Reklama:

Przewlekły ból głowy u nasady nosa (16)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
04-07-2007, 19:42:00

A jak wykryto u ciebie ten płyn?Był on na zwykłym zdjęciu RTG zatok?
Początkujący
06-07-2007, 10:18:00

Tak na zwykłym zdjęciu rtg.Opis był taki: Otorbiony płyn w zatoce szczękowej prawej.Niewielka ilość płynu w zatoce szczękowej lewej.Zatoki czołowe bez zmian.Po ściągnięciu tego płynu głowa zrobiła się o połowę lżejsza.Teraz gdy tylko czuję że zbiera mnie katar robię sobie inhalację z soli iwonickiej,rumianku i amolu po to ażeby katar nie zbierał się w zatokach tylko schodził nosem.Po 23 zabiegach jak ręką odią .[addsig]
łysy
gość
10-07-2007, 17:53:00

Hej! Mnie od jakis 5 dni pobolewa glowa. Raz mocniej, raz slabiej, najpierw po lewej stronie, potem po prawiej, teraz na czubku. NIe jest to bardzo silny bol, raczej uczucie ciezkiej glowy. Co moze byc tego przyczyna? Ja jak zwykle juz panikuje
gość
12-07-2007, 12:03:00

Głowa może boleć od wielu różnych chorób np. przewlekły stres, brak snu, nadciśnienie, ale tez od innych poważniejszych schorzeń.Dlatego tak trudno ustalić przyczynę bólu.
Najlepiej udać się do lekarza rodzinnego, on może skierować do neurologa,albo zlecić serię podstawowych badań.(krew,mocz,ciśnienie, cukier itp.)
gość
25-10-2015, 08:58:09

Gość 2007-07-01 07:14:00
Migrenę lekarz wykluczył, leki jakie brałem na migrenę:
divascan 3x1 przzez 3 miesiace
dihydroergotamina (krople) przez 6 miesięcy w różnych dawkach
polomigran 3x1 przez 2 tygodnie
Dokładnie te same leki brałam na migrenę
gość
08-12-2022, 22:18:04

Witam, moj syn boryka sie z tym samym problemem. Bol glowy u nasady nosa od 1.5 roku. Mnostwo badan, wszystko w normie I nikt nic nie wie. Najgorsze jest to ze zadne przeciwbolowe leki nie dzialaja.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: