Reklama:

Forum dla chorych na chorobę SLA (pilne!!!) (24)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
16-01-2022, 11:45:55

Gość 2016-07-25 15:36:06
Pomocne są Terapie przy użyciu komórek macierzystych z Galarety Whartona. Takie Terapie prowadzone są w Olsztynie w Instytucie Terapii Komórkowych.
gość
07-03-2022, 10:58:27

Dostałam informację, że w Bydgoszczy (Neuromed, dr Lisewski) rusza Nowe badanie kliniczne, ale są tylko 4 miesiące na zgłoszenie. Dla osób z SLA, ale rozpoznanie maks 24 miesiące.tel 513904844. Powodzenia
gość
07-04-2022, 22:06:48

Witam. Mam na imię Kasia. Ja w troszeczke innej sprawie. Moja mamusia miała udar niedokrwienny juz 1.5 roku temu ale stan sie pogorszył do tego stopniu że musi uzywać respiratory przez tracheostomię na stale I ma tez założonego PEGa. Przebywa na intensywnej terapii. Ale juz nie sa w stanie nic dla niej tam więcej robic I chcą ja wypisac. I zebym sobie załatwiała hospicjum domowe czyli zajmowała się mamusia w domu. Z jednej strony tego bardzo chcę bo nie mozna odwiedzać mamusi w szpitalu a bardzo za nią tęsknię. Ale z drugiej strony bardzo sie boję nią zająć w domu. Jakie sa zagrożenia dla osoby wentylowanej mechanicznie inwazyjnie? Na co opiekun powinien zwracać uwagę? Bede bardzo wdzięczna za wskazòwki. Wiem ze mozna korzystać a pomocy pielęgniarki I lekarza ale tak na codzien na co zwracać uwagę? Z całego serca pozdrawiam
gość
28-08-2023, 10:58:08

Jak szybko choroba postępuje od pierwszych objawów po niedowład kończyn, normalnego funkcjonowania.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: