Reklama:

Leki przeciwpadaczkowe a alkohol (12)

Forum: Padaczka

gość
27-03-2010, 09:22:56

Witam
Choruję na epi od dwóch lat i nie mam z tym zbyt dużego doświadczenia, mam 18lat. Mój lekarz nie może dobrac mi odpowiedniego leku i zmieniam go już po raz trzeci, teraz z Topamaxu na Kepprę. Wiem, że przy stosowaniu leków nie powinno się spożywac alkoholu ale czy ktoś tego próbował? Mam dopiero 18 lat, lekarz zabronił mi jakichkolwiek imprez,jednak ja i tak chodze, nie po klubach, bo wiem, że migające światła też źle na mnie wpływają, przecież młodośc jest tylko jedna, nie piję, nie palę, zero jakichkolwiek używek, ale czy od czasu do czasu mogłabym coś wypic ??
Początkująca
27-03-2010, 22:01:07

Jak raz na jakiś czas pójdziesz na imprezkę to się nic nie stanie. Musisz wcześniej być wypoczęta. Co do świateł w klubach to zależy czy mocno na nie reagujesz. Najwyżej dostaniesz ataku. Ja od czasu do czasu na imprezkę, wesele, sylwester itp. chodzę. Jak czuję ,że coś jest nie tak to wychodzę na powietrze ,korytarz itp. z kimś bliskim (siostra,mąż). Co do alkoholu, jak raz spróbujesz lampki wina, koniaku,piwa też w małych ilościach to najwyżej będziesz trochę zakręcona. Ja jak wypiłam pół szklanki piwa to nieraz czułam się jakbym była po kilku głębszych. Trochę w głowie się kręci i wiadomo to może sprowokować atak. Dlatego nie piję .
gość
12-04-2010, 17:26:33

Witam. Imprezy czemu nie ale pod warunkiem, ze leki dzialaja i napady sie nie pojawiaja. Bo inaczej bardzo mozliwe, ze atak wystapi. Ale co do alkoholu to nie warto ryzykowac chwili przyjemnosci dla pozniejszych ataków. Jezeli ataki nie pojawiaja sie i wiesz ze tabletki ci pomagaja to mozesz sobie pozwolic na buteke piwa alenie wiecej. Kiedys spytalam sie lekarza co do alkoholu to mi powiedzial:
1 piwo albo lapka wina ewentualnie kieliszek wódki, jedną z tych rzeczy moglam wybrac sobie byleby nie przekroczyc tej najmniejszej dawki.
Powiem szczerze, ze pije sobie od czasu do czasu piwko ale to tez zalezy od organizmu, mi nie szkodzi a komus taka nawet porcja zaszkodzi.
gość
04-05-2010, 16:21:01

jak wypijesz za dużo to i będziesz mieć rano mega kaca,to możesz dostać ataku(leki+alkohol,nie otrujesz się)
gość
04-05-2010, 16:21:59

jak wypijesz za dużo to i będziesz mieć rano mega kaca,to możesz dostać ataku(leki+alkohol,nie otrujesz się)
gość
04-05-2010, 16:29:03

jak możesz to nie pij, zawsze jest ryzyko-po zmieszaniu tabletek i alkoholu nie otrujesz się
gość
08-07-2014, 17:00:07

Gość 2010-03-27 10:22:56
Witam
Hejka choruję od dłuższego czasu tzn.od 10 roku życia dziś mam lat 39 kopa czasu najlepsze leki na polskim rynku to kepra , tegretol trileplalnajlepiej dostać leki testowe co do alkoholi mało i w dużych odstępach czasu dużo odpoczywać itp
gość
12-07-2014, 07:43:28

Rada dla "PACJENTÓW". Jak w każdej chorobie również przewlekłej. Chcesz pić to pij, ale nie zajmuj miejsca w kolejce do lekarza tym, którzy naprawdę chcą się leczyć. Nawet w poradni uzależnień.
zdrowy już byłem..., i co dalej?. :-)
gość
12-10-2022, 19:27:18

Najlepiej zaopatrzyć się w relanium i będzie ok z rana 2tabletki albo zastrzyk i jest ok
Początkująca
21-10-2022, 13:55:39

Radzę nie pić alkoholu przy braniu tego typu leków.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: