Reklama:

Ilę kosztuje operacja tętniaka mózgu? [ważne!] (11)

Forum: Udary i tętniaki

Początkujący
16-10-2014, 14:38:26

Witam Państwa,
Jeden z członków mojej rodziny cierpi na to schorzenie. Ja i moi bliscy boimy się że w mkażdej chwili może dojść do najgorszego. Dlatego po wielu godzinach szukania w internecie zdecydowałem się sięgnąć o pomoc na tym forum.
Proszę mi powiedzieć ile kosztuje taka operacja?
Nie mosi to być jedna stała liczba, cena może być w jakimś przedziale. Chodzie o to żebym mniej więcej się zorientował.
Bardzo proszę o żetelną i wiarygodną informację ponieważ bardzo mi zależy na czasie.
Z góry dziękuje za pomoc.
gość
18-10-2014, 08:06:43

Ale dlaczego pan chce placić za operację i skąd ta pewność że to tętniak. A jeżeli tak to terminy wcale nie są długie żeby zrobić na kasę, bo nie jest to tania sprawa. Embolizacja 1 tętniaka to jest ponad sto tysięcy i też jeżeli nie jest skomplikowana i cos dodatkowo nie dojdzie. Bo jezeli trzeba wstawić najpierw stent a póżniej dopiero embolizacja to już będzie ponad dwieście tysięcy. A jezeli tętniak nie nadaje się do embolizacji [zależy od połozenia] to operacja z otwarciem czaszki ceny nie znam ale napewno dwukrotnie wyzsza. No chyba że pan wygrał w totolotka.
Początkujący
18-10-2014, 10:19:58

Dziękuję za informacje.
gość
25-10-2014, 18:48:26

Tętniaki mona operować na NFZ. Najlepszym specjalistą w tej dziedzinie jest prof Robert Juszkat. Przyjmuje w prywatnej klinice PROFMEDICA Poznań ul Kutrzey 16. Wizyta konsultacyjna jest odpłatna(150zl), embolizacja na NFZ w Klinice w Poznaniu. Osobiście korzystam z tej pomocy ponieważ choruje na tę nieszczęsną chorobę Teniaki mózgu
gość
26-10-2014, 22:01:03

operacja neurochirurgiczna to cena od około 18 tys do 35 tys, szpitale roznie wyceniają klipsowanie tetniakow mózgu, embolizacja tętniaka jest o wiele drozsza ...
warto podjąć madra decyzje czy lepiej klipsowanie neurochirurgiczne czy embolizacja - rozmowa z dobrym radiologiem zabiegowym i neurochirurgiem pozwala podjąć dobra decyzhe
gość
28-10-2014, 12:47:45

Nie umiem określić wartości embolizcji, ale będąc na wizycie (NFZ) u neurochirurga zaczął mi wyliczać, że mając za sobą trzy embolizcje w tym jeden stent to państwo polskie wydało na mnie już jakieś 80 tyś złotych. Na marginesie nadmienię, cóż to za wspaniały 'lekarz' !!! Na szczęscie nie on mnie embolizuje!!!
gość
14-12-2014, 19:51:00

NA stronie zip nfz https://zip.nfz.gov.pl/ap-portal/user/menu/open@info?view=4 można sobie sprawdzić, ile NFZ na nas wydał. NA mnie wydali 2000 w pierwszym szpitalu (tomografia,angiografia,kroplówki), a embolizacja w drugim szpitalu kosztowała 28000
gość
04-01-2017, 10:52:23

Witam masaż ręczny kręgosłupa szyjnego po klipsowaniu tętniak mózgu czy można?
gość
26-09-2017, 21:04:43

Polecam sprawdzić ofertę szpitala Medicover, jeśli chodzi o operacje. Wbrew pozorom ceny nie są wysokie, a jednak ma się gwarancję dobrej opieki medycznej. Mój dziadek był tam operowany (problemy z żołądkiem) i pobyt przebiegł super, operacja też ok :)
gość
08-01-2022, 18:58:50

czy po takiej operacji można korzystać z hulajnogi lub skoków na trampolinie kryty obiekt.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: