Reklama:

Migrena – gdy leki nie pomagają (11)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
14-09-2011, 11:03:29

Przeczytaj komentowany artykuł: Migrena – gdy leki nie pomagają

Bałabym się chyba dać sobie coś takiego zrobić. Jeśli komuś nie pomagają proszki to powinien iść do lekarza, bo najwidoczniej ma źle dobrane. Najczęściej przepisywane są sumatryptany o wysokiej skuteczności np. sumamigren. Można też próbować zmienić dietę, zapisać się na akupunkturę, masaże głowy. Takie rzeczy dodatkowo wspomagają leczenie i przynoszą ulgę
gość
16-09-2011, 12:39:23

Zamiast tryptanów ,na migrenę bardzo dobrym lekiem jest Etopro lub topamax to ten sam lek tylko pod inna nazwą .Lek na padaczkę ,ale rewelacja przy ciężkich migrenach polecam pytajcie neurologa .Pozdrawiam migrenka :)
gość
20-08-2012, 07:45:17

leki leki leki... a za 5 lat bedzie problem z wątroba i żołądkiem, więc co mówię bo na migrene cierpialam 10 lat i mialam tak zniszczony żołądek i wątrobę, że cięzko to sobie wyobrazić. jakoś pół roku temu pewiem lekarz zaproponował mi kupno rezonatora biofotonowego bo zanim wyleczy mi migrene to przywróci ogólna równowagę w organizmie i rzeczywiście wszystko po 3,4 miesiacach wszystko wrociło do normy a ja się 10 lat męczyłam .... tragedia
gość
24-10-2012, 08:48:49

Mnie też rezonator biofotonowy pomógł na migreny. Ani leki, a niestety różne przetestowałam, ani zmiana diety, nawet medytacja - nie były tak skuteczne jak to małe urządzenie. Teraz czuję się lepiej i migren póki co nie mam, za to jem i piję co chcę
Wtajemniczona
05-12-2013, 18:06:47

anonymous 2011-09-14 13:03:29 Przeczytaj komentowany artykuł: Migrena – gdy leki nie pomagająBałabym się chyba dać sobie coś takiego zrobić. Jeśli komuś nie pomagają proszki to powinien iść do lekarza, bo najwidoczniej ma źle dobrane. Najczęściej przepisywane są sumatryptany o wysokiej skuteczności np. sumamigren. Można też próbować zmienić dietę, zapisać się na akupunkturę, masaże głowy. Takie rzeczy dodatkowo wspomagają leczenie i przynoszą ulgę
Zgadzam się całkowicie, dobrze dobrany lek i problem z głowy :D
http://naforach.pl/viewforum.php?f=25
gość
28-02-2016, 21:44:39

Kiedy leki nie pomagają to jest ogromny problem, by ataków unikać wyłącznie poprzez wyeliminowanie czynników mogących ją wywołać. BO przecież nie da się całkowicie wykluczyć stres w pracy, wahania ciśnienia czy cykl menstruacyjny, dlatego też warto porozmawiać ze swoim lekarzem o leczeniu tryptanami. Sama niedawno zaczęłam stosować Sumamigren i działa bardzo szybko, szczególnie gdy zażyję go na początku ataku bólu :) i mogę normalnie funkcjonować.
gość
29-02-2016, 09:38:41

a nikt nie wpadł na to, że skoro leki nie działają to przyczyna jest inna, na pocztę prześlę informację
Forumowiczka
01-03-2016, 06:39:07

Słowo migrena to dla mnie wyrok :/ Dla zmagających się z tym samym problemem polecam artykuł o migrenie Może znajdziecie tam tak jak ja kilka wskazówek o tym jak walczyć z tą okropną przypadłością.
gość
01-03-2016, 11:40:08

to nie żaden wyrok, kto powiedział, że nie może przestać boleć, po pierwsze trzeba zmienić nastawienie i nie szukać pomocy tam, gdzie tylko potrafią ręce rozłożyć i nowe recepty napisać
gość
04-04-2018, 11:59:32

Ja z całego serca polecam wszystkim cierpiącym na migrenę cefaly, jest to urządzenie do neurostymulaci ktore uratowało mnie przed ciągle nawracającymi się atakami migreny. Bez żadnych skutkow ubocznych!
tutaj możecie poczytać więcej o tym super urzadzeniu :)
https://kobieta.onet.pl/zdrowie/cefaly-przelom-w-zapobieganiu-i-leczeniu-migreny/pe8wr0d

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: