Reklama:

Rehabilitacja NORMAN czy MAZOVIA? (12)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
18-12-2014, 18:19:04

Drodzy, mam problem ze znalezieniem miejsca na rehabilitacji dla taty, ktory jest po dwukrotnym peknieciu tetniaka tetnicy podstawnej. Tata mial embolizację oraz zalozona zastawkę. Teraz ma tracheostomię oraz PEGa, ma niedowład wszystkich konczyn - rusza prawa reka i noga, lew strona jest niewladna. W szpitalach nie chca zakwalifikowac go na rehabilitację. Obecnie lezy w Lublinie na Neurologii na Krasnickiej i chca sie go pozbyc, wysylaja nas do ZOLu.. tata ma 48 lat wiec jest jeszcze bardzo mlody. Nie mowi, ale przytakuje i mruga oczami na tak lub na nie. rozpoznaje nas, jest chetny do wspolpracy podczas rehabilitacji przylozkowej.
Szukamy dla niego miejsca gdzie opieka jest na wysokim poziomie. Najlepiej gdyby to bylo cos z NFZtu poniewaz nie stac nas na dluga prywatna rehabilitacje.
Czy ktos slyszal cos o osrodku Mazovia w Warszawie? Jakie macie zdanie o tym miejscu? Pobyt miesieczny tam to prawie 15 000 zł wiec wolalabym upewnic sie czy to dobry pomysl, aby tate tam umiescic. Slyszałam rownież o centrum NORMAN w Koszalinie? Może ktoś mi podpowie co lepiej zrobić? Bardzo chce pomoc tacie a juz nie wiem co bedzie dla niego najlepsze.
Początkująca
22-12-2014, 18:24:49

Mazovia nawet nie znam. Jakoś ciężko ich znaleźć w internecie. O tym drugim dużo więcej i z tego co wyczytałam to specjalizują się w rehabilitacji po udarze. No i Mazovia ma drożej z tego co piszesz i z tego co wiem ile kosztuje w Centrum Norman.
Początkująca
22-12-2014, 19:38:08

Witam serecznie,z czystym sumieniem polecam Centrum Norman w Koszalinie-rehabilitańci są bardzo profesjonalni,atmosfera świetna,nie mam żadnych zastrzeżeń do ich rewelacyjnej pracy.Nasza 3 letnia córka ma rzadką wadę neuro-genetyczną,Zespół Angelmana,i dzięki ich pracy postępy są widoczne i długotrwałe.Przyjeżdżamy do nich specjalnie z Paryża,więc o czymś to świadczy- francuscy rehabilitańci przez rok nie wypracowali tego,czego dokonano w Centrum Normana przez 10 dni dla naszej córki,aż żal było wyjeżdżać:)Najważniejsze prócz ich świetnej pracy jest indywidualne podejście do pacjenta-czy to małego,czy starszego,tak ważne w tego typu pracy.POLECAM w 100 %!!:) Do wglądu filmik: https://www.youtube.com/watch?v=mXytJyCMhlQ
gość
20-10-2016, 09:03:32

Opieka rehabilitantów w ośrodku Norman w Koszalinie jest dużo ponad standard w Polsce. Jeździłam po różnych ośrodkach, bo mój mąż jest po 2 udarach niedokrwiennych. Dopiero w w Koszalinie postawili go na nogi. Oczywiście wczesniejsza praca terapeutów mogła się do tego przyczynić, ale sposób pracy w pacjentem w ośrodku Norman jest inny, bardziej indywidualny, mocniej skupiony na konkretnych potrzebach każdego z pacjentów. Również polecam z całego serca w szczególności dla osób po udarze mózgu. Wszyscy pacjenci na turnusie, którym byłam z mężem wyjechali z ośrodka zadowoleni i prawie wszyscy zarezerwowali kolejne turnusy. Jak są efekty, to chce się jeszcze więcej, bo widać, że warto.
gość
20-10-2016, 17:28:39

Proszę żądać aby oddział neurologii wysłał tatę na oddział rehabilitacji neurologicznej.Pierwsza rehabilitacja jest najważniejsza i daje dużo możliwości,można na niej przebywać nawet 16 tygodni na NFZ.Taką możliwość daje tylko pierwsza rehabilitacja jeżeli wyśle szpital to czeka się na nią krótko.Szpitalny oddział neurologii może bezpośrednio skierować na oddział rehabilitacji.W Lublinie jest szpitalny oddział rehabilitacji.Teraz nie ma rejonizacji można wszędzie tylko trzeba na oddział rehabilitacji neurologicznej np.Warszawa ul.Sobieskiego Instytut Neurologii i Psychiatrii,Bydgoszcz Szpital Jurasza, Konstancin Jeziorna CKR ul .Gąsiorowskiego i jeszcze jest dużo innych szpitali. Skąd jesteście ? Na prywatną rehabilitację będziecie mieć całe życie,ponieważ tata będzie potrzebować rehabilitacji do końca życia ,wiem co piszę mój mąż jest po udarze mózgu ponad 7 lat.Zachorował w jak miał 46 lat.Proszę pytać może będę mogła coś jeszcze podpowiedzieć. Alutka
gość
05-11-2016, 04:44:22

Gość 2016-10-20 11:03:32
Opieka rehabilitantów w ośrodku Norman w Koszalinie jest dużo ponad standard w Polsce. Jeździłam po różnych ośrodkach, bo mój mąż jest po 2 udarach niedokrwiennych. Dopiero w w Koszalinie postawili go na nogi. Oczywiście wczesniejsza praca terapeutów mogła się do tego przyczynić, ale sposób pracy w pacjentem w ośrodku Norman jest inny, bardziej indywidualny, mocniej skupiony na konkretnych potrzebach każdego z pacjentów. Również polecam z całego serca w szczególności dla osób po udarze mózgu. Wszyscy pacjenci na turnusie, którym byłam z mężem wyjechali z ośrodka zadowoleni i prawie wszyscy zarezerwowali kolejne turnusy. Jak są efekty, to chce się jeszcze więcej, bo widać, że warto.
Jaki jest koszt rehabilitacji w tym ośrodku?
gość
27-02-2017, 09:01:39

Treść zablokowana przez moderatora

gość
07-03-2018, 11:10:15

Przebywamy obecnie na drugim turnusie rehabilitacyjnym w Centrum Norman. Mąż po udarze niedokrwiennym prawej półkuli mózgu. Kochani, ten ośrodek to miejsce magiczne, które "leczy duszę i ciało". Zespołowi ośrodka dziękujemy za cierpliwość, uśmiech, profesjonalizm, a także za nadzieję na lepsze jutro. Z pozdrowieniami Anetta i Andrzej anettaem72@gmail.com
gość
21-05-2018, 09:53:23

Treść zablokowana przez moderatora

gość
24-02-2020, 22:04:41

W Polsce na palcach jednej ręki można policzyć ośrodki rehabilitacji neurologicznej, które można na prawdę polecić. Nie ma co się dziwić, skoro na mapie europy jest ich niewiele

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: