Reklama:

neuroinfekcja (18)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
20-06-2006, 13:35:00

Witam,
piszę aby spytać, czy znane są komuś objawy neuroinfekcji? Przeszłam przez nią miesiąc temu i moje życie było zagrożone, a pojawiła się ona zupełnie nieoczekiwanie. W pewnym momencie zaczęłąm po prostu dretwieć, a później doszły torsje i utrata świadomości. Pozdrawiam
gość
23-08-2006, 09:13:00

witaj!
mam na imię edyta i też miałam takie objawy kilka lat temu jednak lekarze nie wiedzieli co mi jest. u mnie dodatkowo wystepowały silne bóle głowy. to było straszne. najgorsza była utrata świadomości i badanie tzw punkcja., której ja osobiście nie pamietam ale wiem od rodziny. kto u Ciebie stwiedził neuroinfekcje? Czy wszystkie twoje nerwy są w porządku bo ja po tym zdarzeniu straciłam węch.
gość
28-08-2006, 19:22:00

Szanowna Pani! Chciałabym sie z Panią skontaktować, gdyż ze wzgledów zawodowych interesuje mnie problematyka neuroinfekcji. Poszukuję okreslonych przypadków do pracy naukowo-badawczej. Jeśli zechciałaby mi Pani udzielić kilku informacji, proszę o kontakt: jurek_natalia@poczta.fm
gość
04-09-2006, 19:05:00

5 miesięcy temu zachorowałam na zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych mózgu i rdenia kręgowego.Miesiąc spędziłam na oddziale zakaźnym.Mam 52 lata.Do tej pory utrzymują się silne bóle w okolicy lędźwiowej,bioder nóg(tzw.przeczulica).Mam problemy z chodzeniem i wogóle poruszaniem się.Biorę cały czas dużo silnych leków np.Tegretol(1200mg dziennie),Neurontin(2400mg dziennie),
Tramal (400mg dziennie) oraz Nimesil,Mydocalm,Nefopam i leki przeciwdepresyjne.Najgorszy jest ten ból który pomimo zarzywania w/w leków praktycznie nie ustępuje.Lekarze -a byłam już u b.wielu-niewiele mówia o tej chorobie,jeden z nich powiedział że mój przypadek (stwierdził to na podstawie objawów pozostałych mi po tej infekcji wirusowej)to 1/1000000 przypadków. Nie wiem co robic ból jest nie do zniesienia ,w/w leki go nie usuwają,co robic prosze o pomoc.Proszę o informacje na temat tej choroby, możliwości leczenia,ośrodki w Polsce zajmujące sie leczeniem podobnych przypadków,linki do stron o tej tematyce,literaturę i co bardzo ważne kontakt z osobą która przeszła(badź przechodzi)to samo co ja po tej infekcji wirusowej.Proszę o pomoc a Ja obiecuję że szczególowo podzielę się z Panem informacjami o obiawach tej choroby z własnego przypadku.Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Jola ,Kielce
gość
04-09-2006, 19:06:00

mój adres (joli z kielc) to zibimark@wp.pl
gość
22-11-2006, 18:26:00

04-09-2006 o 21:05, gość :
5 miesięcy temu zachorowałam na zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych mózgu i rdenia kręgowego.Miesiąc spędziłam na oddziale zakaźnym.Mam 52 lata.Do tej pory utrzymują się silne bóle w okolicy lędźwiowej,bioder nóg(tzw.przeczulica).Mam problemy z chodzeniem i wogóle poruszaniem się.Biorę cały czas dużo silnych leków np.Tegretol(1200mg dziennie),Neurontin(2400mg dziennie),
Tramal (400mg dziennie) oraz Nimesil,Mydocalm,Nefopam i leki przeciwdepresyjne.Najgorszy jest ten ból który pomimo zarzywania w/w leków praktycznie nie ustępuje.Lekarze -a byłam już u b.wielu-niewiele mówia o tej chorobie,jeden z nich powiedział że mój przypadek (stwierdził to na podstawie objawów pozostałych mi po tej infekcji wirusowej)to 1/1000000 przypadków. Nie wiem co robic ból jest nie do zniesienia ,w/w leki go nie usuwają,co robic prosze o pomoc.Proszę o informacje na temat tej choroby, możliwości leczenia,ośrodki w Polsce zajmujące sie leczeniem podobnych przypadków,linki do stron o tej tematyce,literaturę i co bardzo ważne kontakt z osobą która przeszła(badź przechodzi)to samo co ja po tej infekcji wirusowej.Proszę o pomoc a Ja obiecuję że szczególowo podzielę się z Panem informacjami o obiawach tej choroby z własnego przypadku.Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Jola ,Kielce
gość
21-01-2008, 18:39:00

Witam pani Jolu. mam tez problemy z tą chorobą.jestem po 4 operacjach kręgosłupa,ostatnią miałam 3 lata temu i od tamtej pory mam silne bole kręgosłupa ,bioder,nóg mam problemy z chodzeniem,drętwieje mi całe ciało i cała skóra jest jak poparzona i mam wrazenie że kopie mnie prąd.od ostatniej operacji jestem na lekach p.bólowych-tramal.ketonal,plastry Transcect.biorę też cały czas leki p.depresyjne-setaloft,alprox.stilnox.od lekow boli mnie żołądek i jelita.Chodziłam do różnych lekarzy ale mi mówią ze to przeczulica po przebytych operacjach a do tego doszły masywne zrosty .Czasami wydaje mi się że dłużej tego nie wytrzymam,mam 47 lat i jestem wrakiem człowieka,od rana do wieczora wrażenie i ból jednakowy.Mam pytanie czy znalazła pani jakieś materiały na temat tej choroby,czy to się da podleczyć żeby w miarę normalnie żyć?Pozdrawiam i życzę zdrowia.Jola z opolskiego
gość
21-01-2008, 18:46:00

jeśli ktokolwiek mógłby mi doradzić gdzie szukać pomocy podaję mój adres jolantasamson@wp.pl
gość
17-05-2008, 17:51:00

04-09-2006 o 21:05, gość :
Jola ,Kielce
gość
13-06-2008, 16:09:00

witam mam na imię Wiola i od roku mam obiawy neuroinfekcji która utrzymuje się w moim organiźmie, chorobę zdiagnozowali ale nie do końca. Mam uszkodzone nerwy w nogach tak ,że przez miesiąc nie chodziłam teraz czuje się nieco lepiej ale mam dość szpitali i leków chodz dzięki nim chodzę i funkcjonuje samodzielnie.
Jeśli ktoś może mi coś poradzić to prosze o kontakt ....

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: