Reklama:

obrzęk szpiku kostnego - kręgosłup (4)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
13-08-2009, 08:35:00

mam 38 lat i cierpię od lat na kręgosłup ale od ponad roku nie śpię z bólu, BŁAGAM, MOŻE KTOŚ POMOŻE MI ZROZUMIEĆ mój rezonans magnetyczny. :
Na poziomie L3/L4 stwierdza się pośrodkową przepuklinę krążka międzykręgowego, zlateralizowaną w prawo prowadzącą do umiarkowanego ucisku na worek oponowy.
Krążki międzykręgowe L4/L5 i L5/S1 wykazują uwypuklenia pierścieni włóknistych typu „bulging”. Na poziomie pierścienia włóknistego widoczny jest śladowy ucisk worka oponowego.
Degeneracyjne skrócenie czasu relaksacji T2 krążków międzykręgowych L4/L5 i L5/S1, a także w mniejszym stopniu L3/L4; obniżenie wysokości krążka międzykręgowego L5/S1.
Zmiany zwyrodnieniowe krawędzi trzonów na poziomie L5/S1, z towarzyszącym obrzękiem szpiku kostnego w sąsiedztwie blaszek granicznych.
Iza
gość
25-08-2009, 12:06:00

cześć, ciekawe czy ktoś podejmie temat. jestem bardzo ciekawa Twojej choroby.
gość
28-05-2014, 10:59:00

ramzeska 2009-08-13 10:35:00 mam 38 lat i cierpię od lat na kręgosłup ale od ponad roku nie śpię z bólu, BŁAGAM, MOŻE KTOŚ POMOŻE MI ZROZUMIEĆ mój rezonans magnetyczny. :
Na poziomie L3/L4 stwierdza się pośrodkową przepuklinę krążka międzykręgowego, zlateralizowaną w prawo prowadzącą do umiarkowanego ucisku na worek oponowy.
Krążki międzykręgowe L4/L5 i L5/S1 wykazują uwypuklenia pierścieni włóknistych typu „bulging”. Na poziomie pierścienia włóknistego widoczny jest śladowy ucisk worka oponowego.
Degeneracyjne skrócenie czasu relaksacji T2 krążków międzykręgowych L4/L5 i L5/S1, a także w mniejszym stopniu L3/L4; obniżenie wysokości krążka międzykręgowego L5/S1.
Zmiany zwyrodnieniowe krawędzi trzonów na poziomie L5/S1, z towarzyszącym obrzękiem szpiku kostnego w sąsiedztwie blaszek granicznych.
Iza
gość
28-05-2014, 16:27:44

Co za idiota wyciąga te stare posty z z przed 6 lat!!!!!!!!!!!!!!!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
Reklama: