Reklama:

Epilepsja a padaczka (12)

Forum: Padaczka

Początkujący
13-01-2011, 21:41:05

Witam wszystkich użytkowników jestem nowy na tym forum i to mój pierwszy post i mam do was pytanie.
Mam 18 lat i od małego choruje na epilepsje.
Gdy bylem mały miałem jakieś 5 lat miałem jedynie zaniki świadomości na parę sekund i nic więcej jeszcze nigdy nie miałem prawdziwego ataku ( drgawek).
Od tamtej pory biorę leki i lekarz powiedział mi ze mam bardzo dobre wyniki i ze nie muszę brać już leków i w lutym kończę brać moje leki i teraz moje pytanie.
Czy jeżeli skończę brać moje leki to czy mogę od czasu do czasu napić się alkoholu ?
Chodzi mi tu o male dawki 2-3 piwa.
Przez moja chorobę nie mogłem się jeszcze nigdy napić alkoholu przez leki i dlatego jestem ciekawy czy gdy skończę je brać to czy będę mógł się napić czasami.
Bardzo dziękuje za wszystkie odpowiedzi.
Pozdrawiam
gość
18-01-2011, 13:41:56

Mam 55 lat. Na padaczkę choruję 41 lat. Kiedyś troche piłem. Leki nie pomagały! Kiedy odstawiłem całkowicie alkohol moge sobie pozwolić na znaczne zmniejszenie leków. Tak ilościowo jak dawkę. Więc z mojego doświadczenia ODRADZAM. Ten rodzaj padaczki jest mało przewidywalny. W tej padaczce stres to bomba Z OPÓŹNIONYM zapłonem. Alkohol również
gość
18-01-2011, 14:56:22

Tak ale ja bylem własnie wczoraj u lekarza i robiłem badania i wyszło pozytywnie powiedziała mi ze mam takie wyniki tak jak bym wogole nie miał tej choroby a leków już nie biorę wiec jestem ciekawy czy jak się napije ze 2 piwa to czy mi się nic nie stanie proszę o odpowiedz.
gość
18-01-2011, 23:23:51

Powiem Ci tak jedno piwko nie zaszkodzi. Nie możesz pić na umór. Decyzja należy do Ciebie. Ja od czasu do czasu lampkę winka, koniaczku a nawet likieru dwa kieliszki wypiję. Nie więcej. Pozdrawiam.
gość
25-01-2011, 18:26:32

Zdrowia zycze po 3 piwach, pewnie jeszcze masz prawo jazdy?
gość
26-01-2011, 16:54:35

Wy tutaj wszyscy padaczke leczycie piwem!!!
Moze ktorys z piwoszy opatentuje ten nowo -odkryty lek, a za uzyskana kase bedzie wiecej na "lekarstwo"
gość
02-02-2011, 18:37:31

Tomek i kompania, co tu u was tak smutno, moze piwka?
gość
30-04-2011, 19:56:42

Tomek i goscie, wy to wiecie jak zyc, ze 3 piwka , winka , koniaczku i jest poprawa w stanie zdrowia , nawet epi ustepuje, a inni jakies depakiny lykaja sami sobie chemia szkodza, nie ma to jak naturalne ziola, np. chmiel. Po chmielu jest weselej i zdrowiej, nie zaszkodzi a jak nie zaszkodzi i nie pomoze zawsze bezpieczniejsze na watrobe niz chemia.A jeszcze dodam ze bedziecie mogli jezdzic podobno samochodem od lipca , nie podali po ilu piwach bedzie legalnie, ale jest jeszcze 2 miechy to napisza w dyrektywach, wiadomo unii trzeba sie sluchac , unia rzadzi polskim wydzialem komunikacji. No to gul , gul . gul.
Początkująca
20-05-2011, 08:21:59

Witajcie imprezowicze i wielbiciele nocnego trybu życia itp.
Była bym kłamca lustracyjnym, gdybym powiedziała, że nie piłam nigdy biorąc leki- z małym wyjątkiem- ilościowym i jakościowym...w liceum, biorąc dwa razy dziennie leki piłam nawet jabola- nie miałam jakiś problemów z atakami- raczej z rodzicam, kacem i i żołądkiem Na studiach przeszłam na drinki i piwko- podobnie- bez skutków ubocznych w postaci powiększenia się liczby ataków- ale UWAGA- ja mam epilepsję o nieustalonej etiologii, ataki miałam zawsze raz- dwa razy do roku- nazywałam je majówkami, bo najczęściej występowały w maju.... od pewnego czasu w ogóle nie piję, może okazjonalnie mały kieliszek winka- ale i to rzadko....ataków nie miałam przez 8 lat...już chciałam wycofywać leki...i nagle 1 marca tego roku pojawił się znowu mój partner do tańca- atak- pomimo grzecznego i ustatkowanego życia...Nie namawiam nikogo do picia bo naprawdę trzeba uważać, ale ja zawsze mówię- co robię- robię dla siebie- czy dobre czy złe- to moja inwestycja w jutro ale dzisiaj wieczorkiem napiję się lampkę szampana za Was wszystkich i wasze zdrowie....a jak humor dopisze, to może nawet wypalę dobre cygarko....pozdrawiam
gość
27-06-2011, 18:04:28

Gość 2011-01-19 00:23:51 Powiem Ci tak jedno piwko nie zaszkodzi. Nie możesz pić na umór. Decyzja należy do Ciebie. Ja od czasu do czasu lampkę winka, koniaczku a nawet likieru dwa kieliszki wypiję. Nie więcej. Pozdrawiam.[/CYTAT

witam słuchaj choroby neurologiczne to jak tykająca bomba może być tak że piwo pobudzi prawdziwy napad drgawkowy i wtedy będziesz musiał wrócić do leków na stałe 2 piwa Cie nie zbawią a mieć napady nawet rzadkie to prawdziwy koszmar epileptyka więc zrób coś dla siebie po prostu nie pij tych piw

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Torbiel w okolicy podgnykowej
Czy może ktoś miał usuwaną torbiel w okolicy podgnykowej? Wykonanych wiele rezonansów, ostatnio usg szyi pokazuje, że torbiel raz jest większa raz mniejsza. Nie wiem czy to niedokładność pomiarów wykonujących badanie czy faktycznie zmienia wymiary. Syn chodzi z tym już 5 lat i do tej pory żaden lekarz nie określił się co z tym robić. Ostatni lekarz wykonujący usg stwierdził, że syn musi pójść na operację, nie czekać i to wyciąć. Poczytałam sporo na ten temat i okazuje się, że to poważna operacja a nie wizyta u stomatologa. Jednak żaden lekarz tego nie powie, nie wyjaśni. Czy my trafiamy tylko na takich właśnie lekarzy? Może ktoś mógłby polecić lekarza, szpital etc. komu udało się wyjść bez skutków ubocznych po takiej operacji?
gość
Rezonans głowy 15 latka
Chłopak 15 lat, z ASD, ADHD,zaburzeniami koncentracji i uwagi, dodatkowo drżenia kończyn dolnych i górnych najbardziej intensywne w obrębie dłoni. Dodatkowo homocysteina 25 oraz na zmianę powyżej normy wapń całkowity lub wapń zjonizowany.
gość
Proszę o wasze opinie
Witam czy jeżeli mam polineuropatie obwodowa mogę pracować na hucie gdzie z metali ciężkich jest właśnie ołów
gość
Brak kontaktu
Nie rozumiem jak można tak postępować Podawać nr i żadnego odzewu Dzwonią ludzie chorzy potrzebujący pomocy nie dla zabawy Odechciało mi się kontaktu Przeraża mnie, jak ma później po operacji wyglądać kontakt z takim lekarzem ,który jak na pozycja i taka profesje albo umieściłby info ,że już nie konsultuje albo zatrudnił recepcjonistke A tu kobieta starszym głosem mówi ,że aparat jest uszkodzony po czym nagrywa dalej info se wskazówkami dla pacjentów kontrolnych .
Reklama: