Reklama:

Dyskopatia (11)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
10-07-2017, 09:46:57

witam.
Mam dość poważny jak dla mnie problem. Otóż od roku mam problem z kręgosłupem lędzwiowym, RM wykazał "zmniejszone uwodnienie krążka międzykręgowego L5-S1 z niewielkim pośrodkowym uwypukleniem krążka międzykręgowego na głębokość ok 5mm". Do tego od kilku lat czułem delikatny czasem pojawiający się ból mięśni wzdłuż kręgosłupa, od lędźwi do wysokości łopatek. Obecnie mam rehabilitacje, kolejne z rzędu.. ból nie ustępuje, a nawet się powiększa, mięśnie bolą już cały czas nie tylko sporadycznie, a wykonywanie ćwiczeń takich jak brzuszki, deska, rowerek powodują zaciskający ból mięśni pleców, tak że nie mogę złapać oddechu. Już nie mam siły z tym walczyć, mam 23 lata... W pracy coraz gorzej, siedzę boli, stoję boli, schylam się w pracy też boli i nic nie pomaga.. leki przeciwbólowe i przeciwzapalne typu Olfen uno i inne nie dają żadnych skutków... może ktoś jest w stanie udzielić jakichś cennych porad? Dodam że chodzę na basen ok 3 razy w tygodniu, zdarza się częściej nawet, wykonuję ćwiczenia na wzmocnienie mięśni brzucha i pleców bo niby pomaga...
Proszę o pomoc.. Już nie wiem jakiego lekarza odwiedzić ... Neurolog mnie olał, dostałem 1 serię zabiegów i pani stwierdziła że to już powinno być dobrze i to tyle z jej strony... obecnie chodzę do pani doktor od rehabilitacji...
gość
10-07-2017, 11:23:09

Dodam jeszcze iż od jakiegoś czasu pokazuje się u mnie podwyższony poziom kwasu moczowego i nie wiem czy ma to również znaczenie jakieś co do moich pleców, bo poza tym żadnych objawów z tego tytułu nie mam.
gość
10-07-2017, 11:38:07

popełniasz same błędy to nie oczekuj cudu
gość
10-07-2017, 12:16:50

Co masz na myśli? Ćwiczenia wzmacniające o których mówię mam jako jeden z elementów rehabilitacji a nie sam sobie je wymyśliłem. Proszę o pomoc a nie stwierdzenia które nic nie wnoszą..
gość
11-07-2017, 11:45:21

to pomyśl
gość
11-07-2017, 15:27:09

Nie jestem lekarzem specjalistą. Proszę o pomoc a jak masz zamiar być chamski to sobie daruj swoje tępe zagrania. Wybacz że nie dopisałem "proszę o pomoc wszystkich poza chamskimi kretynami".
gość
29-07-2017, 20:34:33

Witam Rozumiem twój problem mam podobnie , lecz inne kręgi , mi zalecili odpoczynek i branie tabletek przeciw bólowych oraz witamin żadnych ćwiczeń , teraz czekam na rehabilitacje i ona ma mi pokazać jakie ćwiczenia mam wykonywać może warto spróbować chwile odpocząć oraz może zgłosić się do ortopedy ? mi polecili jeszcze żebym nosiła stabilizator może porozmawiaj o tym z lekarzem Pozdrawiam i Dużo zdrowia życze:)
gość
20-08-2017, 08:09:29

Malo pan pisze z mri, mysle ze ma pan ucisk na nerwy tylko cwiczenia pomagaja ale to dlugi czas ja bym jeszcze poszla go neurochirurgia na konsultacje i dobrego rehabilitanta. Skad pan jest?
gość
31-08-2017, 19:34:48

Treść zablokowana przez moderatora

gość
05-10-2017, 12:30:37

może wymiana materaca na dobry medyczny pomoże chociaż trochę uśmierzyć ból? Hilding, sleepmed warto pomyśleć

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: