Zalecam dużą ostrożność !!! Podpisywana umowa na 12 miesięcy opiewa na zbyt niską liczbę świadczeń rehabilitacyjnych, których pula wyczerpuje się już po 4 - 5 miesiącach i pojawia się problem z rozliczeniem finansowym. Zgodnie z umową opłaty miesięczne powinny być wnoszone na podany w umowie nr rachunku bankowego MOR. Tymczasem w trakcie podpisywania tej umowy podsuwana jest do zawarcia w formie elektronicznej umowa pożyczki z agencją finansowo - windykacyjną Mediraty. Oczywiście nie ma możliwościowi zapoznania się z treścią tej lichwiarskiej umowy przed jej potwierdzeniem jednym kliknięciem , co jest warunkiem podpisania umowy z MOR na usługi rehabilitacyjne. Istotne jest, że cała kwota pożyczki pobranej w ten błyskawiczny sposób, wpływa na konto MOR, który dowolnie dysponuje otrzymanymi środkami, zaś w przypadku wcześniejszego rozwiązania umowy rozlicza te środki według stawek rynkowych, w sposób niezgodny z promocyjnymi warunkami umowy. W ten sposób MOR wykazuje wobec pacjenta skonsumowanie znacznej lub całej pożyczki już w ciągu kilku miesięcy, nie zaś tylko jako sumy kwot płatności miesięcznych zgodnych z umową. Np. po 2 miesiącach wpłaciłam 600 zł, zaś MOR wycenił koszt zabiegów na 1300 zł i tę różnicę muszę wyrównać. Wtedy wkracza do akcji Mediraty domagając się ode mnie, jako pożyczkobiorcy, w sposób bezwzględny, wręcz chamski, bez żadnych wyjaśnień, zwrotu pobranej pożyczki, którą dysponował MOR i nie rozliczył uczciwie , zgodnie z umową. MOR nie reaguje na moje próby wyjaśnienia sprawy, lub chociaż podania stawek przyjętych do rozliczenia, podobnie Mediraty, gdzie tylko straszy się mnie sądem i wpisaniem do rejestru dłużników