Reklama:

Tiki Nerwowe !!!! (514)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
03-04-2007, 10:18:00

te tabletki nazywaja sie Promolan czy cos takiego pytalam sie chlopaka ale zapomnialam pozniej napisze ich nazwe. Bierze sie je 2 albo 3 razy dziennie jak przepisze lekarz oraz wszystko zalezy od dawki tego leku czy jest slabszy czy mocniejszy. Moj chlopak tez mial robione badanie eeg i tez wyszlo wszystko ok ale podloze tej choroby lezy gdzie indziej. Moj misiek jest bardzo nerwowy no i przezycia w domu robia swoje. Gdzie mieszkasz moze i ja znajde Ci w poblizu jakiegos dobrego specjaliste. ?? Malwa
gość
03-04-2007, 21:51:00

hej,Malwamieszkam niedaleko Poznania.Sorki za niedyskretne pytanie, jesli nie chesz,nie musisz odpowiadac,czy przezycia Twojego chlopaka maja moze zwiazek z alkoholizmem(lub innym nalogiem)kogos bliskiego?ja tez jestem bardzo nerwowa, ktos bardzo mi bliski ma powazny problem,od wielu lat z tym walczymy. mozliwe, ze to jest podlozem moich "tikow" i nerwowosci...
pozdrawiam serdecznie i dzieki za zainteresowanie i pomoc
ps ciezko mi rozmawiac na ten temat
gość
04-04-2007, 11:22:00

te tabletki nazywaja sie PROPANOLOL jesli chodzi o przezycia to raczej ciezkie dziecinstwo oraz rozwod rodzicow no i kłopoty z ojcem ( brak jakiego kolwiem zainteresowania dziecmi , no i stwarzanie im tylko problemow) chory chlowiek. Napewno wszystko lezy w psychice nie denerwuj sie nie przejmuj sie wszystkim jak i wszystkim. Podejdz do kazdego problemu na spokojnie. I pamietaj ze pospiech i zlosc jest najgorszym doradza !! Aha i nie buj sie rozmawiac z ludzmi nie krepuj sie ich oni nic ci nie moga zrobic. Niktórzy tak samo jak Ty sie boja ) pozdrawiam i glowa do góry. ps: Musisz uwierzyc w siebie i w swoje mozliwosci a napewno masz ich sporo Malwa
gość
04-04-2007, 11:29:00

Malwa, dzieki za cieple slowa caly czas sie staram nie denerwowac,mam nadzieje,ze bedzie dobrze pozdrawiam serdecznie
gość
04-04-2007, 11:32:00

aha,ten lek jest zapisywany na choroby serca, ale i tak dzieki za pamiec
gość
04-04-2007, 11:42:00

tak zgadza sie to jest lek na serce. ale skoro przepisal to prywatny neurolog to mysle ze moze ma jakies dzialanie (prawidlowe). Pozdrawiam
gość
05-04-2007, 01:12:00

czesc mam podobny problem, tez trzepie glowa, najbardziej w chwilach nerwowych, czasami tego nie kontroluje, mam to juz od 5ciu lat ale od niedawna zaczelo sie pogarszac wiec jutro ide do lekarza neurologa, dam wam znac co mi przepisal i czy pomaga, pozdrawiam pa
gość
05-04-2007, 11:52:00

hej a masz moze jakies problemy,jestes nerwowy/a albo cos w tym stylu? Caly czas szukam przyczyny...
pozdrawiam serdecznie i zycze powodzenia
gość
05-04-2007, 12:57:00

Tak jestem nerwowa, zaczelo sie to jak przeprowadzilam sie do Stanow, zaczynalam nowa szkole itd. Pozatym moja mama jest alkoholiczka, nie wiem czy ma to z tym cos wspolnego ale mysle ze tak. Ide dzisiaj do lekarza wiec dam znac co powiedzial. Wiem jak sie czujesz, to mi rowniez przeszkadza w zyciu, ciagle sie wstydze, bede brala slub w czerwcu i nie wyobrazam sobie byc w takim stanie przed kamera, koszmar. Czytalam troche o tym i przewaznie te tiki odchodza po jakims roku ale mi niestety zostalo. Jak sie denerwuje to jest gorzej, jak sie ucze albo mysle nad koncentruje to tez jest gorzej, po alkoholu na nastepny dzien tez sie nasila. Jak sie kontroluje i probuje nie trzepac glowas to szukam cos innego w stylu ruszania uszami czy zaciskania zebow.
gość
05-04-2007, 17:52:00

hej hej ciesze sie, ze dasz znac, moze Twoj lekarz w koncu bedzie wiedzial... Rozumiem Cie doskonale co czujesz, ja tez niejednokrotnie myslalam jak byloby na moim slubie z tymi objawami, podobnie nie wyobrazam sobie wystepu przed kamera... to smutne Stracilam pewnosc siebie,jestem przez to bardziej nerwowa
jeszcze raz pozdrawiam serdecznie
PS jednak cos w tym musi byc, jak Twoja Mama tez jest alkoholiczka, chyba musialybysmy skonsultowac to z lekarzem (do tej pory to ukrywalam)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Bardzo proszę o interpretację wyników eeg
Bardzo proszę o interpretację wyników eeg mojego syna
Czy waszym zdaniem może to być SM? Lekarz to podejrzewa...
Wszystko zaczęło się mniej więcej 1,5 roku temu. Najpierw zauważyłem, że po spacerach zaczynała mnie boleć głowa, czasem tak mocno, że miałem odruch wymiotny.W tym samym okresie pojawiło się bardzo silne zmęczenie, którego wcześniej nie miałem. Po przespanej nocy, wystarczy że rano wyjdę na zakupy, i wracam do domu zmęczony do tego stopnia, że muszę się położyć spać na około 2 godziny.Po pracy jest podobnie — pracuję na utrzymaniu ruchu maszyn, więc bywają dni, gdzie nie robię wiele fizycznie, a mimo to wracam i śpię kolejne 3 godziny, i dalej czuję zmęczenie. Później pojawiły się problemy z równowagą. Przez około 4 dni znosiło mnie w lewo, jak szedłem prosto, i czułem się przytłumiony, ogłuszony. Od tego czasu nie mam już takiego silnego znoszenia, ale do dziś mam: trudności z utrzymaniem równowagi po obrocie o 180°,Przy kucaniu (np. przy wiązaniu butów), gdy wstaje również mam problemy z równowagą zdarza się, że tracę równowagę nawet stojąc w miejscu. Najbardziej niepokojące są jednak okresowe epizody utraty wzroku w prawym oku, które pojawiły się później. Zdarzają się raz lub dwa razy w miesiącu i trwają około 5 minut. Zaczyna się od czarnych punktów w zewnętrznej części pola widzenia, które się rozlewają do wewnątrz, aż przestaję widzieć na to oko.Czasami widziałem tylko kontury np. mebli, reszta obrazu się zlewa. Czasem widzę też kreseczki, jakby promieniście rozchodzące się od środka do zewnątrz. Co ważne:Utracie wzroku nie towarzyszy ból głowy, ani zaraz przed, ani po.Czasem epizody pojawiają się po stresie, ale nie zawsze – zdarzały się też w stanie zupełnego spokoju.Dodatkowo: po wysiłku często odczuwam ból za prawym okiem – głęboko, jakby „od środka”.Często mnie też szczypie to prawe oko.Przy wysiadaniu z samochodu też mam problemy z utrzymaniem równowagi.Miałem wykonywane badania:Rezonans głowy z kontrastem - jedna zmiana niespecyficzna w płacie czołowym, która nie wzmacnia się po kontraście - EEG ok -Angio TK głowy ok -Badania u okulisty w tym OCT ok -Wzrokowe potencjały wywołane - lekarz napisał, że są wydłużone latencje fali P100 obu oczu. Dla OL 94 i 109 a dla OP 101 i 102. W internecie jak patrzyłem jednak gorzej wychodzą im te wyniki wzrokowych potencjałów. Bóle głowy nie pojawiają się przed ani po zaniewidzeniu, więc lekarz wykluczył migrenę oczną. Chciałbym wiedzieć jakie jest wasze zdanie na ten temat. Może też mieliście takie objawy albo ktoś z waszych bliskich? Muszę niestety czekać pół roku za kolejnym rezonansem...
gość
Zmiany atroficzne po stłuczeniu mózgu
Diagnoza po rezonansie magnetycznym : U podstawy lewego płata skroniowego zmiany atroficzne mózgu po przebytym stłuczeniu widoczne na obszarze około 1,5cm. Wniosek: ognisko stłuczenia mózgu w obrębie lewego płata skroniowego. Co to znaczy? Co dalej?
gość
Dyskopatia c5/c6
Cześć, mam zdiagnozowaną dyskopatie szyjną c5/c6 z centralną prawostronną przepukliną dyskową. Od marca miałam 3 nawroty bólowe (2 x prawa ręka- blokada ruchu, zamieniająca się w promieniujący ból od karku łopatki do przedramienia ostatni nawrót wyszedł na ręce lewej razem z drętwieniem całej ręki- trwało to dobrych parę tygodni) od lat w nocy wybudza mnie drętwiejący kark z mocnym tępym bólem głowy (ciężkość głowy do tego stopnia, że aby wstać muszę złapać przedramionami głowę i się zerwać do góry) kiedyś podczas fizycznej pracy w nocy drętwiały mi obie ręce. Lekarz neurochirurg powiedział, ze kwalifikuję się do operacji. Mam 29 lat i nie wiem czy operować czy się jednak wstrzymać, co lepsze, czy robić i odczuć komfort życia (mam nadzieję) powrót do sportu, aktywne życie bez bólu, czy czekać nie wiadomo na co ( może ta przepuklina się wchłonie? jest taka szansa)
Reklama: