Reklama:

eeg - nieprawidłowy wynik (14)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
13-03-2009, 14:15:00

Witam. Dziś odebrałam wynik eeg i był nieprawidłowy, jednak lekarka mi go zabrała i odrazu kladzie mnie do szpitala.

Było w nim coś w stylu, że wynik nieprawidłowy, pojedyńczy odruchy (czy cos w tym stylu) nieprawidłowy.

Lekarka w ogole ze mna nie chciala rozmawiac tylko odrazu umowila mi miejsce do szpitala za 2 dni...

I mam pytanie, czy powinnam sie martwić? Wiem, że zamotałam ale mam stracha...
gość
13-03-2009, 14:17:00

I dodam jeszcze, że bóle głowy towarzyszą mi aż do poł roku i nastapiło pogorszenie wzroku...
gość
13-03-2009, 14:19:00

tomografie lub rezonans mialas robione ?
gość
13-03-2009, 14:20:00

Właśnie dlatego mnie kładą do szpitala, żeby zrobić. Tylko chciałabym sie dowiedzieć co to właściwie może sygnalizować... Bo lekarka nawet do głosu nie dała mi dojść...
gość
13-03-2009, 14:52:00

Też poszłam do neurologa z nieprawidłowym zapisem EEG. Położono mnie do szpitala. Zrobiony miałam rezonans (wynik ok) i ponownie EEG, które wyszło nieprawidłowo. W zapisie występują drgawki. Lekarz zdiagnozował padaczkę. chociaż nigdy nie miałam jej objawów (zemdlałam jedynie kilka razy). Dostałam leki, które mam brać przez 2 lata, chyba że poprawi się wynik EEG. We wtorek wyszłam ze szpitala i zaczęłam brać Lamitrin ( w szpitalu dostawałam inny lek) i nie czują się najlepiej. Mam nadzieję, że to przejściowe.

Pozdrawiam i trzymaj się!
gość
13-03-2009, 15:14:00

Padaczka to nie tylko drgawki itp, czasem właśnie to co nam się wydaje omdleniem to atak padaczki, nie trzeba do drgawek, ślinotoku itd...
Mam wrażenie że po rezonansie będzie wszystko jasne, nie nakręcaj się i nie stresuj jak na razie Po badaniu będziesz wszystko wiedziec
gość
13-03-2009, 17:38:00

A mam jeszcze takie pytanie. Czy nieprawidłowy wynik eeg i bóle głowy mogą świadczyć o nowotworze? Było robione też dno oka i nic nie wykazało w tym kierunku...
gość
13-03-2009, 18:48:00

bóle głowy i nieprawidłowe eeg mogą wskazywac na wiele różnych dolegliwości, nie wiadomo też pod jakim kątem było robione badanie eeg
gość
18-04-2009, 12:11:00

ja tez ma nie prwidlowe eeg jesli ktos moze mi zinterpretowac te orzeczenie to bede wdzieczna.zmiany zlokalizowane w okolicy skroniowej lewej z tendencja do uogolniania i uogolnione,nasilajace sie podczas hiperwentylacji.jesli mozecie to pisczcie na rosita33@wp.pl
gość
07-01-2013, 19:06:34

ja mam 35 lat a mój wynik to ' Zapis nieprawidłowy z widocznymi podczas fotostymulacji zmianami zlokalizowanymi w prawej okolicy skroniowej w postaci krótkich napadowych serii ostrych fal- alfa 6-8Hz do 85 uV z tendencją do dwuskroniowej napadowości tych fal - na tle przyspieszonej czynności podstawowej alfa - beta 8-13 -15 Hz do 30 - 60 uV.Hv nie zmienia obrazu eeg. Dodem że nie biorę żadnych leków. A bóle zaczęły narastać z czasem .obecnie są nie doz niesienia. Co to może znaczyć? Co mi jest?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: