Reklama:

Problemy ?! (12)

Forum: Niepełnosprawność

Początkująca
05-05-2010, 13:17:11

jakie są najczęstsze problemy osób niepełnosprawnych i jak sobie z nimi radzić
gość
19-07-2011, 07:36:09

Witam.
Kirz, twoje pytanie od roku jest bez odpowiedzi. Czyli można się domyślac, że problemy są duże lub wcale ich nie ma. Osobiście twierdzę, ze są bardzo duże.
Poczytaj:

http://www.niepelnosprawni.pl/?gclid=CPXlsfDxjKoCFVAv3wodQR6mzw

pozdrawiam
Irek
krak62
gość
18-11-2011, 23:59:22

Po części zgodzę się z Irkiem w odpowiedzi na to pytanie. Wiadomo,że są problemy w zależności od stopnia niepełnosprawności. Radzić sobie to po między innymi:
1. Nie bać rozwiązać problemów osób niepełnosprawnych
2. Towarzyszyć im
3. Nie odtrącać ich
4. Załatwiać z nimi sprawy urzędowe i nie tylko
5. Pomagać im wytrwale
6. Być wytrwałym
Reszta już będzie lepsza w dążeniu do celu:)
Początkująca
23-12-2011, 09:19:39

a jeszcze dochodzą do tego bariery architektoniczne. mojej koleżanki córka chodzi do szkoły integracyjnej do drugiej kl. szkoły podstawowej, jeżdzi na wózku. szkoła owszem, ładna , nowa, i cóż z tego. dostosowana tylko nazwą, jest podjazd z dworu do wejścia głównego, a dalej szkoła trzy kondygnacyjna i bez windy.i rozmieszczenie na dole klasa , na półpiętrze stołówka, na piętrze sala informatyczna i pielęgniarka na drugim biblioteka, jeszcze teraz jak cię mogę ale co będzie za rok za dwa, dzieci bez ruchu szybko przybierają na wadze. w tej chwili noszą ją sprzątaczki szkolne a ona no cóż boi się że ją upuszczą one też się boją,że im wypadnie z rąk. w zakresie obowiązków tego nie mają i jak by co to dyrekcja odmyje ręce. próbuje pomóc tym kobietom . i matce i dziecku i paniom z obsługi też. dlatego proszę jeśli ktoś ma jakiś pomysł gdzie iść w tej sprawie aby znależć środki na założenie windy
Początkująca
27-12-2011, 14:42:57

Proponuję nagłośnienie tego problemu w mediach. Tego typu sytuacje trzeba szybko rozwiązywać. Nie wiem komu szkoła podlega? Możliwe, że trzeba się udać do Ministerstwa Oświaty, bądź podpytać się w Urzędach miasta, gminy powiatu tam są odpowiednie działy, które się tym zajmują. Pozdrawiam
Beata
gość
27-12-2011, 15:23:32

Moim zdaniem nagłośnienie sprawy ujrzy światło dzienne w radiu, telewizji. Proponuje program Elżbiety Jaworowicz. Pani Jaworowicz przyjedzie z kamerą
i dokładnie omówi problem. Problem wymaga prawnego omówienia sprawy, bo chcemy dla dziecka aby było bezpiecznie i wygodnie rozmieszczać się po szkole.Pewnych spraw nie można zostawiać bez rozwiązania. Proponuję już pisać do Pani Jaworowicz
i omówić sprawę.Życzę powodzenia:)
Początkująca
27-12-2011, 17:34:18

Ja polecam Interwencje na Polsacie do programu Pani Elżbiety Jaworowicz nie mam przekonania.
Beata
gość
27-12-2011, 18:39:07

Beata40 2011-12-27 18:34:18 Ja polecam Interwencje na Polsacie do programu Pani Elżbiety Jaworowicz nie mam przekonania.
Spokojnie Pani Jaworowicz ma gadane i poradzi sobie.To dobra dziennikarka:)
Początkująca
27-12-2011, 18:44:35

Masz racje dobre gadanie w takiej sprawie jest bardzo skuteczne to Pani Elżbieta sobie poradzi.
Beata
gość
27-12-2011, 18:53:53

To kobieta z charakterem, a faceci tylko przekażą informację powierzchowną. Tu można przyjechać do studia i omówić problem:)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

dobry fizjoterapeuta kraków
Cześć, jestem po operacji kręgosłupa. Chodzę na zabiegi z NFZ, zdaję sobie sprawę, że to za mało. Czy ktoś poleci [url=https://osteohelp.pl/fizjoterapia/] dobrego fizjoterapeutę w Krakowie[/url]?
gość
Gdzie kwalifikacja i operacja endoskopowa przepukliny C?
Witam, Gdzie w wielkopolsce można się kwalifikować na operację endoskopową przepukliny kręgosłupa szyjnego? Koniecznie NFZ. Sam nie mogę nic znaleźć.
gość
Rezonans pomocy!!!
Co to wszystko oznacza co jest w opisie rezonansu Mam parestazje braki czucia popuszczam mocz i stolec.... Co to jest ??? Długi czas oczekiwania na wizyte
At What Age Does a Man Stop Ejaculating – Here’s the Right Answer!
The relation between age and sexual tendency is very strong. Especially in men, sexual performance depends highly on the age of the person. We see a Man Stop Ejaculating after a certain age. This is normal and happens to almost every person at some time. Many men are very considerate about erection and ejaculation as these are important for intercourse and reproduction. However, most know very little about the problems related to ejaculation and how it will react to aging. In this article, we will be discussing the relationship between sexual performance and aging and enlightening how aging can stop a man from Ejaculating. Ensure you read the complete article to avoid missing any details.
Reklama: