Reklama:

Tiki Nerwowe !!!! (514)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
03-09-2007, 16:13:00

Myloastan wchlania sie szybko do uk.pokarmowego dlatego i sam lek powinien wykazac znaczace dzialania w najblizszym czasie,mialam przepisana dawke leku pol tabl,na noc,lecz postanowilam brac rano,gdyz to wlasnie wtedy najbardziej potrzebne jest mi dzialanie tego leku by móc przyswajac wiedze,dzis mialam rozpoczecie roku na ak,medycznej i rzeczywiscie rano wzielam pol tabl i tylko raz porzadnie szarpnela mi glowa,zobaczymy jak bedzie dalej,rano zauwazylam dwie male krostki na ręce,czego wczesniej nigdy nie mialam..,
gość
03-09-2007, 19:06:00

najlepszy lek na tiki to thioridazin.rano i wieczorem po tabletce do tego 2razy magnez i witaminy z grupy b i dlugi okres brania tego leku i cierpliwosc.pozdrawiam wszystkich tikowcow
gość
07-09-2007, 13:57:00

Drapanie się po głowie czy masowanie szyi to także oznaki nerwowości lub czasem z desperowania.

Jakieś pytania? Proszę pisać na e-maila: lagu@buziaczek.pl
gość
07-09-2007, 17:05:00

mam pytanie czy mozna wyleczyc tiki nerwowe u dziecka ktore ma je od 5lat
gość
10-09-2007, 09:59:00

Witam!
Ja mam tę samą chorobę co wy!
boże nie wiedziałam że jest jeszcze ktoś to to ma!
J nie mogę rano spojrzeć w komputer, bo głowa leci mi do góry- dlatego niestety nie mogę pracować w urzędach przy komputerach! nie mogę również chodzić do fryzjera- nie wysiedzę, nie mogę, gdy patrzą na mnie- nie mogę siedzieć na pierwszej ławce w kościele... to jest tragedia- najgorsze jest to że rodzina się dziwnie patrzy ta najbliższa- zupełnie nie rozumie- mama wyzywa mnie od psychicznych.... chyba zakupie leki.....
gość
10-09-2007, 12:52:00

aha i jeszcze - kiedyś ksiądz poprosił mnie o przeczytanie czegoś na mszy - odmówiłam - bo nie mogłam ............ niestety było rano - nie mogłam nie........ ..................
gość
10-09-2007, 13:44:00

tiki to straszna choroba i jest bardzo ciezko z nia zyc najgorsze jest to ze ludzie zdrowi tego nie potrafia zrozumiec.z ta choroba jest bardzo trudno zyc bo czesto jej obiawy sa zauwazalne przez inne osoby,osoby ktore nie sa w stanie zrozumiec ani pojac obiawow tej choroby wiec jest nam ciezko.ale sa leki ktore czasami pomagaja ale trzeba brac je bardzo dlugo i systematycznie.wiec pora i czas wziasc sie za leczenie bo naprawde duzo osob choruje na te tiki powodzenia
gość
10-09-2007, 19:12:00

najgorsze jest to ze lapia nawet w kosciele i nie mozesz sie skupic na modlitwie a zebyscie wiedzieli co to za meka siedziecw lawce i sluchac wykladowcy z niemożnoscia zebrania mysli i emocji,gdy nei panuje suie nad swoimi ruchami,mój brat to zawsze ze ja wymyslam,wiadomo ze jak sie przbywa w domu z rodzina to moze i tiki sa mniejsze ale jakos ostatnio mi sie nasilily przebywajac nawetw towarzystwie mamy,babci badz brata,ten tylko zrozumie co wrzyciu cierpial z jakiegos powodu,bo nie wszyscy ludzie sa wyrozumiali a ostatnimi czasy choruja ludzie bardzo mlodzi
gość
11-09-2007, 06:07:00

idz do lekarza koniecznie zacznij brac leki moze tobie pomoga i wszystko minie.na niektorych leki dzialaj i pomagaja.sama sobie wprowadz witaminy z grupy b i magnez i pij melise.
gość
12-09-2007, 13:57:00

Zdrowi, czyli Ci którzy nie mają tików( bo uważam że tiki to groźna choroba)śmieją się z nas, tzw. tikowiczów. Nie wiedzą, jak trudno jest z nimi żyć, a zwłaszcza wśród wrednej młodzieży, jak ja... Śmieja się z wszystkiego, zaczynając od tików, a kończąc na fryzurze...Mówią, ze zachowuje się jak psychol, bo tak dziwnie ruszam twarzą...
Na szczęście wiem jak sobie z tym radzić. Nie przejmować się! To najlepsze lekarstwo na tych idiotów

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Czy waszym zdaniem może to być SM? Lekarz to podejrzewa...
Wszystko zaczęło się mniej więcej 1,5 roku temu. Najpierw zauważyłem, że po spacerach zaczynała mnie boleć głowa, czasem tak mocno, że miałem odruch wymiotny.W tym samym okresie pojawiło się bardzo silne zmęczenie, którego wcześniej nie miałem. Po przespanej nocy, wystarczy że rano wyjdę na zakupy, i wracam do domu zmęczony do tego stopnia, że muszę się położyć spać na około 2 godziny.Po pracy jest podobnie — pracuję na utrzymaniu ruchu maszyn, więc bywają dni, gdzie nie robię wiele fizycznie, a mimo to wracam i śpię kolejne 3 godziny, i dalej czuję zmęczenie. Później pojawiły się problemy z równowagą. Przez około 4 dni znosiło mnie w lewo, jak szedłem prosto, i czułem się przytłumiony, ogłuszony. Od tego czasu nie mam już takiego silnego znoszenia, ale do dziś mam: trudności z utrzymaniem równowagi po obrocie o 180°,Przy kucaniu (np. przy wiązaniu butów), gdy wstaje również mam problemy z równowagą zdarza się, że tracę równowagę nawet stojąc w miejscu. Najbardziej niepokojące są jednak okresowe epizody utraty wzroku w prawym oku, które pojawiły się później. Zdarzają się raz lub dwa razy w miesiącu i trwają około 5 minut. Zaczyna się od czarnych punktów w zewnętrznej części pola widzenia, które się rozlewają do wewnątrz, aż przestaję widzieć na to oko.Czasami widziałem tylko kontury np. mebli, reszta obrazu się zlewa. Czasem widzę też kreseczki, jakby promieniście rozchodzące się od środka do zewnątrz. Co ważne:Utracie wzroku nie towarzyszy ból głowy, ani zaraz przed, ani po.Czasem epizody pojawiają się po stresie, ale nie zawsze – zdarzały się też w stanie zupełnego spokoju.Dodatkowo: po wysiłku często odczuwam ból za prawym okiem – głęboko, jakby „od środka”.Często mnie też szczypie to prawe oko.Przy wysiadaniu z samochodu też mam problemy z utrzymaniem równowagi.Miałem wykonywane badania:Rezonans głowy z kontrastem - jedna zmiana niespecyficzna w płacie czołowym, która nie wzmacnia się po kontraście - EEG ok -Angio TK głowy ok -Badania u okulisty w tym OCT ok -Wzrokowe potencjały wywołane - lekarz napisał, że są wydłużone latencje fali P100 obu oczu. Dla OL 94 i 109 a dla OP 101 i 102. W internecie jak patrzyłem jednak gorzej wychodzą im te wyniki wzrokowych potencjałów. Bóle głowy nie pojawiają się przed ani po zaniewidzeniu, więc lekarz wykluczył migrenę oczną. Chciałbym wiedzieć jakie jest wasze zdanie na ten temat. Może też mieliście takie objawy albo ktoś z waszych bliskich? Muszę niestety czekać pół roku za kolejnym rezonansem...
gość
niewydolność żylne?
Witam proszę o wskazówki bo nie wiem co robić od 4 lat brałam tabletki antykoncepcyjne, odstawiłam od około 3 miesięcy i po odstawieniu mam ciągle objawy takie jak, kłucie w brzuchu, kołatanie serca, obrzęk żył na rękach, żyły powiększają się i drętwieją ręce, i nogi nie dam rady spać w nocy,lekarze rozkładają ręce nie znają diagnozy, zaczęłam zdjęcia już nie wiem co robić
Czy to może być SM?
Wszystko zaczęło się mniej więcej 1,5 roku temu. Najpierw zauważyłem, że po spacerach zaczynała mnie boleć głowa, czasem tak mocno, że miałem odruch wymiotny. W tym samym okresie pojawiło się bardzo silne zmęczenie, którego wcześniej nie miałem. Po przespanej nocy, wystarczy że rano wyjdę na zakupy, i wracam do domu zmęczony do tego stopnia, że muszę się położyć spać na około 2 godziny. Po pracy jest podobnie — pracuję na utrzymaniu ruchu maszyn, więc bywają dni, gdzie nie robię wiele fizycznie, a mimo to wracam i śpię kolejne 3 godziny, i dalej czuję zmęczenie. Później pojawiły się problemy z równowagą. Przez około 4 dni znosiło mnie w lewo, jak szedłem prosto, i czułem się przytłumiony, ogłuszony. Od tego czasu nie mam już takiego silnego znoszenia, ale do dziś mam: trudności z utrzymaniem równowagi po obrocie o 180°, Przy kucaniu (np. przy wiązaniu butów), gdy wstaje również mam problemy z równowagą zdarza się, że tracę równowagę nawet stojąc w miejscu. Najbardziej niepokojące są jednak okresowe epizody utraty wzroku w prawym oku, które pojawiły się później. Zdarzają się raz lub dwa razy w miesiącu i trwają około 5 minut. Zaczyna się od czarnych punktów w zewnętrznej części pola widzenia, które się rozlewają do wewnątrz, aż przestaję widzieć na to oko. Czasami widziałem tylko kontury np. mebli, reszta obrazu się zlewa. Czasem widzę też kreseczki, jakby promieniście rozchodzące się od środka do zewnątrz. Co ważne: Utracie wzroku nie towarzyszy ból głowy, ani zaraz przed, ani po. Czasem epizody pojawiają się po stresie, ale nie zawsze – zdarzały się też w stanie zupełnego spokoju. Dodatkowo: po wysiłku często odczuwam ból za prawym okiem – głęboko, jakby „od środka”. Często mnie też szczypie to prawe oko Przy wysiadaniu z samochodu też mam problemy z utrzymaniem równowagi.Miałem wykonywane badania:Rezonans głowy z kontrastem - jedna zmiana niespecyficzna w płacie czołowym, która nie wzmacnia się po kontraście - EEG ok -Angio TK głowy ok -Badania u okulisty w tym OCT ok -Wzrokowe potencjały wywołane - lekarz napisał, że są wydłużone latencje fali P100 obu oczu. Dla OL 94 i 109 a dla OP 101 i 102. W internecie jak patrzyłem jednak gorzej wychodzą im te wyniki wzrokowych potencjałów. Bóle głowy nie pojawiają się przed ani po zaniewidzeniu, więc lekarz wykluczył migrenę oczną. Chciałbym wiedzieć jakie jest zdanie innych lekarzy, którzy może spotkali się z takim przypadkiem. Muszę niestety czekać pół roku za kolejnym rezonansem...
gość
Zespol Melas
Witam ,jestem nosicielka zespołu melas mam 38lat.Od kilku miesięcy boli mnie głowa, i nogi mam słabe Nie mam na nic sily a lekarze to olewają. Robiłam tomograf jesienią niby wyszdl dobrze.A ja coraz gorzej się czuje,opuszczam dni w pracy,nie mam sily zająć sie corka i rodzina. Patrzą na mnie ja jakąś hipohondryczka a ja naprawdę już nie daje rady żyć!!! Proszę może ktoś zna dobrego neurologa z powołania
Reklama: