Reklama:

Problemy z pamięcią i koncentracją (26)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

gość
30-01-2019, 13:50:30

Witam,
Jestem młodym 24 letnim mężczyzną.
Moje problemy ze sprawnością umysłową zaczęły się 1,5 roku temu i trwają do dziś,byłem narażony na przewlekły stres i brak odpoczynku.Stało się to jakby w jednym momencie nawarstwienia zbyt dużej ilości stresu,
Brałem już wszystkie możliwe środki poprawiające pamięć,Miłorząb japoński,lecytyna,brahmi,wąkrotka azjatycka i inne zioła,wszelki poziom witamin mam w normie.Zażywam oleje bogate w kwasy omega 3.
Dzisiaj odbieram wynik TK głowy,ponieważ,ostałem skierowanie od neurologa,który to również skierował mnie do psychiatry.
Psychiatra stwierdził depresję i zapisał serotoninę,tabletki pomagają na poprawę nastroju ale moje problemy z pamięcią,koncentracją i myśleniem się nie poprawiły.
Czuję się jakby mój iloraz inteligencji obniżył się o połowę.Moje zdolności poznawcze,zdolność do nauki nowych rzeczy drastycznie spadły.Zrezygnowałem przez to z pracy.
Co może być przyczyną takich dolegliwości?
Nie pracuję już drugi miesiąc,tylko odpoczywam i niewiele mi się poprawiło.
Zacząłem się również zdrowo odżywiać i regularnie ćwiczyć.
gość
30-01-2019, 21:14:16

Wynik TK głowy w porządku,morfologia krwi również.
Badanie biorezonansem pokazało pasożyta: Tęgoryjec dwunastnicy,Candida oraz duże ilości metali ciężkich,głównie Aluminium.
gość
04-02-2019, 22:40:07

Spróbuj brać treonian magnezu. Ja miałem 11 lat połowiczy kurcz twarzy i pomógł mi jak ręką odjął. Mamy mało magnezu a on właśnie wnika przez barierę do mózgu. Życzę zdrowia
gość
05-02-2019, 17:10:09

O kurcze,to muszę spróbować,dzięki wielkie :) Szkoda,że nie napisałeś wcześniej bo wczoraj zamawiając suplementy kupiłem taki oto magnez,TRIPLE COMPLEX MAGNESIUM 400mg 100kaps asparaginian magnezu, tlenek magnezu, cytrynian magnezu SWANSON
to chyba nie to samo,nie? Polecasz jakąś konkretną firmę ?
gość
05-02-2019, 18:36:38

Magtein lub L-treonian magnezu, takie są nazwy. Kuracja miesięczna kosztuje średnio około 100 zł (zależy ile brakuje nam magnezu do normy). Szukaj w internecie, ja brałem różne firmy i wszystkie działają. Uważaj na znane firmy które biorą za miesięczną kurację 150 i więcej zł.
L-treonian magnezu (MgT) to aminokwasowa sól magnezowa i on ten treonian ma być w składzie. Dawka dobowa to 2000 mg w tym około 144 mg czystego magnezu. Mężczyzna dobowo potrzebuje ~ 350 mg magnezu - większość z pożywienia a dodatkowo tym treonianem. Życzę zdrowia
gość
05-02-2019, 21:16:44

Bardzo dziękuję :) W Czwartek będę jeszcze zbadany pod kątem neuroboreliozy,mam podejrzenia,że może to być to.
Jeśli chodzi o magnez,to z krwi byłem w "normach" a na biorezonansie pokazało niedobór.
No ale wiadomo jakie to normy są ustalane w Polsce,w cały świat.
No i też co innego wynik z krwi,a obecność magnezu w mózgu.
Przydatna odpowiedź,dzięki,zastosuję się :)
gość
07-02-2019, 16:41:53

Gość 2019-02-04 23:40:07
Spróbuj brać treonian magnezu. Ja miałem 11 lat połowiczy kurcz twarzy i pomógł mi jak ręką odjął. Mamy mało magnezu a on właśnie wnika przez barierę do mózgu. Życzę zdrowia
Witam serdecznie. Chciałam zapytać Pana jak długo brał Pan ten magnez skoro nastąpiła poprawa zdrowia . Interesuję się tym bo sama mam połowiczy kurcz twarzy .
gość
07-02-2019, 20:05:11

Pytam Pana który wyleczył się z połowiczego kurczu twarzy . Jak długo brał Pan ten magnez ? Sama mam tą przypadłość i bardzo jestem ciekawa 😀13 HB
gość
08-02-2019, 18:21:55

Treonian magnezu biorę już 5 miesięcy i nadal. Poprawę poczułem po około miesiącu. Próbujcie, warto a nuż Wam pomoże. Aktualnie biorę około 150 mg magnezu (4 tabletki) a jak czuję coś nie tak to dobowo dokładam 1 lub 2 tabl. Zdrowia życzę.
gość
08-02-2019, 20:15:50

Dziękuję Panu za informację . Zamawiam dzisiaj ten magnez i mam nadzieję że mi też pomoże. Życzę Panu dużo zdrowia 😁

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: