Magda .Byłam operowana w listopadzie 2017 też 2 poziomy i stabilizacja u mnie C6/C6/C7.Każdy się boi,ale mówiąc o sobie gdybym miała podjąć decyzję o operacji jeszcze raz z takimi objawami i bólem jaki miałam przed operacją,to na pewno nie wahałabym się nawet chwili.Wiadomo -pierwsze dni po lekkie nie są,ale zdecydowanie lepsze niż przed operacją.Magda - myśl pozytywnie A w chwilach zwątpienia poczytaj to forum od początku.Pozdrawiam Monika
Do K po operacji c5-c6 i c6-c7 funkcjonuje w miare normalnie jezdze samochodem ,rowerem,plywam i niemam niedowładu ani bólu.To byla moja decyzja.Kiedyś na forum ułozyliśmy ABC szyjek,jak i artykuł którego współautorem jest dr.Łątka o tym dlaczego niebac sie operacji... polecam dobra lektura pozdrawiamm PIOTR M.
Witam Maj77 kregoslup nie jest zle szyjny jak żyroskop ledzwiowy 4 poziomy-2 wypukliny i 2 przepukliny-ale cisza.Dalej sie rechabilituję 2 razy w roku raz na nfz i raz za 50% i daję radę.Postaram się cześciej zaglądać.
Witaj Piotrze. Jesteś przykładem , że operacja to nie koniec świata,wręcz przeciwnie. Bardzo lubię czytać twoje wpisy,przed operacją bardzo pomagają,a po dają nadzieję że można żyć w miarę normalnie.Cieszę się że szyja w porządku bez zmian,walcz dalej z lędźwiowym. Pozdrawiam Monika
cześć. piszę pierwszy raz ale czytam was / i nie tylko / od dawna moje zdanie w tym temacie jest takie każdy z nas jest inny ma inny próg bólowy wykonuje inną pracę i choć wydawało by się że jedna choroba a jednak u każdego inna/ nawet przy tych samych objawach/ do tego dochodzi wiek inne schorzenia współistniejące oraz wynik rezonansu magnetycznego czasem nie ma aż tak silnych dolegliwości a jest żle i potrzeba operować więc nie należy się przed operacją sugerować /i nakręcać/ tym co mówią inni tylko zaufać dobremu lekarzowi a dzielić się tylko tym co po operacji robić a czego nie aby było jak najlepiej
Zglaszam się Ania 39 jestem dzien po operacji miala byc 12ego ale przesunęło się o 1 dzien Nie jest źle bòl jest ale pomagają srodki przeciw bòlowe najważniejsze ze odrazu przeszedł mi ucisk gardle i normalnie oddycham i brak szumu w głowie i uszach reszta ma ustąpic z czasem
Przeciwciała Caspr2 w surowicy, objawy neurologiczne i psychiatryczne, jeden lekarz twierdzi ze autoimmunologiczne zapalenie mózgu, w szpitalu nie chcą wdrożyć leczenia ze wzgledu na „zbyt dobry” stan pacjenta. Ktos pomoże ? Podpowie ?
Cześć.Syn jest po bardzo ciężkim urazie czaszkowo mózgowym ,po stabilizacji miednicy.Wybudzony od tygodnia z niewielką komunikacją typu wodzenie oczami I ściskanie prawą ręką.Szukamy ośrodka w okolicy Lublina neurorechabilitacji opieki całodobowej.Jakieś podpowiedzi może .Marta
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.