Reklama:

O czym świadczą te objawy, prąd po kręgosłupie (14)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkujący
26-05-2013, 15:35:14

Kiedy pochylam głowę w dół to przechodzą mnie takie dziwne prądy po kręgosłupie, zwłaszcza w jego dolnej częsci. Czasami drętwieją mi palce u rąk kiedy się budzę.
Mam 25 lat, obawiam się żeby nie było to SM :/
Początkujący
26-05-2013, 15:37:17

Dodam jeszcze że mój kręgosłup lędźwiowy jak i szyjny jest w kiepskim stanie o czym świadczą prześwietlenia które robiłem
gość
27-05-2013, 13:03:02

pomoże ktoś ?
gość
27-05-2013, 17:40:00

Witaj mam podobne objawy do Twoich ale za dużo nie mogę się wypowiedzieć bez opisu RTG bądź MRI;) lecz takie zmiany mogą świadczyć o tym że coś niedobrego dzieje się w odcinku szyjnym kręgosłupa Pzdr
gość
27-05-2013, 18:34:48

wynik badania radiologicznego:
spłycona fizjologicznie lordoza szyjna
obiniżenie przestrzeni m-kregowej c4-c5
wysokosc trzonow kregowych zachowana
początkowe zmiany zwyrodnieniowe w stawach luschki oraz na tylno-dolnych krawedziach trzonow c3-c5
cien o wysyceniu wapeinnym w tkankach miekkich, ku tyłowi od wyrostka kolszystego c2
co o tym sądzisz?
gość
28-05-2013, 19:03:03

Witaj sugerowałabym wykonanie rezonansu magnetycznego w celu sprawdzenia czy nie ma ucisku na worek oponowy bądź korzenie nerwowe , ponieważ obniżenia przestrzeni kręgowych oraz zmiany zwyrodnieniowe niestety powodują takie rzeczy, chodź nie muszą wszystko zależy na jakim etapie są te zmiany czy w fazie początkowej czy bardziej zaawansowane. wiem ponieważ sama mam podobną sytuację, dlatego najlepiej będzie jak udasz się do neurologa po skierowanie na MRI odcinka szyjnego. Życzę dużo zdrówka
Początkujący
30-05-2013, 16:57:26

zauważyłem też że czasami mam mrowienie w nogach, jak przejdę jakiś dłuższy odcinek... czy nadal można zwalać to na kręgosłup ? :/ Do neurologa idę dopiero w czwartek, chyba wykończę się psychicznie, bo moje objawy z tego co czytam w internecie wskazują na SM :/
Początkujący
31-05-2013, 09:38:51

wracając jeszcze do objawu prądu po kręgosłupie przy schylaniu głowy, zauważyłem że zdecydowanie mocniejsze prądy towarzyszą mi jak zginam głowę przy zgarbionym kręgosłupie, natomiast jeżeli kręgosłup mam wyprostowany i zginam głowę to albo są to delikatne prądy albo nie czuć ich wcale. Pomoże ktoś? Pozdrawiam
gość
31-05-2013, 12:19:30

Jest taki watek dla Ciebie , musisz kliknac na " dyskopatia kregoslupa , a pozniej , watek " dyskopatia kregoslupa szyjnego a operacja , sa tam ludzie wybitni fachowcy , po operacji szyjnego odcinka , odpowiedza Tobie , podyskutujesz i uspokoisz sie , to nie jest stwardnienie rozsiane , pogadaj z nimi . Jesli zwrocisz sie do nich z pytaniami dostaniesz porade.
Początkujący
31-05-2013, 14:12:09

dziękuje bardzo ! :)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: