Reklama:

Słaba pamięć (od zawsze) (14)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkujący
25-04-2011, 18:20:32

Witam. Odkąd pamiętam, mam słabą pamięć. Już będąc mały, zauważyłem, że nie zapamiętuje tak jak moi rówieśnicy. Uczyłem się dużo i miałem słabe wyniki. Żeby się czegoś nauczyć na sprawdzian potrzebowałem np. 3h, gdy inni nauczyli się w 1h czy nawet pamiętali z lekcji. Na studiach też poświęcałem dużo czasu na naukę mimo to zapamiętywanie szło mi bardzo wolno. Potrafię przeczytać stronę jakiegoś tekstu i nie potrafię tego streścić, nawet nie pamiętam co czytałem. Wszystko "wbija" mi się do mózgu bardzo wolno, podczas gdy inni załapią za pierwszym razem, ja dopiero rozumiem to po powolnej analizie. Nie mam pamięci do twarzy. Potrafię gadać z różnymi nowopoznanymi osobami pierwszego dnia a drugiego się zastanawiam czy to na pewno oni. Jeżeli to ma jakieś znaczenie, moi rodzice również nie mają dobrej pamięci. Mam również problemy z koncentracją, nie potrafię się skupić na czytanym tekście. Prowadzę od kilku lat stresowy tryb życia. Czy udać się do neurologa czy mam to jakoś uwarunkowane genetycznie?
gość
25-04-2011, 18:38:03

Też mam słabą pamięć, ale biorę Biotropil/Memotropil. Mi pomaga.
gość
25-04-2011, 20:30:45

Proponuję zbadać poziom kortyzolu jeśli do tego masz "przestawiony" zegar biologiczny w sensie lepiej funkcjonujesz nocą niż dniem. Kortyzol odpowiada w pewnej mierze za naszą zdolność zapamiętywania. Badania w laboratoriach to koszt ok. 35 zł. Pozdrawiam- gg 6274725
gość
06-11-2011, 22:08:03

Obecnie mam słabą pamięci, moje problemy zaczęły się wieku 18 lat. Zacząłem spowalniać przestałem myśleć, złapała mnie depresje, przestałem się uczyć i tak przez kilka miesięcy. Kiedy zrozumiałem że nie można tak dalej żyć.
Utraciłem pamięć nie wiem jak ale chyba wyniku tej depresji, otępiałem. Mam problemy z logicznym myśleniem nauką, pisaniem. Ogólnie jest bardzo źle chciałem się dalej uczyć ale nie umiem. Nie przyswajam wiedzy nie zapamiętuje. Oblałem już 3 szkoły policealne i studia.
Nie wiem co robić......
Początkująca
14-11-2012, 09:55:51

Tu koniecznie musiałbyś iść do lekarza po cavinton fore, który świetnie poprawia pamięć i koncentrację. Nawet nauka do głowy szybciej wchodzi po kuracji tym lekiem.
Komentatorka
14-11-2012, 10:02:03

często własnie słaba pamięc problemy z pamięciom związane są z depresją i trzeba najpierw znalezc przyczyne zanim włączy sie leczenie farmakologiczne.pozdrawiam
:)
Początkująca
15-11-2012, 10:16:56

Tak to prawda, wizyta u lekarza jest konieczna, poza tym cavinton jest na receptę to i tak lekarz musiałby zbadać co jest przyczyną problemów z pamięcią.
gość
19-11-2012, 13:44:44

a w jaki sposób ten cavinton *** wpływa na poprawę naszej koncentracji??
gość
20-11-2012, 07:51:55

Poprawia krążenie mózgowe, przyspiesza procesy myślowe , pamięć, orientację . Pobudza też metabolizm mózgowy, no sporo ma tych działań zdrowotnych.
gość
20-11-2012, 18:27:25

no ja właśnie ostatnio mam spore problemy z koncentracją dlatego zaczynam się sama obawiać o swój stan zdrowia, więc zastanawiam się czy nie powinnam się zacząć czymś wspomagać.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: