Reklama:

Lordoza kręgosłupa szyjnego (13)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
15-09-2013, 16:14:21

Mam mieć robiony rezonans magnetyczny kręgosłupa szyjnego ,może ktoś wie czy jeśli ból już ustąpił miałam rwę barkową to badanie rezonansu coś pokarze?
Początkująca
15-09-2013, 16:30:01

Witajcie ilka23 MR kręgosłupa szyjnego jest bardzo dokładne i pokaże wszystkie zmiany...to że ból ustąpił to nie oznacza że wszystko jest w porządku...ja miałam ten sam problem obecnie czekam na operacje...pozdrawiam
gość
15-09-2013, 16:41:28

Dzięki fiolka bardzo mi pomogłaś .Mam badanie prywatnie i to nie mały koszt ,a tak to będę spokojniejsza.Bałam się że jak już mnie nie boli to nie ma co robić badania.Pozdrawiam!
Początkująca
15-09-2013, 16:46:35

ilka23 pisz jak masz jeszcze pytania ja borykam się z bólem od ponad 2 miesięcy i nie zawsze jest tak samo...poczytaj moje wpisy na forum to przybliży Ci moje problemy...jestem podłamana jeszcze we wtorek jadę na następną konsultacje neurochirurga...Pozdrawiam
gość
16-09-2013, 08:13:29

Dzięki !Jutro mam badanie MR kręgosłupa szyjnego.Mam też problem z lędżwiowym.Do tej pory mam tylko prześwietlenia.Zobaczę jaki będzie wynik.Od razu wszystkiego nie zrobię.Czy u Ciebie jest też tak że lekarz nie chce dać skierowania na Kasę ?Ja chodzę prywatnie do neurologa więc lekarstwa i badania na 100%.
Pozdrawiam i życzę dni bez bólu!
Początkująca
16-09-2013, 09:43:59

Witaj ilka23 skoro chodzisz prywatnie to wszystko płacisz 100% niestety.Ja miałam skierowanie MR na fundusz ale zrobiłam prywatnie bo do dziś jeszcze nie miałabym wyniku.Jutro też jadę prywatnie na wizytę do neurochirurga do innego miasta zasięgnąć opinii co do operacji bo już zgłupiałam.W piątek oglądał mnie fizjoterapeuta z Poznania i stwierdził że on nie widzi wskazań do operacji.Nie wiem co o tym wszystkim myśleć.Dwie zupełnie zbieżne opinie Pozdrawiam
gość
16-09-2013, 10:16:55

Cześć fiolka!Tak jest zawsze że jeden mówi co innego a drugi też.Ja nigdy w ważnych sprawach nie opieram się na jednej opinii.Byłam u lekarza który powiedział ,że mam się nauczyć z tym żyć bo nic nie poradzi,i mam pracować jeszcze.Drugi znów twierdził ,dżwigać i pracować nie mogę i trzeba to leenia!czyć.Trzymam za Ciebie kciuki powodz
gość
23-09-2013, 17:35:27

Witam!Jestem tu nowa,proszę o pomoc .Mam wynik badania MRkręgosłupa szyjnego może ktoś mi pomoże go rozszyfrować bo ja się nie znam.Pogłębienie fizjologicznej lordozy.Cechy degeneracji krążków międziędzykręgowych C4/C5,C5/C6. C6/C7 w postaci ich dehydratacji i obniżenia.Relatywnie wąski kanał kręgowy.Na poziomie C4/C5 widoczna jest wypuklina krążka międzykręgowego oraz tylno-krawędziowe osterofity,które powodują zniesienie prrzedniej rezerwy płynowej oraz ucisk obu korzeni brzusznych.Na poziomie C5/C6 widoczna jest szerokopodstawna wypuklina krążka międzykręgowego oraz wydatne tylnokrawędziowe osterofity które powodują zniesienie rezerw płynowych i zwężenie kanału kręgowego do ok. 7mm w AP Rdzeń kręgowy na tym poziomie jest nieznacznie uciśnięty,bez cech obrzęku.Uciśnięte są także korzenie brzuszne i grzbietowe,wyrażnie zwężone oba zachyłki boczne.Proszę jeśli ktoś ma podobne wyniki albo się na tym zna niech mi pomoże!
Początkujący
25-09-2013, 19:28:36

Witam.
Niestety opis wskazuje na bardzo zaawansowane zmiany zwyrodnieniowe. Czy ta "rwa ramienna" była obustronna czy jednostronna? Czy występowały mdłości, zawroty i bóle głowy w związku ze zmianą jej pozycji?
gość
26-09-2013, 12:59:09

Cześć Marcin!Rwa była lewostronna,występowały zawroty głowy ,sztywność karku ,i teraz nawet bóle aż do łokcia lewej ręki,drętwienie lewej ręki.Bardzo często ból przy odwracaniu głowy,często pojawja się sztywnienie karku.Proszę jak coś wierz co mgę mieć, czy to coś grożnego i co może mi pomóc.,napisz.Dzięki i proszę o odpowiedż,

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: