Reklama:

leczenie w zespole touretta (12)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
13-06-2009, 14:45:00

Mam prośbę do lekarzy neurologów, ewentualnie neurochirurgów.
Jeśli ktoś z państwa zagląda na to forum, prosiłabym o przedstawienie mi możliwości terapii w /w zespole. Leki sedatywne i przeciwdrgawkowe nie dają poprawy stanu zdrowia, powodują jedynie osłabienie i spowolnienie procesów myślowych i funkcji fizycznych.
Prawdopodobnie lepszym rokowaniem są zabiegi chirurgiczne. Czy rzeczywiście?
Ale czy jedyna metoda zachowawczą są leki uspokajające? Czy może ktoś z Państwa ma osiągnięcia w stosowaniu leków z innej grupy, lub innego rodzaju terapii?
To uciążliwa przypadłość, i mimo genetycznych uwarunkowań, może jest jakiś sposób na zminimalizowanie dolegliwości, jeśli nie na całkowite wyleczenie?
Często lekarze którzy nas leczą, nie ujmując ich umiejętnościom, nie mają doświadczenia w leczeniu innym, niż tabletki wyciszające. To nie jest powszechnie spotykana choroba i może trudno im się dziwić, że nie wiedzą jak pomóc, dlatego proszę kogoś z lekarzy zajmujących się tym problemem o ewentualne rady, lub podanie kontaktu.
Pozdrawiam.
gość
14-06-2009, 18:58:00

Mój syn 10- lat cierpi na Touretta.
Bardzo poważny stan - z tikami fonetycznymi wyłącznie, natręctwa myślowe i inne, zachowania obsesyjno-kompulsyjne itp.
Obecnie podaję mu ORAP lek dostępny w Niemczech - możliwy do wykupienia na polską receptę. Można tez uzyskać zgodę w ministerstwie zdrowia w Warszawie na sprowadzenie tego leku - ale to długa procedura. Orap jest skuteczny i to bardzo. Są skutki uboczne - przyrost masy ciała - ale można go kontrolowac wprowadzając dietę Atkinsa, lub poprostu ograniczając jedzenie.
Lekarzem prowadzącym była Pani profesor Marszal z Akademii Medycznej w Katowicach. Niestety już jest na emeryturze. Dobry lekarz to dr Janik-Warszawa, dr Szczechowski- Katowice...
Poczytaj tez o prof. Sturm - jego operacje ..to przyszłość ..
Orap pozwolił mojemu synowi wrócić do "normalności"...ale dobrze byłoby to w innym przypadku skonsultować z lekarzem.
Polecam strony na temat Touretta : clinicaltrials..warto tam zajrzeć.
Zyczę zdrowia.
E.W.[addsig]
E.W.
gość
27-08-2011, 14:29:24

Witam
Moja córka ma tiki głosowe i w związku z tym poszukuję leku o nazwie TRILAFON.
Jeżeli jest ktoś kto chciałby odsprzedać to lekarstwo to bardzo proszę o kontakt mailowy ewelinaw_23@o2.pl

Ostatnio sprowadziłam specjalnie Orap i szczerze mówiąc lek ten się u nas nie sprawdził.....
gość
28-08-2011, 14:42:16

Bardzo skuteczne w grupie leków podawanych chorym na Zespół Tourette'go są leki przeciwpadaczkowe.
Po orapie-nasilającym apetyt ( znaczne zwiększenie masy ciała), został podawany mojemu 12 letniemu synowi Topamax w połączeniu z lekiem przeciwdepresyjnym bioxetin. Wyniki imponujące.
Lekarz porwadzący dr Kossowski..niestety ..już nie praktykuje.
Pozdrawiam.
Canada1307
gość
28-08-2011, 14:43:49

Bardzo skuteczne w grupie leków podawanych chorym na Zespół Tourette'go są leki przeciwpadaczkowe.
Po orapie-nasilającym apetyt ( znaczne zwiększenie masy ciała), został podawany mojemu 12 letniemu synowi Topamax w połączeniu z lekiem przeciwdepresyjnym bioxetin. Wyniki imponujące.
Lekarz porwadzący dr Kossowski..niestety ..już nie praktykuje.
Pozdrawiam.
Canada1307
gość
28-08-2011, 14:53:05

W razie pytań temacie tourette'a :
ewawit20@wp.pl

canada1307
gość
31-01-2014, 11:15:10

Treść zablokowana przez moderatora

gość
11-08-2014, 15:49:03

Witam choruje juz od 22 lat i bralam clonazepan rispolept haloperidol tiapridal, ktore wogole nie pomagaly zadnych efektow jedynie zmeczenie i sennosc ,treaz biore doxepin teva w polaczeniu z sulpiryd teva i tez zero a tiki wciaz sie nasilaja nie wiemjuz co robic
gość
05-01-2017, 22:00:04

Trafiłam na b.skuteczny preparat, jeśli chcesz wiedzieć więcej napisz na mój e-mail annabk@onet.pl
gość
30-01-2017, 09:36:25

te preparaty niestety nic nie dają, próbowaliśmy wszystkiego z synkiem i nic nie pomaga na dłużej... na szczęście w internecie jest dużo informacji np tu http://www.zdrowyportal.org/241/zespol-tourettea/ i mamy jeszcze pare rzeczy do przetestowania, powoli tracimy nadzieje

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: