Reklama:

Nadmiar skory na głowie;/ (13)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
29-05-2008, 22:58:00

mam bardzo nietypowy problem....otoz od kilku lat zauwazylem ze jakby mam coraz bardziej pofaldowana skore na glowie glownie z tylu glowy ku czubkowi - wyraznie to widac jak rekoma zbiore ja jakby to wtedy widac jej wyrazny nadmiar zmiany przesuwaja sie od tylu glowy gora ku przodowi;/ dodam ze czesto boli mnie glowa mam jakies takie zdretwienie nieraz na głowie klucia czasem takie dretwienia od jednej strony od dziasla az w głowie;/ co to mozebyc czy sa jakies choroby ktore powoduja nom nie iwem zmniejszenie obj. mozgu i w ten sposob robia sie te faldowania?:/
Forumowiczka
30-05-2008, 07:34:00

Jeśli chodzi o pobolewanie głowy - to radzę iść do lekarza. Natomiast mózg razczej się nie zmniejsza tak żeby skóry było za dużo bo jakby Ci to obrazowo wytłumaczyć wokół mózgu są jeszcze kości czaszki i inne opony, i to one musiałyby się zmiejszać żeby skóry "było za dużo".
Natomiast mam pytanie - czy aby nie jesteś osobą co najmniej puszystą? Bo to może jest po prostu tłuszczyk pod skórą.
Aniaiania
gość
30-05-2008, 10:08:00

nie nie jstem osoba puszysta mam troche brzuszek ale przy moimwieku (20 lat) i wzroscie 182 77 kg to chyba nie jest duzo:P.... jesli chodzi o ta skore na głowie to zaczelo sie tak stopniowo od ja wiem 15 lat moze....mam faktycznie problemy nie raz z koncentracja jakies dretwienia cos....opstatnio jestem rozbity gorzej tez widze chwilami miewam takie lekki...jakies dziwne zaburzenia swiadomosci gdzie jestem taki jakis bezsilny nie kojarzacy jakbym zaraz mial jakis udar dostac czy cos...dodam rowniez ze taka mala gulka mi po lewej stronie pod rzuchwa wyskakuje...mam to takie obolale i troche mi jezyk jakby mrowi dretwieje....;/ i co do tej skory to mam pytanie..czy jest jakas choroba czy cos ktora taki nadmiar skory powoduje?????????
gość
03-06-2008, 23:55:00

?
gość
07-06-2008, 19:00:00

odpiszcie coś
gość
08-03-2012, 20:32:52

Gość 2008-05-30 00:58:00 mam bardzo nietypowy problem....otoz od kilku lat zauwazylem ze jakby mam coraz bardziej pofaldowana skore na glowie glownie z tylu glowy ku czubkowi - wyraznie to widac jak rekoma zbiore ja jakby to wtedy widac jej wyrazny nadmiar zmiany przesuwaja sie od tylu glowy gora ku przodowi;/ dodam ze czesto boli mnie glowa mam jakies takie zdretwienie nieraz na głowie klucia czasem takie dretwienia od jednej strony od dziasla az w głowie;/ co to mozebyc czy sa jakies choroby ktore powoduja nom nie iwem zmniejszenie obj. mozgu i w ten sposob robia sie te faldowania?:/
gość
19-07-2016, 10:06:59

mogłaby ci pomóc, bo jest taka choroba że jest nadmiar skóry na głowie i mówi się o tym "twarz buldoga" czy jakoś tak ale za chiny nie przypominam sobie nazwy zespołu a poszukiwania nazwy właśnie mnie tu przywiały.
gość
19-07-2016, 10:11:13

Oświecenie - znalazłam - wstawię zdjęcie i sobie przeczytaj :)
gość
15-07-2021, 11:57:45

Zrobiłeś coś z tym?
gość
15-07-2021, 12:45:11

Nie

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
gość
Początek diagnostyki
Witam , zmiany wykryte w sumie przypadkowo w RMagnetycznym w odcinku lędźwiowym 1.5mm prawdopodobnie wyściolczak. Był robiony RM głowy, RM kręgosłupa szyjnego i piersiowego 6 m-cy temu ( czysto ) odebrane wyniki teraz samego lędźwiowego ponownie i 1.5mm taki sam jak pół roku temu wynik... Co dalej? Jakie są dalsze postępowania... Oczywiście neurolog i neurochirurg będzie konsultacja Ale jak to co robić na co się nastawić ??
Reklama: