Reklama:

Problem z otwieraniem prawego oka w nocy (11)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
01-02-2016, 22:58:53

Witam,
mam 32 lata i 3,5 miesiaca temu urodzilam dziecko. Od pewnego czasu mam problem, gdy w nocy dziecko płacze, a ja budzę się, żeby do niego wstać to czuję zaciśnięcie prawej powieki/przez chwilę nie moge otworzyć oka. Po chwili zacisk ustępuje, a ja wtedy potrzebuję jeszcze moment na wyostrzenie wzroku. Czasem pomagam sobie palcem. Dodam, ze nie mam niczym sklejonych rzęs, albo mam niewielką ilość żółtawej wydzieliny w kaciku. Czy jest to problem okulistyczny, czy moze neurologiczny? Czy jest to powod do zmartwien, jesli taka sytuacja pojawia sie tylko w nocy? Jesli tak, to jakie wykonac badania i do jakiego specjalisty sie wybrac? W internecie naczytalam sie, ze moze to swiadczyc o miastenii Bardzo sie boje takiej diagnozy... Chcialabym wierzyc, ze to tylko objaw zmeczenia. Dodam jeszcze, ze nie nosze okularow, rok temu stwierdzono u mnie mala nadwzrocznosc no i faktycznie, moje prawe oko ma tendencje do zaczerwienien w kaciku, ropienia od czasu do czasu, na co z reguly pomagaly krople hyaback. Miewam tez uczucie suchego oka, ale dotad problemu z otwieraniem nie mialam. Bardzo prosze o odpowiedz.
Początkująca
02-02-2016, 09:43:41

Treść zablokowana przez moderatora

gość
08-03-2017, 21:55:17

Witam, mam dokładnie te same objawy, także jestem w trakcie urlopu macierzyńskiego. Czy ma Pani już jakaś diagnozę problemu?
gość
18-05-2018, 07:27:34

Witam, mam te same objawy. Okulistyczne podobno wszystko ze mną ok.
gość
15-12-2020, 22:33:24

Witam, mam identyczny problem. Jakbym czytala o sobie. Te same objawy w prawym oku. Zaczęło się jakieś 2 miesiace po porodzie...
gość
03-07-2022, 06:26:26

Ja jestem w ciąży i właśnie pierwszy raz pojawiło się to u mnie. Przeraziłam się. Czy któraś z Pan miała diagnozę problemu?
gość
30-07-2022, 14:24:13

Ten sam problem, też prawe oko, myślałam że to od rzęs które przedłużam od jakiegoś czasu, ale czytam że Wy macie identycznie.
Nie jestem w ciąży, mam duże dzieci. Czy ktoras z Was była u okulisty?
gość
07-02-2023, 18:36:11

Witam, u mnie ten sam problem wystąpił 2,5 po porodzie. W trakcie ciąży miałam gradówkę. Minęło już ponad 5 miesięcy,a problem dalej jest. Okulista zmienia krople i maści. Miałam badania w kierunku chorób o podłożu reumatologicznym. To już trwa tyle miesięcy,a nie ma żadnej popraey
gość
31-08-2023, 20:24:42

Macie może diagnozę ?
gość
20-09-2023, 19:10:15

U mnie to samo, 6 mcy po porodzie. Czy któraś z Was już coś wie więcej?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: