Reklama:

Niemiłosierny ból kręgosłupa od dwóch lat PROSZĘ POMOCY!!!!!! (11)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Początkujący
09-09-2009, 16:46:00

Dwa lata temu podjąłem prace(fizyczna i w pewne dni wyczerpująca),pracowałem tam 2 miesiące,po zwolnieniu się wziąłem się za siłownie.Pewnego wieczoru robiłem trening pleców(podciąganie w opadzie,telemark i przysiady ze sztangą)po czym położyłem się spać....I WTEDY SIĘ ZACZĘŁO....4 Rano niemiłosierny ból kręgosłupa w odcinku lędźwiowym,po czym jazda do lekarza i na rentgen którego wyrok brzmiał: ,,Skrzywienie kręgosłupa lędźwiowego wypukłością w stronę lewą.Struktura kostna kręgów prawidłowa.Zwężenie krążka międzykręgowego L5/S1.Niespojenie łuku tylnego kręgu S1''.Po otrzymaniu wyników chodziłem na rehabilitacje-jakaś hydro-vibra i coś jeszcze-nic nie przynosiło efektów,od tamtego czasu śpię na siedząco lub pół-siedząco,nie mogę normalnie funkcjonować,nie rozumiem czemu kręgosłup zaczął mnie boleć nad ranem skoro uraz mógł być spowodowany przez ćwiczenia,nie wiem co robić a ból nie pozwala mi spać w nocy(śpie około5-6h i to z przerwami na ułożenie się) oraz uprawiać jakiś aktywny rodzaj sportu.Słyszałem różne opinie na temat swojego kręgosłupa ale zależy mi na ocenie specjalisty-PROSZĘ O NA ILE TYLKO SIĘ DA ZDIAGNOZOWAĆ MOJĄ PRZYPADŁOŚĆ I ODPOWIEDZIEĆ CZY MOŻNA TERAZ OCENIĆ SYTUACJA CZY BĘDZIE WYMAGAŁA OPERACJI. Aha i nie wiem czy to może mieć jakiś związek ale odczuwam też czasami ból jąder,stwierdzono u mnie dwa obszary hypoechogeniczne. Proszę o rzetelną odpowiedź na wizytę u specjalisty w moim mieście musiałbym czekać aż do 8 grudnia,a na koniec września wyjeżdżam na studia 300 km od mojego miasta i chciałbym do czasu wyjazdu dowiedzieć się na czym stoję i jak mogę ratować swój kręgosłup,
[addsig]
Zmasakrowany kręgosłup scorpio
gość
09-09-2009, 19:44:00

Podawane przez Pana dolegliwości są wskazaniem do pogłębienia diagnostyki, przede wszystkim z przeprowadzeniem badania neurologicznego i prawdopodobnie wykonania badania MRI lub TK. Proponuję przeczytać artykuł zamieszczony na stronie:
http://www.forumneurologiczne.pl/txt/a,5723,3
Skoro w Pana miejscowości terminy wizyty w Poradni Neurologicznej są bardzo odległe, dobrze się składa, że wyjeżdża Pan do innej miejscowości, gdzie być może uda się uzyskać pomoc w krótszym terminie. Proszę podać nazwę miasta do którego Pan wyjeżdża - postaram się podać kilka adresów Poradni do których mogłby się Pan udać.
Jednocześnie zmiany w obrębie jąder powinny być diagnozowane dalej przez specjalistę urologa.
Pozdrawiam,

Ekspert Medforum Magdalena Targosz
Początkujący
09-09-2009, 20:18:00

Miasto do którego wyjeżdżam to Nysa-jeszcze mniejsze miasto niż to w którym mieszkam(Włocławek).Dziękuje za artykuł i prosiłbym o podanie placówek w których leczenie jest pokrywane przez NFZ[addsig]
Początkujący
09-09-2009, 20:27:00

I proszę powiedzieć czy po skierowanie na rezonans i tomografie mam iść do neurologa czy neurochirurga??[addsig]
Początkujący
09-09-2009, 20:51:00

I jeszcze jedno...może to pomoże w choć trochę przybliżonej e-diagnozie,cały kręgosłup mi ,,strzela'' chrupie(stawy i kolana również chrupią,nie mówiąc już o goleniach i stopach),często też czuje ścięgno idące z barka do pięt które po naprężeniu przy rozciąganiu również chrupią.ogółem całe plecy(ścięgna,kości,chrząstki)wydają dziwne dźwięki chrupania i strzelania,ostatnio nawet czuje dziwny nie tyle ból co jakby nacisk na potylice,nie wiem czym te objawy mogą być spowodowane,czy jest jakaś choroba która doprowadza układy kostny do takiego stanu? [addsig]
Początkujący
12-09-2009, 11:43:00

Proszę o odpowiedź[addsig]
Forumowiczka
14-09-2009, 17:41:00

scorpio... jakie badania masz zrobione oprócz tych, co już opisałeś? Przyznam, że to straszne, co napisałeś i nie wiem jak możesz funkcjonować z takimi objawami. Jestem przerażona.
Spinka
Początkujący
14-09-2009, 18:08:00

Niestety nie mam żadnych badań)oprócz rentgena) dopiero teraz wziąłem się za swój problem na konkretnie,wiem że trochę bardzo późno ale lepiej późno niż wcale nie wiem czego to mogą być objawy i czy mam skierować się do neurologa czy neurochirurga,wiem jedynie że jeśli będzie potrzebna operacja to przeprowadzę ją prywatnie,póki co o diagnozę muszę prosić przez NFZ.Co do bólu to czasami boli tak bardzo że nie obchodzi się bez siedzenia do 4-5-6 rano i łyknięciu przeciwbólowca,najbardziej boję się teraz jak idę na studia że nie będę powysypiany na wykłady i będę słabo przyswajał wiedzę...ehhh strach mnie ogarnia co to może być z tym kręgosłupem.....żebym wiedział chociaż co w ogóle robić....a tu na wizytę samą trzeba czekać 2 miesiące......załamany jestem.....[addsig]
Forumowiczka
14-09-2009, 18:39:00

Jak to się mówi... prześpię się z myślą o Twoich problemach.
Zastanowię się do jakiego lekarza powinieneś pójść.
Ja jestem po operacji kręgosłupa szyjnego.
Jeśli chcesz wiedzieć więcej poszukaj w temacie:
DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA
Jest tam wiele zmasakrowanych kręgosłupów...

Jutro tu wrócę.
Spinka
gość
14-09-2009, 19:57:00

Poniżej podaję kilka adresów Poradni Neurologicznych w Nysie:
48-300 Nysa, ul. Kościuszki 3 , tel: 077-4339802
48-300 Nysa, ul. Ogrodowa 1 , tel: 077-4087990
48-303 Nysa, ul. Piłsudskiego 47 , tel: 077-4333476
48-300 Nysa, ul. Kolejowa 2b
48-300 Nysa, ul. Chodowieckiego 9 , tel: 077-4091700

Pozdrawiam i powodzenia.
Ekspert Medforum Magdalena Targosz

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: