Reklama:

Porażenie nerwu strzałkowego z opadającą stopą prawą (42)

Forum: Udary i tętniaki

gość
30-12-2012, 18:52:43

Moje rozpoznanie to ostre niedokrwienie prawej kończyny dolnej z wykrzepionym tetniakiem tętnicy podkolanowej prawej.Miałam cztery zabiegi operacyjne.1. Założenie cewnika do fibronolizy do tętniaka tętnicy, 2.Arteriografia, cewnik do trombilizy miejscowej, 3.PTA i trombektomia tętnicy piszczelowej przedniej. Pokrycie tętniaka tętnicy podkolanowej stentem Cordis 6x60 mm, 4. Fasciotomia podudzia prawego.
W następstwie mojego schorzenia moja noga została uratowana, lecz nastąpiło porażenie nerwu strzałkowego z opadaniem stopy prawej. W tej chwili czekam na wizyte u neurologa i specjalistyczną rehabilitację Jak mogę domowym sposobem rehabilitować stopę ?
gość
03-04-2013, 22:00:44

Mam podobny problem (uszkodzenie 90%) w następstwie ucisku przez gips. Rehabilitacja, rehabilitacja i jeszcze raz rehabilitacja tzn. solux, prądy tensa, masaż ręczny i laser. W domu ćwiczenia (w tym min wchodzenie i schodzenie po schodach, podnoszenie się na chorej stopie z asekuracją - boli no ale cóż), masaż wodny żelową myjką z kolcami. W tej chwili czekam na sanatorium. Daje rezultat. Pojawił się niestety nowy problem: bóle kręgosłupa na wysokości lędźwi i ból w kolanie zdrowej nogi prawdopodobnie łękotka. I znów nowe leczenie :( ale nie martw sie nerw się odradza. Życzę zdrówka:)
gość
13-03-2014, 09:48:36

powinno się stopę zabespieczyć ortezą. Jest ich kilka typów na rynku. Różnice między ortezami to tworzywo z jakiego są wykonane (polipropylen/plastik, włókno szklane i włókno węglowe) i konstrukcja. Można je podzielić na łuski przednie i tylne. Łuski z włókna weglowego poza zapobieganiem przed opadaniem stopy dzięki właściwościom włóókna węglowego dodaja "siły". Łuska jest sprężysta i ułatwia chodzenie.
gość
26-06-2014, 21:51:35

To wypisuje lekarz czy można kupić i używać samemu?
zdrowy już byłem..., i co dalej?. :-)
gość
28-06-2014, 08:15:44

Moja siostra ponad 20 lat temu mała zdiagnozowane porażenie nerwu strzałkowego, nie bardzo mogła chodzić. Pomogła medycyna niekonwekcjonalna, dzisiaj chodzi, biega, tańczy. Bez punkcji, rehabilitacji. Zainteresowanym chętnie udzielę informacji. Pozdrawiam
gość
28-06-2014, 15:28:50

A jakiego rodzaju była ta medycyna niekonwencjonalna? Możesz zdradzić szczegóły? Mój namiar mispychala@op.pl
Pozdrawiam
Gość 2014-06-28 10:15:44
Moja siostra ponad 20 lat temu mała zdiagnozowane porażenie nerwu strzałkowego, nie bardzo mogła chodzić. Pomogła medycyna niekonwekcjonalna, dzisiaj chodzi, biega, tańczy. Bez punkcji, rehabilitacji. Zainteresowanym chętnie udzielę informacji. Pozdrawiam
gość
07-07-2014, 12:00:54

Bardzo proszę o więcej informacji dot. niekonwencjonalnych metod na opadającą stopę.
gość
07-07-2014, 12:02:18

Treść zablokowana przez moderatora

gość
04-08-2014, 17:17:12

gość
05-08-2014, 06:55:56

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Neurolagia nerwu v
Czy mogła powstać w skutek uderzenia twarzą w podłogę aż doszło do złamania nosa i wbcia zębów w wargę dolna, po około miesiącu mega ból twarzy głowy jak przy zapaleniu zatok ale tomografia je wykluczyła ból przeszedł po tygodniu ale nadal jak uciekam miejsca na twarzy to czuję uczucie bólu np nosa
gość
Proszę o odpowiedź
Dzień dobry robiłam rezonans magnetyczny głowy i wyszło mi , że w połowie długości stoku widoczne jest ognisko hiperintensywne o średnicy 0,7 cm np.odpowiadające ( tluszczakowi ) czy to coś groźnego jest? Proszę o odpowiedź
gość
Torbiel rathkiego lub plata tylniego
Ratunku!!! Bole glowy i oczu mgla przed oczami coraz częściej bole glowy,wymioty co drugi dzień... Zaraz się wykończę w oczekiwaniu neurologa a gdzie jeszcze rezonans... Torbiel od 4 lat
gość
Zez potętniaku
Czy w Lublinie jest klinika leczenia zeza potępiaku tętnicy szyjnej
Reklama: