Reklama:

wyściółczak? (3290)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
15-04-2025, 19:03:41

Jakie ma pani ma dolegliwości Problem z czuciem, przede wszystkim lewa łydka, stopa lewa, niestabilność w rękach, gdy poruszam prawą często drga mi lewa, objawy raz mi się nasilają raz przechodzą, po tym jak dopadnie mnie COVID przez kilka miesięcy jest gorzej, później lepiej. Ja miałam też radioterapię więc może u mnie to inaczej może wyglądać. Pozdrawiam Karolina
gość 04-04-2025, 23:37:56
gość 03-04-2025, 23:30:17
gość 28-03-2024, 15:21:10
gość 28-03-2024, 14:29:27
Witam , ja jeszcze nie mam żadnych objawów. Lekarz u którego mialem konsultacje stwierdził że operacja I tak mnie nie ominie. Proszę mi powiedzieć kiedy miała pani operacje i jak wygląda powrót do zdrowia
. Ja właśnie objawów ze strony nóg i rąk też nie miałam ale w tym czasie miałam obrzęki policzka i się zastanawiałam czy może to od guza. Operację miałam pod koniec

Jakie ma pani ma dolegliwości
Problem z czuciem, przede wszystkim lewa łydka, stopa lewa, niestabilność w rękach, gdy poruszam prawą często drga mi lewa, objawy raz mi się nasilają raz przechodzą, po tym jak dopadnie mnie COVID przez kilka miesięcy jest gorzej, później lepiej. Ja miałam też radioterapię więc może u mnie to inaczej może wyglądać. Pozdrawiam Karolina

Pani Karolino ma pani dużą wiedzę może zgodzi się pani na rozmowę lub pisemnie z tego co czytam też panią Górski operował ją czekam na badanie jeszcze 3 tygodnie bardzo się boję jeśli jest szansa porozmawiać już po świętach Ania
gość
17-04-2025, 21:04:27

gość 15-04-2025, 21:03:41
Problem z czuciem, przede wszystkim lewa łydka, stopa lewa, niestabilność w rękach, gdy poruszam prawą często drga mi lewa, objawy raz mi się nasilają raz przechodzą, po tym jak dopadnie mnie COVID przez kilka miesięcy jest gorzej, później lepiej. Ja miałam też radioterapię więc może u mnie to inaczej może wyglądać. Pozdrawiam Karolina
Witam , ja jeszcze nie mam żadnych objawów. Lekarz u którego mialem konsultacje stwierdził że operacja I tak mnie nie ominie. Proszę mi powiedzieć kiedy miała pani operacje i jak wygląda powrót do zdrowia
. Ja właśnie objawów ze strony nóg i rąk też nie miałam ale w tym czasie miałam obrzęki policzka i się zastanawiałam czy może to od guza. Operację miałam pod koniec

Pani Karolino ma pani dużą wiedzę może zgodzi się pani na rozmowę lub pisemnie z tego co czytam też panią Górski operował ją czekam na badanie jeszcze 3 tygodnie bardzo się boję jeśli jest szansa porozmawiać już po świętach Ania
Proszę podać do siebie emaila. Pozdrawiam Karolina
gość
23-04-2025, 18:02:41

gość 17-04-2025, 23:04:27
gość 15-04-2025, 21:03:41

Proszę podać do siebie emaila. Pozdrawiam Karolina

ankaowczar26@interia.pl bardzo będę wdzięczna
gość
29-04-2025, 19:48:45

hhaallaa 20-01-2025, 22:34:23
Czy wszystko w porządku u Ciebie Dawidzie ?
Pozdrawiam
Halina

Panie Dawidzie mam kilka pytań chciałam porozmawiać Ania podam emeil również jestem po usunięciu z odcinka lędźwiowego

gość 23-07-2024, 11:00:31
Witam!Ja od czasu do czasu zaglądam na forum,dawni użytkownicy tego forum nie dają żadnego znaku.U mnie na razie wszystko w porządku ale nie ukrywam że żyję od rezonansu do rezonansu.Obawy zawsze są tym bardziej że czas płynie a statystyki są nieubłagane i przeżycie ponad 10 lat to duży sukces szczególnie jeśli chodzi o 4 komorę. Pozdrawiam Dawid
gość
30-04-2025, 20:57:48

gość 31-01-2025, 09:00:50
Witam! Magda jeśli odrósł twój guz po 8 latach bez radioterapii to znaczy że był w miarę łagodny mnie odrósł po 3 latach.Pewnie lekarz na początek zaleci rezonans co 3 miesiące żeby sprawdzić w jakim tempie rośnie guz.Zdarzają się przypadki ze przez długi czas guzy są w remisji i nie rosną.Nie patrz na tę sytuację w czarnych barwach trzeba poczekać do następnego rezonansu i nie zamartwiać się.Druga operacja pewnie ciebie nie przekonuje bo bardzo źle zniosłaś te poprzednie ale zawsze radioterapia jest alternatywą.Głowa do góry.Pozdrawiam Dawid
Witam! Magda jeśli odrósł twój guz po 8 latach bez radioterapii to znaczy że był w miarę łagodny mnie odrósł po 3 latach.Pewnie lekarz na początek zaleci rezonans co 3 miesiące żeby sprawdzić w jakim tempie rośnie guz.Zdarzają się przypadki ze przez długi czas guzy są w remisji i nie rosną.Nie patrz na tę sytuację w czarnych barwach trzeba poczekać do następnego rezonansu i nie zamartwiać się.Druga operacja pewnie ciebie nie przekonuje bo bardzo źle zniosłaś te poprzednie ale zawsze radioterapia jest alternatywą.Głowa do góry.Pozdrawiam Dawid

Dawid jak można się z tobą skontaktować proszę o kontakt ankaowczar26@interia.pl pozdrawiam serdecznie
gość
09-05-2025, 11:05:27

Czy ktoś był operowany przez dr Jakuba Sobonia w Bydgoszczy?
gość
12-05-2025, 10:07:14

Dzień dobry,
jaka cisza na forum. Mam nadzieję, że jest wszystko dobrze u osób, które pisały wcześniej.
Czy zagląda tutaj jeszcze pani z Litwy? Jak czuje się mąż?
Ja czekam na kontrolny rezonans w czerwcu i tak jak pisali niektórzy jest to bardzo stresujące, a teraz jest taki piękny czas - wiosna, a ja nie potrafię się już cieszyć z niczego. Pozdrawiam. Olga
Początkujący
13-05-2025, 08:40:59

Dzień dobry,
Jak miło, że ktoś się odezwał. Ja tu często zaglądam z nadzieją na dobre wieści od "starej" ekipy.
Będę trzymać kciuki za czysty RM. Proszę myśleć pozytywnie ( to już połowa sukcesu ) i cieszyć się czasem, który nam dano.
Pozdrawiam
Halina

Dzień dobry,
jaka cisza na forum. Mam nadzieję, że jest wszystko dobrze u osób, które pisały wcześniej.
Czy zagląda tutaj jeszcze pani z Litwy? Jak czuje się mąż?
Ja czekam na kontrolny rezonans w czerwcu i tak jak pisali niektórzy jest to bardzo stresujące, a teraz jest taki piękny czas - wiosna, a ja nie potrafię się już cieszyć z niczego. Pozdrawiam. Olga
gość
16-05-2025, 15:31:32

Witam kochane!
Dziękuję ze nas wspominacie,zagladam na forum regularnie i z jednej strony ciesze sie ze tu jest cisza :)
Robil maz MRT przed 2 tygodniami,bylo duzo stresu,chociaz badania pokazaly ze prawie wszystkie guzy sie zmniejszyli( o jeden lub kilka mm) ale w dolnym odcinku pokazalo ze kontrast zbiera sie w jakims z guzow bardzo sie przestraszylismy ze to juz aktywacja nowotworu( ale w tym samym czasie maz zbyt duzo pracowal,i chyba zlapal zapalenie,bo takze mu dretwiala noga i bylo dziwne uczusie,ale jakos juz wszystko przeszlo) i lekarz powiedzial ze to ze zbierasie kontrast to nic nieznaczy jesli niema rostu guzu.....wiec narazie mamy spokoj. Maz czujesie dobrze, w lutym bylismy na Cyprze,u wszystko przeszlo super,wiec dopoki mozemy- zyjemu jak mozemy!
Zdrowka wszystkim!
gość
19-05-2025, 11:07:14

gość 16-05-2025, 17:31:32
Witam kochane!
Dziękuję ze nas wspominacie,zagladam na forum regularnie i z jednej strony ciesze sie ze tu jest cisza :)
Robil maz MRT przed 2 tygodniami,bylo duzo stresu,chociaz badania pokazaly ze prawie wszystkie guzy sie zmniejszyli( o jeden lub kilka mm) ale w dolnym odcinku pokazalo ze kontrast zbiera sie w jakims z guzow bardzo sie przestraszylismy ze to juz aktywacja nowotworu( ale w tym samym czasie maz zbyt duzo pracowal,i chyba zlapal zapalenie,bo takze mu dretwiala noga i bylo dziwne uczusie,ale jakos juz wszystko przeszlo) i lekarz powiedzial ze to ze zbierasie kontrast to nic nieznaczy jesli niema rostu guzu.....wiec narazie mamy spokoj. Maz czujesie dobrze, w lutym bylismy na Cyprze,u wszystko przeszlo super,wiec dopoki mozemy- zyjemu jak mozemy!
Zdrowka wszystkim!

Witam, dziękuję bardzo, że Pani napisała i bardzo się cieszę z dobrych informacji. To daje nadzieję.
Pozdrawiam Olga.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
Reklama: