Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
29-04-2021, 09:36:40

Tarja83 kiedyś czytałam że nie ma przeciwskazań po takiej operacji do porodu silami natury, czasem kobiety rodzą po operacji kręgosłupa ledzwiowego albo z dyskopatią jeszcze przed operacją.. Jak się czuje? Z roku na rok jest coraz lepiej ale niestety nie jest tak jak kiedyś, nie dźwigam już jak kiedyś, oszczędzam się, w ciągu dnia muszę się kłaść chociaż na chwilę żeby odciążyć kręgosłup no i czasem budzę się z bólem głowy szyi i ramion, czasem jak się przeciąże czyli za długo siedzę, za długo chodzę lub mam zbyt długo opuszczoną głowę w dół to też bóle się pojawiają.. Dzisiaj byłam na konsultacji u ortopedy, powiedział że sugerowałby jednak cesarskie cięcie bo to jest bardzo duży wysiłek i co będzie jak mnie w trakcie coś rozboli? Chyba dla bezpieczeństwa swojego i dzidzi będę musiała jednak zdecydować się na CC 😐
Wtajemniczona
29-04-2021, 20:17:35

Ja rodziłam po 3 latach od operacji też przez cesarskie cięcie, ale byłam już po dwóch cesarskich, więc nie zastanawiałam się nad porodem siłami natury.
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu. Marzec 2014:discectomia i artroplastyka C5/6 i C6/7 Implanty ruchome Aesculap activ C
Forumowicz
12-05-2021, 18:48:33

Usterka usunięta, forum naprawione.
Można pisać.
07-06-2019 r. Discektomia C4/C5; C5/C6; C6/C7. Implantacja klatek LFC z Cerasorbem. Stabilizacja przednia płytka Biomet. (Płytka + 8 śrub). Operacja ( wg ICD9CM):100.02
Wtajemniczona
14-05-2021, 13:35:12

Gdzieś wszystkich wywiało. Pół roku od operacji mi właśnie minęło, byłam się wczoraj pokazać u operatora. Podpisał mi papiery na przedłużenie świadczenia reh.
Jak u reszty? Daagula opiłaś swoje pół roku?
10.11.2020 Stabilizacja międzytrzonowa cage peek lfc na poziomie c4/c5 i c5/c6
Forumowiczka
15-05-2021, 16:23:43

Ah przegapiłam pół roku 🙈 u mnie ostatnio częściej złe dni jak lepsze. 😑 Ciepło się zaczyna robić a wiecie jak to z 3 latkiem 🙈 w mieszkaniu nie usiedzi. A że należy do dzieci z nadmiarem energii to i moje dni są intensywne. I tak wieczorami odpoczywam z bólami często 😒 no ale co zrobić. Mam w planach teraz iść do neurologa wziąć skierowanie na rezonans, zobaczyć czy tam wszystko ok i jak wygląda poziom niżej (Zdarzyło mi się że ręka mi w nocy drętwiała 🙄). Po za tym powoli do przodu,miewam oczywiście dni lepsze 😁 a Ty Kasiu jak się czujesz?
13.11. 2020 Dyscektomia C4/5 i C5/6 sposobem Smith-Robinson. Implantacja klatek szyjnych LFC (rozmiary 5 i 4)
Wtajemniczona
15-05-2021, 16:36:51

U mnie też powoli do przodu ale nie narzekam bo nie ma porównania z tym, co było przed operacją. Ja z kolei adoptowałam kota więc dodałam sobie roboty hihi
Czasem boli mnie między ramionami jak za dużo coś robię ale staram się to rozćwiczyć. Muszę jeszcze odpoczywać w ciągu dnia na leżąco. Dostałam od operatora skierowanie na jonogram i na badanie tarczycy żeby sprawdzić, czy nic sié w międzyczasie nie zmieniło. Oczywiście nadal fizjoterapia i ćwiczenia na macie, deska, rowerek i do przodu.
10.11.2020 Stabilizacja międzytrzonowa cage peek lfc na poziomie c4/c5 i c5/c6
Forumowiczka
15-05-2021, 18:33:08

Ja w zeszłym tygodniu porobiłam trochę badań, w tym TSH, na szczęście wszytko w normie.
Od poniedziałku zaczynam rehabilitację na NFZ. Się doczekałam. Akurat mój fizjoterapeuta idzie na urlop. Z ćwiczeniami różnie to bywa, zdarza się, że zapominam 🙈.
Oczywiście to co jest teraz, to nie jest to co sprzed operacji. Kasiu u mnie z tym leżeniem w dzień jest podobnie, też tego potrzebuje. A akurat kiedy ja mam taki zamiar mój synuś ciągle coś chce 😁. No ale staram się. Kasia, to Teraz będziesz miała towarzyszą do polegiwania 😁.
A reszta szyjek jak się miewa?
13.11. 2020 Dyscektomia C4/5 i C5/6 sposobem Smith-Robinson. Implantacja klatek szyjnych LFC (rozmiary 5 i 4)
gość
17-05-2021, 19:49:07

Witajcie! Czy ktos moze cos slyszal o implantach Diva Novaspine?
Wtajemniczona
03-06-2021, 00:19:17

Gość 2021-05-17 21:49:07
Witajcie! Czy ktos moze cos slyszal o implantach Diva Novaspine?
To implanty typu cage do stabilizacji.
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu. Marzec 2014:discectomia i artroplastyka C5/6 i C6/7 Implanty ruchome Aesculap activ C
gość
05-06-2021, 16:23:28

Test działania forum

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Tętniak tętnicy podstawnej
Witam jestem tu nowa. Z uwagi na chore zatoki lekarz laryngolog wysłał mnie na rezonans głowy z kontrastem. W opisie naczyniak w 3 komorze. Pojechałam do profesora do Krakowa który po obejrzeniu płytki stwierdził że to nie naczyniak a tętniak. Skierował mnie na dodatkowe badania żeby bliżej przyjrzeć się temu tworowi. Najbardziej niepokoi mnie że tętniak jeśli to tętniak jest na tętnicy podstawnej. Na forum poczytałam że raczej nie operuje się czy ebolizuje tętniaków w tym miejscu bo ryzyko za duże. Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją? Czy ktoś miał tętniaka w takiej lokalizacji. Proszę o odpowiedź. Muszę podjąć decyzję co dalej choć pan profesor wspomniał o embolizacji. Dziękuję i pozdrawiam KG
Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
Reklama: