Reklama:

Neuralgia potyliczna ? - leczenie (12)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
07-05-2017, 22:36:01

Dzień dobry, postaram się opisać mój problem i cierpienie z którym zmagam się już od grudnia 2015. W tym to właśnie okresie zaczęły boleć mnie okolice kości sutkowych za uszami. Ból nasilał się po włożeniu okularów i malał po nienoszeniu ich przez kilka dni (mam wadę wzroku -1.5). Następnie zaczęła boleć mnie potylica, najpierw z lewej a potem z obu stron. Zrobiłem prywatnie rezonans z kontrastem ,tomografię mózgu, rezonans kręgosłupa szyjnego , badanie na boleriozę 2 razy EEG i EKG które nie wykazały żadnych zmian. W między czasie przeszedłem na soczewki kontaktowe aby nie podrażniać tych miejsc za uszami. Chodziłem od neurologa do neurologa żaden nie potrafił postawić diagnozy a mój ból się nasilał i jeszcze inne objawy min. szum w uszach w pozycji leżącej, ogromne problemy z myśleniem, uczucie splątania i nietrzeźwości do tego stopnia że wiele miesięcy przez większą część dnia leżałem. Następnie neurolog postawił diagnozę neuralgia potyliczna/podpotyliczna. Miałem pięciokrotnie zastosowane blokady wszystkich nerwów potylicznych mniejszych większych i trzecich, akupunkturę, masaż, fizjoterapię oczywiście farmakoterapię (leki przeciwpadaczkowe, witaminy z grupy B, Coaxil) Po tych blokadach głowa nie bolała od 2 godzin do jednego dnia po zabiegu.... Obecnie boli mnie cała potylica (bez szyji) oraz głowa po bokach. Ból wzmaga się pod wpływem promieni słonecznych, oraz gdy wsadzę palec do nosa np celem jego posmarowania (wysuszona śluzówka) Lekarze niepotrafią mi pomóc. Jak leczyć tę neuralgię ból jest nieprzerwany, od 12.2015r. Czy ktoś miał podobne objawy ? Wyleczył neuralgię jeśli tak to czym? Zapraszam do dyskusji i z góry dziękuję
gość
08-05-2017, 17:40:05

TAK JEST TO DO WYLECZENIA JEDNAK MUSISZ TRAFIĆ DO CZŁOWIEKA, KTÓRY POTRAFI TO ZROBIĆ, POWODZENIA
gość
08-05-2017, 22:43:37

A zna ktoś takiego lekarza/fizjoterapeuty/ czy innego specjalisty ?
gość
14-05-2017, 18:21:18

wiem, to szalone może. może poziomy hormonów posprawdzac, może sprawy zgryzu-ortodoncja. a dać się obejrzeć osteopacie. trzymaj się!
gość
14-05-2017, 18:22:31

Tarczycy? Osteopata? Ortodonta?
gość
17-05-2017, 09:42:37

ortopeda i okulista, tak dla zabawy
gość
18-05-2017, 20:42:43

Serdecznie dziękuję za wypowiedzi i proszę o kolejne ! Okulista, i osteopata już był. - Autor Wątku Mateusz
gość
18-10-2017, 22:31:26

Witam. Ivo Sługodzki. Lekarz przyjmuje w Gdyni. Wspaniały neurolog. Mam tę samą diagnozę tylko nie tak nasilone objawy.
gość
29-11-2017, 16:47:28

Witam... czy objawy ustąpiły u Pana? Ja mam takie objawy 3 miesiące i też nic nie pomaga głowa boli na maxa na potylicy. Lekarz neurolog rozkłada ręce. Tylko że u mnie występuje dodatkowa neuralgia nerwu trójdzielnego.
gość
08-07-2018, 15:48:51

Może to od przewiania? Reagujesz na zimno negatywnie?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: