Reklama:

drętwienie kończyn i mroczki przed oczami co mi jest??????? (95)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
20-06-2016, 22:02:14

Sluchajcie !!!! Mialam the sam problem kilkanascie lat: dretwienie reki,w oczach mroczenie,widzialam polowki ludzi i rzeczy,okropne wymioty.W roku 2002 wyslali mnie na MRI .Okazalo sie ze mam chorobe ktora nazywa sie Cadasil.Mieszkam w USA nazywaja ta chorobe europejska ,malo kto orientowal sie jak mi pomoc.Znalazlam wspaniala doktror zalecila mi dawanie co 3 miesiace BOTOX leczniczy nie jakis kosmetyczne badziewia.Od roku 2002 czuje sie wspaniale i kiedy zaczyna bolec glowa biore tabletke i zaraz wszystko ustaje.Pisze to dlatego ze wspolczuje Wam bardzo,sama w takich bolach chcialam odebrac sobie zycie.Teraz juz coraz wiecej pisze o Cadasil chorobie,brali mi takze probke skory i okazalo sie ze jest to genetyczne.Pamietam jak cierpiala moja babcia,moja mama ktore zmarly na wylew ,my skolei mozemy pewnych bledow uniknac.Poczytajcie o tym warto,ostatnio okazalo sie ze moja corka takze dostala ta wstretna chorobe,musze ja wspierac.Pozdrawiam….
gość
18-07-2016, 09:44:16

hej plamy w oczach a potem silne bole glowy man 31 lat a ten problem man od 10 roku zycia neurolog powiedzial mi ze tym trzeba sie nauczc zyc i to przez tyle lat mnie przesladuje czasami to juz dosaje depreji
gość
18-07-2016, 11:36:10

jak nie masz diagnozy, to co chcesz leczyć
gość
20-05-2017, 15:40:18

Bardzo prosze o kontakt Panią, która pisała o chorobie CADASIL.
W mojej rodzinie jest podobna sytuacja, chciałabym to skonsultować.
Podaję swój email - nela108@o2.pl
gość
13-02-2018, 21:17:42

U mnie też zdiagnozowano Cadasil,tzn.badania genetyczne potwierdziły mutację genu.
gość
16-02-2018, 09:28:42

Jakie lab polecacie do badań w tym kierunku/jaki koszt? Zastanawiam się czy przesyłanie jakiegoś collection kit do UK ma autentycznie sens.. Kuzynka czeka właśnie na wynik, a ja nie wiem już co ze sobą robić, bo też dokładnie te same objawy... <a href=”http://jejportal.pl/wiadomosc/kontroluj-migrene_0”>Pulsujący ból głowy</a> wieczorami już od podstawówki, całe spektrum zjawisk entopt. non stop przed oczami, nie tylko mroczki, zastanawiam sie jeszcze na różnymi opcjami autoimmun., sami poczytajcie o MSG... Ludzie opisują jakieś dziwne ciśnienie w szyi, drętwienia, kłucie w stopach jak falanga, strach przed udarem bardziej niż wylewem, a winne jest głupie mleko w proszku i inny syf, którym zagęszczana i konserwowana jest żywność
gość
20-03-2018, 15:22:12

U mnie również badania genetyczne zdiagnozowały - Cadasil. A mam 19 lat drętwienia, mroczki od 3 lat.
gość
22-03-2018, 19:27:28

Szukam jakiś informacji na temat Cadasil. Jak sobie radzić z tą chorobą. Za każdą informacje bedę wdzięczna :). Zdiagnozowano mnie 2 lata temu, bardzo częste i bolesne migreny, zawroty głowy, mroczki, utrata ostrości widzenia oraz drentwienia.
gość
12-10-2018, 06:04:22

Gość 2018-03-20 16:22:12
U mnie również badania genetyczne zdiagnozowały - Cadasil. A mam 19 lat drętwienia, mroczki od 3 lat.
gość
12-10-2018, 16:57:28

bzdura

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Straszna obawa przed zabiegiem wszczepienia zastawki
Hej, piszę tu bo bardzo się boję operacji mam 42 lata i przed sobą operację w Szpitalu Bielańskim w Warszawie. Czytam tu o powikłaniach o nie właściwym ułożeniu Drenu w Jamie Otrzewnej. Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia ? Proszę o wsparcie duchowe. Dziękuję Aleksander
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Ośrodek neurorehabilitacji z pegiem i tracho Lublin
Cześć.Syn jest po bardzo ciężkim urazie czaszkowo mózgowym ,po stabilizacji miednicy.Wybudzony od tygodnia z niewielką komunikacją typu wodzenie oczami I ściskanie prawą ręką.Szukamy ośrodka w okolicy Lublina neurorechabilitacji opieki całodobowej.Jakieś podpowiedzi może .Marta
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
Reklama: