Reklama:

Orzeczenie o niepełnosprawnosci a padaczka (13)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
21-08-2007, 10:32:00

Witam,
Co daje choremu na padaczkę orzeczenie o niepełnosprawnosci??
Gdzie moza znaleźć info o tym?

Pozdr
Rafał
gość
21-08-2007, 13:01:00

osobom które posiadają orzeczenie o niepełnosprawności przysługują dodatkowe ulgi i uprawnienia. ustawa o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnieniu osób niepełnosprawnych określa właśnie te uprawnienia. szczegółowe info można znależć w internecie. można też osobiście udać się do ośrodka pomocy społecznej - zespół ds. orzekania udzieli wszelkich odpowiedzi.
gość
21-08-2007, 13:02:00

osobom które posiadają orzeczenie o niepełnosprawności przysługują dodatkowe ulgi i uprawnienia. ustawa o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnieniu osób niepełnosprawnych określa właśnie te uprawnienia. szczegółowe info można znależć w internecie. można też osobiście udać się do ośrodka pomocy społecznej - zespół ds. orzekania udzieli wszelkich odpowiedzi.
gość
21-08-2007, 13:09:00

orzeczenie o niepełnosprawności daje też możliwość staranie się twoim GOPSie o dodatek pielegnacyjny ok 154 zł miesięcznie . Musisz złożyć wniosek. Ale tam Ci udzielom dodatkowych informacji. jak masz orzeczenie to możesz starać sie o turnusy rehabilitacyjne w Powiatowym Centrum Pomocy Rodzinie. Pozdrawiam Ula
gość
23-08-2007, 08:58:00

Witam
Jeśli posiadasz orzeczenie to należy ci sie zasiłek pielęgnacyjny z opieki społecznej, drugą zaletą jest ''łatwiejsze'' znalezienie pracy bo pracodawca zwolniony jest z płacenia za ciebie składek do zusu (a to na rękę pracodawcy). Staraj sie o stopień niepełnosprawności, a wszystkie dodatkowe informacje uzyskasz w opiece społecznej albo w zusie. Życze powodzenia i zdrowia
gość
23-08-2007, 08:59:00

Witam
Jeśli posiadasz orzeczenie to należy ci sie zasiłek pielęgnacyjny z opieki społecznej, drugą zaletą jest ''łatwiejsze'' znalezienie pracy bo pracodawca zwolniony jest z płacenia za ciebie składek do zusu (a to na rękę pracodawcy). Staraj sie o stopień niepełnosprawności, a wszystkie dodatkowe informacje uzyskasz w opiece społecznej albo w zusie. Życze powodzenia i zdrowia
gość
23-08-2007, 08:59:00

Witam
gość
23-08-2007, 09:00:00

Witam
gość
28-03-2008, 14:22:00

Kochani. A czy ja sama muszę się udać do organu który orzeka o niepełnosprawności i z papierami od nich do lekarza który mnie leczy?
Ja leczę się od 2006 roku , a dopiero w tym roku lekarz zmienił mi kategorię choroby na padaczkę.Na razie pracuję,nie zgłosiłam jeszcze w pracy o przeciwwskazaniu do pracy w hałasie i przy maszynach w ruchu. Co zrobić; najpierw zgłosić w pracy o przeciwwskazaniach, czy najpierw załatwić to orzeczenie, jeśli w ogóle się da. Nie korzystam z żadnych zwolnień lekarskich, bo mój lekarz takich nie daje. Czy może udać się po zwolnienie do lekarza rodzinnego.
gość
28-03-2008, 15:37:00

ja już prawie 6 miesięcy siedze na zwolnieniu

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: