Reklama:

Niepokojąco długi sen... (20)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
26-08-2006, 19:43:00

Witam serdecznie.
Mam 20 lat od 2 miesięcy borykam się z problemem nadmiernej senności. Na początku nie zwracałem zbytniej uwagi na ten problem, jednak został on zauważony przez rodzinę, a obecnie się pogłębia. Jeżeli nie prześpie 12 godzin w nocy i 2-3 w ciągu dnia to jestem pozbawiony energii i ospały. Mocna kawa nie pomaga (nawet z 4 łyżeczek), mogę ją wypić i iść spać.
Szukałem na ten temat informacji w internecie okazało sie, że ten objaw pasuje do depresji aczkolwiek jestem pewny, że na nią nie cierpię. Czy ktoś z forumowiczów domyśla się chociaż czym to może być spowodowane lub jakiej choroby moze to być objaw? Mój lekarz rodzinny zbagatelizował problem i nie wiem gdzie mam szukać porady.
Za odpowiedź z góry dziękuje.
gość
26-08-2006, 19:52:00

Chciałbym także zaznaczyć, że nie towarzysza temu żadne dodatkowe objawy typu, zawroty lub bóle głowy, niechęć do życia, wymioty itd. Jest to tylko sama nadmierna senność
Początkująca
28-08-2006, 12:41:00

Hmm a może to cukrzyca ? Badałeś poziom cukru?
Początkująca
19-09-2007, 17:45:00

niedoczynność tarczycy , tez tak mam
gość
21-09-2007, 03:20:00

Ogromny wpływ na to może mieć także niedobór niektórych witamin, w szczególności magnezu...wiem bo sam długo borykałem się z podobnym problemem i u mnie właśnie magnez był główną przyczyną. Naturalnie jednak może ich być znacznie więcej, więc najlepszym wyjściem byłoby po prostu wybranie się do lekarza rodzinnego z tym problemem, on skieruje Cię ewentualnie na odpowiednie badania itd. Niestety większość ludzi idzie do lekarza dopiero w ostateczności, a uwierz mi że to na pewno najlepsze wyjście...pozdrawiam
gość
24-09-2007, 23:44:00

Witam mam problem podobny do poprzednika,śpie bardzo dlugo nawet do 15,16 , obojętne czy pójde spać o 11 czy o 4, tak samo odczuwam zmęczenie nawet gdy tyle prześpie, niemówiąc juz o tym jak mniej śpię. Jakie badania powinienem przeprowadzić ? mam 21 lat
gość
25-09-2007, 00:28:00

Witam, ja mam taki sam problem. Spie po 10 godzin, rano chocby sie palilo w mieszkaniu nie rusze nawet palcem, czuje sie jak bym godzine wczesniej wypil 0,7 L. Caly dzien ziewam, i brak mi energi. A od godziny 18 DO 22 ziewanie ustaje, czuje sie zmeczony ale ale o duzo lepiej niz w dzien tuz po wstaniu. Co mi dolega ? ....
gość
28-09-2007, 00:24:00

i co zrobic z tym hmmmmm ja juz nie mam pojęcia a zbliza sie kolejny rok akademicki i znowu nie wstane na nic ehhh,
Początkująca
28-09-2007, 17:03:00

26-08-2006 o 21:43, gość :
Witam serdecznie.
Mam 20 lat od 2 miesięcy borykam się z problemem nadmiernej senności. Na początku nie zwracałem zbytniej uwagi na ten problem, jednak został on zauważony przez rodzinę, a obecnie się pogłębia. Jeżeli nie prześpie 12 godzin w nocy i 2-3 w ciągu dnia to jestem pozbawiony energii i ospały. Mocna kawa nie pomaga (nawet z 4 łyżeczek), mogę ją wypić i iść spać.
Szukałem na ten temat informacji w internecie okazało sie, że ten objaw pasuje do depresji aczkolwiek jestem pewny, że na nią nie cierpię. Czy ktoś z forumowiczów domyśla się chociaż czym to może być spowodowane lub jakiej choroby moze to być objaw? Mój lekarz rodzinny zbagatelizował problem i nie wiem gdzie mam szukać porady.
Za odpowiedź z góry dziękuje.

Witam. Ja miałam podobna sytuacje. Czułam sie zmeczona. Mogłam spac przez noc i dzien. Do tego wpadałam w jakas depresje. Nic mi sie nie chciało. I nikt nie mógł mi pomóc. Wiec poszlam do dobrego dietetyka. Kazał mi zrobic badania po czym dostałam od niego diete na 2 tygodnie. Było mi cięzko bo musiałam jesc 6 razy dziennie ale naprawde nie chciało mi sie spac Po dwóch tyg. wysyłałam mu mailem moje pomiary i dostawałam od niego nastepna diete na 2 tygodnie. Po prawie 4 miesiacach przytyłam 5 kg wczesniej miałam niedowage i czuje sie jakbym urodziła sie po raz kolejny Zacznijcie od diety to naprawde pomaga. Musze przyznac ze wydałam troche kasy na te produkty ale sie opłaciło
Pozdrawiam i nie poddawajcie sie
gość
30-09-2007, 00:40:00

no dobra ale ja nie mam problemow z waga jem duzo i często

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: