Czy jest na forum ktoś , kogo bliski na to choruje? Moja mama została wczoraj zdiagnozowana po dwóch latach poszukiwań. Potrzebuję wsparcia i innych historii
gość 20-09-2024, 22:39:54
Jeśli chodzi Pani(Panu) o PSP to mój mąż został trzy lata temu zdiagnozowany. Po kilku latach poszukiwania przyczyn jego pogarszającego się stanu, leczeniu depresji, wielu wizytach w Ośrodku Alzhaimerowskim wreszcie neurolog z powiatowego szpitala dosłownie po pięciu minutach powiedział, że nie ma dobrych wiadomości, że to PSP. Nie chciał za dużo mówić przy mężu który jeszcze wtedy bardzo przejmował się, co go może czekać. Poczytałam w necie i płakałam po kryjomu. W Klinice Neurologii zrobili mnóstwo badań a rezonans mózgu nie zostawił wątpliwości.
Mam sporo doświadczenia odnośnie tej choroby. Wprawdzie każdy organizm nieco inaczej może demonstrować objawy ale jest wiele jednoznacznych. Mogę służyć radą.
gość 27-02-2025, 09:08:53
Jestem studentką 5 roku fizjoterapii, mój teść w 2023 roku zmarł na PSP, napisałam na ten temat pracę magisterską. Jeśli ktoś z Państwa ma pytania odnośnie rehabilitacji postaram się pomóc w miarę swoich możliwości.
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.