Reklama:

leczenie migreny poznań (12)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
23-05-2012, 18:23:06

Czy ktoś leczył migrenę u chiropraktyka? Słyszałam, że czasami kręgi szyjne uciskają na tętnicę i mogą powodować bóle migrenowe. Ja z migreną walczę od trzech lat, napady bólu mam średnio 1-2 razy na miesiąc. Nic nie pomaga, próbowałam już chyba wszystkiego. Koleżanka mówiła że jej bratowa była z migreną u chiropraktyka w klinice Kręg-Clinic i jej pomoglo. Jestem z okolic Poznania więc mogłabym się wybrać. Już nie wiem co mam robić. Czy ktoś wyleczył migrenę u kręgarza?
gość
11-06-2012, 13:12:31

Klasyczne leczenie migreny ogranicza się w zasadzie do leczenia objawowego, co w praktyce sprowadza się do zażywania bardzo dużej ilości środków przeciwbólowych przez osoby dotknięte tą dolegliwością. Przyczyny powstawania migrenowych bólów głowy nie są do końca poznane, stąd medycyna akademicka skupia się głównie na likwidowaniu objawów choroby, traktując każdy przypadek niemal identycznie.
www.leczeniemigreny.eu
gość
20-06-2012, 08:26:29

Moja siostra była u chiropraktyka z migreną i po kilku zabiegach bóle znacznie się zmniejszyły. Słyszałam tez od znajomych pozytywne opinie o Kręg-Clinic w poznaniu (koleżanki leczą tam bóle kręgosłupa). To podobno bardzo dobra klinika, więc warto, żebyś spróbowała się tam wybrać.
gość
12-07-2012, 16:11:38

Zgłoś się do mgr Łukasza Czubaszewskiego - pracuje w centrum zdrowia ASGO na ul. Marcelińskiej.
Też byłam u niego z polecenia i mi przeszły migreny...
gość
19-12-2012, 12:16:19

A jak się nazywał ten chiropraktyk u ktorego Twoja siostra była z migreną w Kręg-Clinic?
gość
28-12-2012, 10:25:13

Ona była u prof. Mariusza Posłusznego, on jest dyrektorem tej kliniki Kręg-Clinic. Slyszalam ze to ceniony chiropraktyk, wiec na pewno Ci pomoże.
Wtajemniczona
28-12-2012, 13:03:20

Jeżeli mamy do czynienia z migreną którą wywołuje nieprawidłowa budowa, ucisk kręgosłupa czy zmiany zwyrodnieniowe najlepiej wszelkie tego typu zabiegi naturalne konsultować z lekarzem. Najważniejsze żeby nie próbować się leczyć na własną rękę ponieważ można sobie poważnie zaszkodzić. Migrena jest na tyle skomplikowaną chorobą, posiadającą indywidualne czynniki wywołujące atak a także przyczyny że nie należy kierować się opinią innych chorych bez konsultacji specjalistycznej.
gość
12-02-2015, 12:52:47

Witam,
Od 15 lat zmagałam się z migrenami i napięciowymi bólami głowy. Bóle były w zasadzie codzinne. Dzień bez bólu był czymś niestandardowym Nauczyłam się funkcjonować z bólem, zażywałam tabletki przeciwbólowe ogólnodostępne, ale nie działały w ogóle. Neurolog powiedział: stres, nerwy, jesteś za młoda na silniejsze leki ;-P
W pewnym momencie ból zrobił się nie do zniesienia i postanowiłam poszukac pomocy i nie ignorować go więcej..
Na Internecie znalazłam doktora Mikołaja Skilskiego (akupunktura i medycyna wschodnia) - postanowiłam spróbować.
Po serii indywidualnych zabiegów (w moim przypadku 2-3 razy w tygodniu przez miesiąc), bóle głowy zredukowały się do minimum. Teraz uczęszczam 1/miesiąc dla podtrzymania efektu. Bóle są o wiele rzadsze, a jak sie pojawiają to są znacznie słabsze i reagują na leki typu ibuprom.
Polecam serdecznie przez wzgląd na efekty i na Pana Doktora, który jest zabawny, ma super podejscie do pacjenta. Słuchajcie jego rad i poleceń a będzie dobrze
Początkująca
13-02-2015, 00:48:53

Treść zablokowana przez moderatora

gość
04-11-2015, 14:10:59

Słyszałam, że dobry neurolodzy są też w Certusie, ale przyznam, że sama nie byłam, ale na korytarzu słyszałam czekając na szczepienie.. na grypę

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: