Reklama:

guz wilmsa (26)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
10-06-2010, 12:55:39

witam moja córka 2003 miała wykryty guz wilms przeszła 4 chemie przed operacja i 4 chemie po operacji teraz jest siódmy rok od zakończenia leczenia córka ma się dobrze Prowadziła na prf,Sawicz z wrocławskiej klinik im CURI SKŁODOWSKIEJ WSPANIAŁY CZŁOWIEK ODDANY PRACY DZIECIOM pozdrawiam wszystkich
gość
04-08-2010, 16:48:53

Witam! mój synek obecnie ma 5 lat, a w wieku 2 miesięcy wykryto u niego guza Wilmsa. Przeszedł chmeioterapię przed i pooperacyjną oraz zabieg usunięcia całej nerki wraz z guzem. Obecnie, mimo wielu schorzeń, które wyszły tuż po urodzeniu (trombocytopenia, wady serca, wnętrostwo) ma się bardzo dobrze, a okres rekonwalescencji przeszedł bez komplikacji. Wszystkim borykającym się z podobnym problemem Rodzicom i ich pociechom życzę powodzenia.
gość
01-05-2011, 09:05:21

witam. Mój synek ma 2 lata. Od miesiąca dostaje cytostatyki. Jesteśmy po 3 chemii a jeszcze co najmniej 3 przed nami. martwię się bo strasznie schudł, nie chce jeść a pije tez mało. Lekarze twierdzą, że to normalne ale teraz jesteśmy na przepustce w domu i nie wiem jak przetrwamy jeszcze cały dalszy cykl leczenia skoro teraz jest slabiutki. Od ostatniej chemii minął tydzień. Proszę o odpowiedź jak u was wyglądał okres chemioterapii. podaję tez mój adres kasia01@onet.eu
gość
31-05-2011, 14:19:33

Witam! To że mały nie chce jeść to normalne.i tak będzie do końca leczenia.Moja córeczka też miala tą chorobę i jest już 1 po leczeniu wszystko wróciło do normy.Ja gdy ona nie chciała pić podawałam jej picie strzykawką i to pomagało.Głowa do góry wszystko będzie dobrze.pozdrawiam EWA
gość
31-05-2011, 14:21:36

J?eżeli chcielibyście jakieś informacje na temat tej choroby dzwońcie 511840654
gość
27-06-2014, 09:38:10

moja roczna córka miała guz wilmsa II stopnia. chętnie udzielę informacjii o przebiegu leczenia. proszę o kontakt
madzia0-1@o2.pl

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: