Reklama:

moge nie brac juz czy musze????? (12)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
02-08-2009, 17:47:00

Doktorka wypisala mi depakine chrono na depresje.Biore od dwoch dni dawke 500mg ale nie chce juz dluzej tego brac bo boje sie skutkow ubocznych jak wypadanie wlosow,brak miesiaczki itp. Czy po 2 dniach stosowania tego leku moge tak nagle przerwac branie???????
gość
02-08-2009, 17:58:00

Po dwóch dniach raczej nie powinno byc problemów z zaprzestaniem brania leków, ale nie patrz na skutki uboczne bo taka prawda że jakiego by leku doktorka Ci nie wypisała na depresje to na każdej ulotce będziesz miała masę skutków ubocznych, takie leki i tyle. To że pisze to co pisze to nie znaczy że to Cie dopadnie, może się okazac że żaden ze skutków ubocznych nie wystąpi u Ciebie ale oczywiście mogą wystąpic, to jest wielka niewiadoma. Z reguły skutki uboczne występują tylko na początku i po przyzwyczajeniu się organizmu do leku zanikają ale oczywiście zdarza się tak że trzeba zmienic lek bo skutki uboczne zbyt długo się utrzymują. Tyle ode mnie.
Pozdrawiam
gość
02-08-2009, 21:33:00

nie musisz się bać skutków ubocznych depakiny.brałam przez dwa lata , oczywiscie mi pomogła i nie odczułam jakos jej ujemnie.chociaż po przeczytaniu ulotki to włosy staja dęba.na pisac coś musieli.kazdy organizm jest inny,ale zobaczysz nie bedzie zle.pozdrawiam.
gość
03-08-2009, 11:21:00

bierzesz leki od dwoch dni i chcesz juz przestac. czy masz zaufanie do swojego lekarza? wyglada mi na to , ze nie. to pierwszy lek tego typu ktory bierzesz? Masz chorobe jedno- czy dwubiegunowa?
gość
03-08-2009, 13:46:00

mam schizofrenie mieszana z dwubiegunowka. Obecnie stan depresji i na to mi doktorka wypisala depakine plus alvente. Ale ja nie chce stabilizacji. Chce hipomanie miec.
gość
03-08-2009, 13:49:00

hipomania jest ok ale wiesz dobrze ze granica miedzy nia a mania w pelnej krasie jest cienka. lepiej zyc z tesknota za hipo- niz wpasc w manie psychotyczna. wiadomo, ze potem nieuchronnie nastapi deprecha a to juz jest koszmar, ktorego opisywac nie bedziemy. dlugo chorujesz? ile masz lat?
gość
03-08-2009, 17:09:00

Ostra psychoze mialam 2,5 roku temu. Przedtem przez 3 lata non stop byla hipomania, nastepnie depresja z mania wkoncu wybuchly do tego urojenia i omamy plus katatonia.Tesknie za stanem hipomanii BYlo tak cudownie.Nie bylam w tym stanie przez dluzszy czas juz prawie 3 lata.Co mam zrobic zeby ja miec znowu?
gość
03-08-2009, 17:25:00

masz nie byc w hipomanii. i bez niej jestes czlowiekiem który czuje i widzi wiecej niz przecietniacy. malo piszesz o leczeniu, o lekarzu. nie wiadomo w jakim jestes wieku. zajrzyj na to forum:
http://www.bipolardisorder.fora.pl/
moze tam sie odnajdziesz? musisz sie leczyc a nie tesknic za choroba. to tyle ode mnie.
gość
03-08-2009, 17:28:00

Mam 22 lata.Jestem kobieta. I wcale nie czuje mocno po psychozie tak jak dawniej Dlatego chcialabym miec hipomanie zeby móc czuc tak mocno jak kiedys.
gość
04-08-2009, 11:50:00

nie czujesz bo masz depresje. to minie. depresje masz dlatego ze przedtem mialas manie. to jest bledne kolo. musisz je przerwac. bedziesz normalnie czula jak sie wyleczysz. czy w twojej chorobie jest przewaga okresow depresji czy manii?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Początek diagnostyki
Witam , zmiany wykryte w sumie przypadkowo w RMagnetycznym w odcinku lędźwiowym 1.5mm prawdopodobnie wyściolczak. Był robiony RM głowy, RM kręgosłupa szyjnego i piersiowego 6 m-cy temu ( czysto ) odebrane wyniki teraz samego lędźwiowego ponownie i 1.5mm taki sam jak pół roku temu wynik... Co dalej? Jakie są dalsze postępowania... Oczywiście neurolog i neurochirurg będzie konsultacja Ale jak to co robić na co się nastawić ??
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Torbiel rathkiego lub plata tylniego
Ratunku!!! Bole glowy i oczu mgla przed oczami coraz częściej bole glowy,wymioty co drugi dzień... Zaraz się wykończę w oczekiwaniu neurologa a gdzie jeszcze rezonans... Torbiel od 4 lat
Reklama: