Reklama:

Drżenie kończyn, kurcze mięśni, uczucie zesztywnienia ciała, osłabienie i męczliwość mięśni (11)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
26-02-2015, 20:30:14

Witajcie! mam duży problem. Błagam o pomoc. Niestety lekarze nie są w stanie mi pomóc. Zacznę od podstaw. We wrześniu 2014 roku leżałam w szpitalu ze względu na zaostrzenie choroby wrzodziejącego zapalenia jelita grubego. W trakcie pobytu z powodu dziwnych objawów neurologicznych i choroby epilepsji zostałam skierowana na badanie Rezonansu Magnetycznego Głowy. Po tym badaniu okazało się, że mam trzy pojedyncze ogniska DEMIELINIZACJI. Byłam z tym wynikiem u dwóch neurologów ale oboje wykluczyli chorobę SM = stwardnienia rozsianego. W tamtym też czasie nie miałam żadnych objawów SM więc w sumie nic nie robiłam w tym kierunku żeby się martwić i zostawiłam to. Od początku stycznia bieżącego roku 2015 zaczęły się dziać różne dziwne rzeczy. Chociaż naprawdę ciężko ująć to w słowa więc czytając to będzie ciężko sobie komuś to wyobrazić jeśli tego nie przeżył. Pierwszym objawem które już mam od dłuższego czasu jest ogólne osłabienie organizmu (nie mówimy o osłabieniu gdzie łapie się przeziębienie katar itp.) mogłabym to nazwać jakby wykończeniem organizmu który bardzo szybko się męczy, mięsnie są bardzo męczliwe..nawet siedząc z dzieckiem w domu nie pracując jest mi ciężko wykonać podstawowe czynności np. sprzątanie . Po chwili np. mycia podłóg mięsnie są wykończone jak po długim biegu i wysiłku fizycznym..nawet trzymanie telefonu komórkowego w ręce podczas rozmowy sprawia mi trudność bo po chwili ręka dosłownie mi opada ze zmęczenia. Jest to bardzo uciążliwe. Kolejnym objawem jest to że CAŁY CZAS zwłaszcza przy jakiejkolwiek wykonywanej czynności drżą mi mięsnie całego ciała. Najbardziej uciążliwy jest fakt drżenia rąk ..kiedy młodej kobiecie takiej jak mi...ciężko pomalować paznokcie bądź wydepilować brwi. Są momenty i dni kiedy tak bardzo drżą że nie jestem w stanie nad tym zapanować i nie biorę się wtedy za nic. Nawet częśćiowa próba powstrzymania drżenia i trzęsienia nic nie daje...(płynne i w miare szybkie ruchy). Mam też kurcze mięsni całego ciała w różnych częściach mogłabym to nazwaćnawet tikami bo czasem jeden tik w tym samym miejscu występuje po 3=5 razy.Innym objawem który naprawdę bardzo mnie zaniepokoił było to że po przespanej nocy gdy synek mnie obudził ZESZTYWNIAŁY MIĘŚNIE i nie mogłam wydostać się spod kołdry. To było straszne. Tego też dnia wybrałam się do szpitala. Zrobiono mi takie badania jak: EKG - wyszlo OK . Krew -wyszła OK. JONY też wyszły OK. MAGNEZ też ok. Wszystkie badania które mogłyby wskazać na niedobór witamin wyszły prawidłowo. Blagam o pomoc. Choruję na epilepsję od ok 6 roku życia ale moje napady to zaniki pamięci a nie drgawki i trzęsienie się ciała więc to raczej odpada. Zresztą ataków nie mam już ok 10 lat. Na WZJG choruję od prawie trzech lat. Naprawdę nie wiem co mi jest. Dr neurolog leczy mnie na nerwicę. Leki nie pomagają. Moje objawy są cały czas i nie ustępują od początku stycznia ani na chwilę. Zmeczenie , ospałość i inne objawy to bardzo dokucza. Błagam NEUROLODZY jeśli to czytacie pomóżcie!!!!!!!
gość
03-03-2015, 08:18:02

Mam to samo blagam o pomoc!
gość
16-03-2015, 12:24:31

Podbijam temat. Proszę o pomoc :(
gość
07-07-2015, 15:02:52

Ja również! Po pracy wracam do domu ztyrana jak wół! Chcę mi się tylko spać! Nie mam siły na nic! Teraz mam zaostrzenie WZJG. Zaczyna się zawsze bólem karku,mięśni,które potem drżą jakbym miała chorobę alkoholową. Nie mogę utrzymać w pionie własnego ciała! Czuję mega osłabienie! Do tego ciśnienie w uszach- mam wrażenie że tracę słuch! Oczy stają sie nadwrazliwe na światło! Bolą! Czasami odczuwam kłujący ból w uchu! To okropne! Koncentracja spada prawie do zera! Do tego biegunki! Zastanawiam sie czy te bóle mięśni to wynik wzjg czy jeszcze innego ustrojstwa które mnie toczy!???pomocy!!!!
gość
09-07-2015, 10:55:01

Sprawdzcie boreliozę, dobrym testem (LTT), choroby tarczycy.
gość
29-05-2016, 10:41:57
gość
22-08-2016, 19:53:21

Potwierdzam,warto zbadać tarczycę pod kątem hashimoto i przy okazji poziom vit.D3 .Moje strasznie drżenia i zupełnie ustąpiły po wyrównaniu znacznego niedoboru D3 właśnie i obniżeniu TSH.
gość
31-10-2016, 18:10:51

Boże! wypisz wymaluj moje objawy!!! też mam wzjg! Mięśnie nóg wysiadają! Boli całe ciało przy najmniejszym wysiłku! Jak sobie pomóc!????
gość
30-09-2017, 10:13:37

Niedobór d3 a co za tym idzie Mg i Ca
gość
22-06-2018, 10:14:56

To łatwo sprawdzić. Ja mam podobne dolegliwości a poziomy magnezu i wapnia są w normie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: