Reklama:

Neurotop retard 300 a alkohol (12)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
11-06-2014, 16:51:41

Witam,
przyjmuję Neurotop retard 300 w dawce 1 i 3/4 tabletki na dzień. Czy będą jakieś konsekwencje, jeśli wypiję sobie jedno piwo?
Pzdr,
Anonymus
gość
11-06-2014, 19:43:31

A musisz???
>Alkohol może nasilać działanie niepożądane karbamazepiny ze strony ośrodkowego układu nerwowego<
http://www.doz.pl/leki/p4746-Neurotop_retard
lub ulotka w opakowaniu.
zdrowy już byłem i co dalej?:-)
gość
11-06-2014, 21:30:23

To, że spożywanie alkoholu nie jest wskazane z tym lekiem to wiem. Tyle że ja przyjmuje stosunkowo niewielką dawkę. Chciałem tylko się dowiedzieć czy będą jakieś poważne konsekwencje wypicia piwka dla towarzystwa czy lampki wina do obiadu.
gość
12-06-2014, 07:43:44

A jednak musisz?
zdrowy już byłem, i co dalej?. :-)
gość
12-06-2014, 07:56:40

Nikt Ci nie napisze że możesz.
Że kufelek, lampeczka a później flaszeczka to pikuś.
Epilepsja to choroba. A wątroba i trzustka to przyjaciółki Pani w białych szatach. Nigdy nie wiadomo kiedy się spotkają.
Czy masz na myśli takie" poważne konsekwencje"?.
Czy na pewno warto eksperymentować?
gość
12-06-2014, 14:52:32

Jestem po prostu ciekawy JAKIE mogą być konsekwencje ;)
gość
12-06-2014, 15:36:20

Myślę że na to pytanie nie ma jednoznacznej odpowiedzi.
Każdy organizm jest inny.
gość
12-06-2014, 18:52:01

No tak, rzeczywiście. Tylko przegrzebując Internet znalazłem informacje, że lek ten potęguje działanie alkoholu, gdzie indziej że jest na odwrót. Która wersja jest prawdziwa?
gość
12-06-2014, 19:06:43

Myślę że ta dotycząca rejestracji leku.
A przeciwstawne opinie czy oceny to częsty przypadek. Niestety również w sprawach zdrowotnych.
zdrowy już byłem..., i co dalej?. :-)
gość
12-08-2016, 11:11:20

Ja wam cos napisze . Biorę Neurotop po porażeniu na bóle głowy i serionil 10 MG, wypiłam ponad tydzień temu, jestem chora do dzis, biegunka, wymioty, nie chciało mi sie zyc, nawet chciałam
Czołowo zdążyć sie z tirem, to nie jest normalne a ja jestem w miarę normalna. Wiec uważajcie, wypijcie sobie te piwo, dwa, lampkę wina , ale nie pił butelki wiskey bo skończycie jak ja.. Mam nadzieje ze ten stan nie asem sie skończy bo to jakaś tragedia dla mnie

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wylew podpajęczynówkowy
Witam piszę bo już tracę nadzieję. Mój tata trafił do szpitala 6 dni temu , okazało się że to wylew podpajeczynkowy , obecnie jest w śpiączce na całe szczęście stan stabilny ale wciąż poważny . Nie oddycha samodzielnie, wykryli u niego genetyczną przypadłość malformacji naczyniowej wiem że na forum za pewne odpowiedzi nie uzyskam i muszę uzbierać się w cierpliwość jednak szukam jakiejkolwiek informacji która sprawi że zacznę wierzyć że wszystko będzie dobrze. Wiem , to bardzo ciężka przypadłość , tata ma 61 lat całe życie żył pracą aż do momentu wylewu . Pomoc na szczęście przyjechała bardzo szybko bo w ciągu godziny tata już był w szpitalu pod opieką . Jutro ma wynik badania szczerze nie pamiętam jakiego bo zbyt dużo informacji i stresu w ostatnich dniach . Cały czas drenowany , lekarze mówią że krwi jest niewiele , więcej płynu rdzeniowego. Błagam Was czy ktoś już kiedyś znał taki przypadek??? :
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
Reklama: