Reklama:

nowy lek na padaczkę Vimpat - czy ktoś brał ten lek? (25)

Forum: Padaczka

gość
08-11-2013, 07:38:54

Witam,
mam pytanie czy ktoś brał lek Vimpat? W jakich dawkach , o ile zwiększał i co jaki czas? Interesuje mnie działanie tego leku i skutki uboczne. Właśnie zaczęłam go wprowadzać mojej córce. Oprócz Vimpat-u bierze Keppre i Depakine Chrono. Mam problem z dostaniem tego leku w Warszawie. Czy ktoś zna tanią aptekę? Będę wdzięczna za wszelkie komentarze.
Ania
gość
13-11-2013, 13:32:52

Dzien dobry,
w leczeniu mojego syna ten lek sie nie sprawdził. Brał wraz z kepra i lamitrinem. Poprawy nie było.
Jak juz pisałam mam do odsprzedania 4 opakowania Vimpatu 100 mg po 56 tabletek, w korzystnej cenie.
Pozdrawiam
gość
13-11-2013, 22:26:34

Dobry wieczór,
jestem zainteresowany,jak się można skontaktować ?
gość
19-11-2013, 13:29:03

Treść zablokowana przez moderatora

gość
14-02-2015, 12:06:47

Radze nie sprzedawac zadnego leku na EPI, nawet najgorszego... na wszelki wypadek
Zawsze miec przy sobie relanium wtedy nie trzeba znowu wolac karetki
gość
14-02-2015, 21:10:25

Brałem ten lek, ale bardzo krótko. Podobnie jak Keppra, skutecznie blokował silne aury padaczki skroniowej. Niestety jest pewna grupa pacjentów, u których Vimpat i Keppra (ten sam producent, podobny mechanizm działania) bardzo wpływa na psychike, osoba często staje się zamknięta, drażliwa i agresywna. Miałem okazję to odczuć, lek odstawiono. Działania uboczne ustąpiły.
Komentatorka
15-02-2015, 08:08:30

Gość 2015-02-14 13:06:47
Radze nie sprzedawac zadnego leku na EPI, nawet najgorszego... na wszelki wypadek
Zawsze miec przy sobie relanium wtedy nie trzeba znowu wolac karetki
Jeszcze musi być ktoś, kto wie, że to relanium mamy i ktoś, kto potrafi nam podać, bo najszybciej działa zastrzyk. Może się to sprawdzić, kiedy człowiek ma aurę, bo kiedy dostanie się ataku np. na ulicy, to samo posiadanie zastrzyku/tabletki nic nie da.
A dlaczego nie sprzedawać, czy dawać leku, który przestało się brać, a jest jeszcze ważny; przecież chory, wie, co bierze, a może lekarstwo dostać od kogoś np. taniej.
Komentatorka
15-02-2015, 08:30:54

Biorę Lamictal i Levetiracetam, w ub.roku lekarz zdecydował o próbie wycofania Lamictalu i wprowadzeniu Vimpatu. Trwało to bardzo powoli od początku listopada do końca stycznia. Początkowo nie było żadnych zmian ale w miarę zmniejszania dawki Lamictalu, stałam coraz bardziej niespokojna, wciąż mi się zdawało, że już zaczyna się atak, stawałam się coraz bardziej rozdrażniona, nerwowa, a ilość ataków była taka sama, jak poprzednio. Po ostatniej wizycie, jednak zaczęłam wycofywać Vimpat, a wracać do poprzedniej dawki Lamictalu 250 -0 - 200. Następuje to też powoli i skończy się z końcem marca.U mnie jednak cały czas trudno powiedzieć, czy skutki uboczne były jednoznacznie wynikiem przyjmowania leku, czy nasilającej się depresji w związku z sytuacja życiową; prawdopodobne jest, że lek zostałby "zaakceptowany" przez organizm (przy innych lekach nie obserwuję żadnych skutków ubocznych) w wyniku innego ogólnego stanu psychicznego.
gość
18-04-2015, 17:06:51

Czy po leku Vimpat odczuwał ktoś jakieś skutki uboczne?
Początkujący
19-04-2015, 16:38:02

W moim przypadku - nie ma żadnych negatywnych, za to same pozytywne. To jedyny skuteczny lek na padaczkę skroniową o zlokalizowanym początku - ogniskową.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: