Moja droga wsrod lekarzy jest baro dluga.ostatnio zrobilam kilka badan i wyszly nie dobrze.RM kregow szyjnych wykazal lordoze kregow C,czyli wszystkich szyjnych,rtg odcinka ledzwiowo-krzyzowego robiony dzis rano wykazal mianowicie zmiany ktorymi bardzo sie przejelam,bo nawet lekarka powiedziala,ze jest zle.
Opis:W znacznym stopniu przewezona tarcza miedzykregowa L5-S1 zeslizg do przodu okolo 12mm(czyli ardzo duzo).niewielki zeslizg do tylu L4-L5 okolo 5mm.Tarcza przewezona w tylnym odcinku.
Nie wiem co robic dalej,mam wizyte u neurochirurga,ale nie wiem czego sie spodziewac.Czym to grozi,co wystarczy:operacja czy tylko rehabilitacje?Nie mam nadwag(mam 168cm wzrostu i waze 58 kg,mam25 lat),nie mialam wypadku,a wszyscy pytaja czy mialam jakis uraz(moze za dziecka tak)Od miesiecy cierpie na silne bole glowy omdlenia RM glowy i tomografia nic nie wykazaly wiec.lezalam w wzpitalu a tam mne olali wiec na wlasna reke zaczelam robic badania.Mam wrazenie ze bola mnie nerki,mam bole mednicy,stawow kolanowych.Jesli ktos wie cos na ten temat to prosze o kotakt na e-mail: misiulka_22@o2.pl