Reklama:

Interpretacja badania MRI!!! (18)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
25-08-2017, 14:50:49

Faktycznie operacja jest ostatnią rzeczą o jakiej marzę, u mnie rehabilitacja polegała głównie na ćwiczeniach indywidualnych McKenzim, masażach (które, miałam wrażenie pogarszają mój stan) oraz krioterapii (również nie wspominam miło) w efekcie, żadnej poprawy. Aktualnie rozglądam sie za porządnym rehabilitantem, specjalizującym sie w tego typu dolegliwościach, choć jest to bardzo trudne.
A jesli mogę spytać na czym polega niestabilnośc, jakie są jej objawy?
gość
25-08-2017, 17:00:15

Przy niestabilności objawy bólowe sa jak przy przepuklinach, czuc napiecie miesni głównie miedzy lopatkami, bol i pulsowanie szyi, słabość rąk i nog, ciazenie glowy trzeba ja podtrzymywac. W zasadzie to co pani ma. McKenzie niekoniecznie mi pogorszyly te cwiczenia. Zasugeruje pani terapeucie by sprawdzil czy to nie jest czasmi niestabilnosc. W tym przypadku trzeba wzmacniac mięśnie glebokie szyi. A skad pani jest?
gość
25-08-2017, 17:02:31

Krio nie Zawsze daje efekty. Kregoslup lubi cieplo. Przy niestabilności nie wolno masowac szyji. Dobry masaz nie powinien szkodzić.
gość
26-08-2017, 06:16:41

Dziękuję za wskazówki, jednak dobry fachowiec to podstawa, w tej chwili szukam kogoś z polecenia, nie chce strzelać na chybił trafił, wolałabym być w dobrych rękach, myśl o jakiejś operacji jest dla mnie przerażająca . Jestem z Kielc różnie tu ze specjalistami.
gość
26-08-2017, 06:16:46

Dziękuję za wskazówki, jednak dobry fachowiec to podstawa, w tej chwili szukam kogoś z polecenia, nie chce strzelać na chybił trafił, wolałabym być w dobrych rękach, myśl o jakiejś operacji jest dla mnie przerażająca . Jestem z Kielc różnie tu ze specjalistami.
gość
26-08-2017, 07:20:38

Ja mieszkamw miejscowosci gdzie nie ma terapeuty manualnego. znalazłam go w Szczecinie ok 100 km ode mnie. Pierwszy raz jechalam do niego pociagiem na leżąco ale to bylo w kwietniu. Postepy sa powolne ale nie mam alternatywy. fachowców u nas jak na lekarstwo. Jeden wręcz zasługuje na odebranie uprawnien do wykonywania zawodu. Nie potrafi zdiagnozowac problemu i upiera sie ze ma racje. O zgrozo. Wejdzie pani na portal znany lekarz i szuka fizjoterapeuty ze swojego miasta. Ludzie pisza opinie i można sie nimi sugerowac zresztą juz Pani miala zabiegi to pani wie czego unikac. Wazne jest zaufanie go terapeuty bez tego kicha.
gość
05-09-2017, 13:44:38

To prawds
gość
10-12-2017, 12:07:05

🚂😁

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: