Reklama:

Proszę o pomoc w sprawie operacji Alif odcinka L4/L5/S1 (4)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
26-10-2016, 07:38:11

Witam. Bardzo proszę o pomoc czy ktoś z Was przeszedł zabieg Alif odcinka lędzwiowego L4/L4 i L5/S1.
zdecydowałam się na to i za tydzień mam mieć zabieg. Mam pytania:Czy po tej operacji jest lepiej? czy ustepuje ból w 100%? jak długo przebiega rekonwalescencja? czy warto ?
U mnie wg . rezonansu spłycona lordoza.Krążki L4/L5 i L5/S1 o cechach dehydraratacji.
Przyśrodkowa centralna przepuklina L4/L5 i przyśrodkowa Prawostronna przepuklina L5/S1.
Od 1,5 roku zmagam się z bólem .dwa razy w tygodniu rehabilitant,basen,ćwiczenia.Leki przeciwóbowe Zaldiar + dicroberl Retard .kilka dni dobrze i potem znów ból nie do zniesienia.
gość
26-10-2016, 09:42:54

rezonans żaden dramat, dobra rehabilitacja i powinien być spokój na pewnych warunkach, spytaj czy po operacji znów będzie można robić wszystko, czy tylko dobrze będzie na pewnych warunkach, bo może to żaden interes dać się zoperować
gość
28-10-2016, 19:02:44

o ile mi wiadomo , operacja nie daaje 100% powrotu do zdrowia i słyszałam ,że chetnie lekarze ją chetnie przeprowadzają bo operacja ta jest dobrze płatna dla szpitala , moja kolezanka rehabilitantka , dradza jeśli jest inny sposob która przynosi ulgę.....oczywiscie każdy inaczej to znosi ...też jestem po konsultacji z neurohirurgiem ,....i też jestem rozczrowana że już tak mam zrypany kregosłup i nie można go zregenerowac
gość
28-10-2016, 19:05:41

Gość 2016-10-28 21:02:44
o ile mi wiadomo , operacja nie daje 100% powrotu do zdrowia i słyszałam ,że lekarze ją chętnie przeprowadzają bo operacja ta jest dobrze płatna dla szpitala , moja kolezanka rehabilitantka , odradza i mówi ,że jeśli jest inny sposob który przynosi ulgę to odwlekac operację .....oczywiscie każdy inaczej to znosi ...też jestem po konsultacji z neurohirurgiem ,....i też jestem rozczrowana że już tak mam zrypany kregosłup i nie można go zregenerowac jakimis lekami

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
Reklama: