Reklama:

neurontin i padaczka (11)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
07-05-2007, 17:01:00

Witam od 16 roku jestem chora na padaczke(napady uogólnione
).Niestety od jakiegoś czasu mój stan się pogorszył i mam napady prawie co mieśiąc .Lekarka przepisała mi drugi o nazwie Neurontin 300mg.Czyli teraz mam brac trileptal +neurontin.Kupiłam go dzisiaj i przeczytałam skutki uboczne :-o to sie załamałam.Prosze o napisanie jak ktoś ten lek bierze o skutkach ubocznych, jak się po nim czuje a może tylko ulotka taka straszna i czy po tym leku przytył?Dzięki zgóry za odpowiedzi . Aga .pozdrowienia.
gość
22-09-2007, 15:45:00

Nie przejmuj się biorę Neurontin 300 od roku ulotka fakt jest bardzo odstraszające, jednak u mnie tylko podczas nasycania czyli zarzywania pierwszych dawek czułem się jak pod wpływem narkotyku, ale to ustąpiło po kilku dniach. Jedynie co to trochę przytyłem z 88 - 92 kg pozdrawiam Wojtek
gość
22-09-2007, 15:53:00

Biore ten lek od 3 dniii.... Czuje sie jakbym zupełnie odleciała....
Maaamooooo Boje sie.... Czasami nawet ustać pionowo nie moge... :/

A tak wogóle to nie chce przytyć :/ Buuuu (( Nie dość, że jestem chora to mam być gruba? :/ Nieeeee (

Jak ktoś brał już to coś i ten ktoś nie przytył, to prosze pisać xD hyh

Renia16 :***
gość
22-09-2007, 15:55:00

Biore ten lek od 3 dniii.... Czuje sie jakbym zupełnie odleciała....
Maaamooooo Boje sie.... Czasami nawet ustać pionowo nie moge... :/

A tak wogóle to nie chce przytyć :/ Buuuu (( Nie dość, że jestem chora to mam być gruba? :/ Nieeeee (

Jak ktoś brał już to coś i ten ktoś nie przytył, to prosze pisać xD hyh

Renia16 :***
gość
24-09-2008, 11:43:00

Witam
Ja biorę neurontin, dziś jest 4 dzień zażywania leku.
Czuję się jak po jakimś narkotyku. Ale muszę przyznać, że pomaga mi na dolegliwości. Dziś jeszcze zwiększam dawkę to dopiero będzie odlot. Z jakich powodów Wy bierzecie ten lek?

pozd.
maja
gość
19-01-2009, 16:29:00

Witam,
biore ten lek na uogolnione bole i dretwienia konczyn gornych i dolnych.
Lekarze badaja mnie juz rok i nie potrafia postawic diagnozy, a ja ciagle czuje nieopisany bol glowy i jakby przechodzace prady przez rece, nogi.
Biore Neurontin od dwoch dni i czuje sie kompletnie nieprzytomna.
Mam nadzieje, ze to minie? bo w innym razie tak nie da sie zyc.
pozdrawiam wszystkich i zycze duzo zdrowia.
- m.
gość
10-02-2009, 13:29:00

Witam.
Jaka jest cena leku Neurontin
gość
10-02-2009, 19:49:00

http://www.bil.aptek.pl/servlet/pacjent/list
gość
11-02-2009, 10:52:00

http://www.zdrowie.senior.pl/leki-refundowane/Neurontin-300-kaps-0-3-g,1185.html
gość
12-11-2010, 09:11:35

Witajcie
Ja biorę lek ze względu na padaczkę.
Biorę go od jakiś trzech lat . Nie przytyłam a nawet ostatnio dopadł mnie jadłowstręt. Brałąm go jak byłam w ciąży i wszystko ok. Córcia zdrowa i ma już prawie 1,5 roku :)
Leki są dobre bo napadów nie było od momentu ich zażywania.
Czasem dopadała mnie bezsenność, zmożone wypadanie włosów, ale to nic w obliczu leczenia padaczki.

Pozdrawiam Wszystkich
I głowa do góry , będzie dobrze :)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: