17:49:00

mam 27 lat mam dwa torbiele w glowie jeden 2 cm drugi 4 cm strasznie boli mnie glowa i mam migawki czasami w oczach kto mi moze pomoc

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
gość
Mielopatia - wymiar rdzenia 4mm
Cześć, mam zdiagnozowaną dyskopatia na poziomie C5 C6 i C6 C7. Dodatkowo też rozwinęła się już mielopatia / ucisk na rdzen bo wymiar strzałkowy wynosi tylko 4mm. Neurochirurg na razie nie widzi konieczności operacji bo nie mam ciężkich objawów. Aktualnie to lekko obnizona sila miesniowa w rekach, sporadyczne uciski w okolicach karku. Mam tez mrowienie lewej polowy twarzy ale powiedzieli ze to z innego powodu (mam tez zmiany w mozgu). Badania neurologiczne w normie. 2 fizjoterapeutów odmówiło rehabilitacji bo nic się już nie da zrobić a nie chcą zaszkodzić. Nie wiem co robić. Z jednej strony po co się operować jeśli objawy nie są mocno dokuczliwe, z drugiej strony nie chce żeby było za późno... Doradźcie proszę
Reklama: