Reklama:

Idiopatyczne nadciśnienie śródczaszkowe (24)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
11-11-2023, 19:00:42

U mnie pojawił się przewlekły ból głowy. Jestem osobą otyłą. Trafiłam do szpitala w 2019 roku, gdzie zrobili mi tomograf głowy, rezonans i szereg badań, ale niestety nic nie wykazały. Przestałam widzieć na prawe oko, okazało się, ze mam obrzęk tarczy nerwu wzrokowego. Byłam w nieciekawym stanie, mimo faszerowania lekami przeciwbólowymi. Po 14 dniach zrobiono mi punkcję lędźwiową i ból głowy jak ręką odjął 🙈 wszystkie badania nie wykazały żadnych odchyleń od normy 😂 obecnie znowu czuje nieprzyjemny i przewlekły ból głowy, który nie pozwala mi normalnie funkcjonować. Lekarz neurolog postawiła mi taką diagnozę. Zaleciła leki moczopędne, ale niestety nie czuję różnicy.
Może ktoś poradził sobie z tym schorzeniem? Jestem już strasznie zmęczona tym stanem.
gość
14-01-2024, 21:53:28

Wiecie coś więcej?
gość
19-03-2024, 21:25:19

gość 04-10-2020, 12:29:30
W tym schorzeniu konieczny jest dobry neurolog oraz neuro-okulista.,poza tym rezonans głowy na dobrym sprzęcie z opisem przez dobrego radiologa. po dobraniu leków można z tym zyć. Ja biorę DIURAMID 18 M-CY. Pomaga. Ale niestety w moim przypadku to schorzenie przewlekłe. Funkcjonuję normalnie.Na tą chorobę przyznawana jest renta. Jak cos mozna się starac.

Napisz do mnie proszę barbara.moranska@wp.pl
gość
29-08-2024, 16:05:52

gość 04-10-2020, 12:29:30
W tym schorzeniu konieczny jest dobry neurolog oraz neuro-okulista.,poza tym rezonans głowy na dobrym sprzęcie z opisem przez dobrego radiologa. po dobraniu leków można z tym zyć. Ja biorę DIURAMID 18 M-CY. Pomaga. Ale niestety w moim przypadku to schorzenie przewlekłe. Funkcjonuję normalnie.Na tą chorobę przyznawana jest renta. Jak cos mozna się starac.
gość 20-02-2022, 13:51:54
Gość 2020-10-04 12:05:56
Choruję już ponad 18 miesięcy mam dosc dużą wiedze na temat tej choroby .Moge sie podzielic.

To ja poproszę

Witam .Chętnie porozmawiam na ten temat ...właśnie zostałam zdiagnozowana ....poz

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: