Reklama:

drętwienie kończyn i mroczki przed oczami co mi jest??????? (95)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
09-11-2007, 08:22:00

Apropo zmian demielizacyjnych w RMI, to są one częste w zaawansowanej boreliozie!
gość
29-12-2007, 01:08:00

Przeczytałam Wasze wiadomości i chciałabym dodać, że przyczyna bólu głowy z mroczkami w oczach może być brak potasu i magnezu. Borykałam się z tym przez kilka lat. Byłam leczona przez neurologów, brałam środki uspokajające lecz to nic nie pomagało. W końcu okazało się przy badaniu krwi, że mam zbyt niski poziom potasu i magnezu. Może warto to sprawdzić
gość
29-12-2007, 01:09:00

Przeczytałam Wasze wiadomości i chciałabym dodać, że przyczyna bólu głowy z mroczkami w oczach może być brak potasu i magnezu. Borykałam się z tym przez kilka lat. Byłam leczona przez neurologów, brałam środki uspokajające lecz to nic nie pomagało. W końcu okazało się przy badaniu krwi, że mam zbyt niski poziom potasu i magnezu. Może warto to sprawdzić
Początkujący
29-12-2007, 14:08:00

Witam
Mam podobny problem...zaczyna się zazwyczaj od drętwienia ręki i jakichś dziwnych zaburzeń w postrzeganiu(tak jak bym inaczej widział i słyszał)....Tak jak mówili moi poprzednicy można to porównać ze stanem upojenia alkoholowego...
Drętwienie zaczyna się zazwyczaj od lewej dłoni i przemieszcza się w inne rejony ciała...później zaczyna się ból głowy..od tyłu głowy...a później to boli już przednia prawa część głowy i tak jakby prawe oko bolało... Dzieje sie to na szczęście nie często...czasami raz na rok albo i dłużej ...czasami kilka razy w roku...

Byłem rok temu na neurologii żeby w końcu ktoś mi powiedział skąd to się bierze i jak to wyleczyć albo przynajmniej jak do tego nie dopuszczać...

Zrobili mi chyba wszystkie możliwe badania....ekg, eeg, rezonans głowy, usg brzucha, rtg klatki piersiowej. O badaniu krwi nie wspomnę(na borelioze i jakieś kolagenoz i NIC NIE ZNALEZIONO... wykryto tylko lekko powiększony migdałek...i spłycenie fizjologiczne górnej części kręgłosłupa(szyjnego)...
Niedawno te objawy powtórzyły się(dzień prędzej miałem duży wysiłek fizyczny) W końcu poszedłem pomocy szukać u mojego lekarza pierwszego kontaktu...pokazałem kartę ze szpitala...i okazało się że te drętwienia są od kręgosłupa...
Dostałem skierowanie do neurologa...może od niego dostane jakieś skierowanie na prześwietlenie tego kręgosłupa... a poza tym to mam chodzić dwa razy w tygodniu na basen i zapisać sie na rehabilitacje...bo jeśli nie zrobię nic w tym kierunku to Doktor powiedział że będę miał takie przypadki coraz częściej....

Jeśli dowiem sie czegoś więcej odezwę sie

Pozdrawiam i uszy do góry [addsig]
wodzio
gość
19-01-2008, 11:19:00

No niestety ja mam to samo, juz od około 5 lat się z tym męcze, Moje życie to męka, mroczki przed oczami mam bez przerwy, do tego czasem pojawiaja sie rozmazane plamki. Ostatnio pojawil sie bol głowy i drętwienie konczyn. Badanie krwi wykazało tylko tyle, że ma sklonnosc do zageszczenia. Rezonans głowy nic nie wykrył, szczegółowe badania wzroku w tym na pole widzenia rowniez. Neurolog skierował mnie z tym problemem do psychiatry . Nie mam pojecia co robić, już naprawdę nie mam siły Mam dopiero 19 lat, a już takie poważne dolegliwości.
Początkujący
19-01-2008, 15:15:00

powiem ci kolego że masz gorzej niż ja....bo ja nie mam takich problemów z widzeniem..dzieje se to tylko w początkowym stadium tego cholerstwa...

byłem u dwóch neurologów...i z tym moim rezonansem kręgosłupa to w zasadzie mnie wyśmiali...że takich rzeczy sie nie robi... jeden olał mnie całkowicie....i zasugerował że może jestem zbyt nerwowy...ale obydwoje powiedzieli że to pewnego rodzaju migrena...

drugi bardzo sie zainteresował sprawą... powiedział że nie wiadomo skąd sie to bierze tak jak nikt nie wie skąd jest u niektórych ludzi nadciśnienie...i powiedział że na pewno jeszcze to mi sie przydarzy...zjawisko to nie jest do końca zbadane...i to jest takie nie ciekawe...
dostałem jakieś tabletki...ale tylko w przypadku wystąpienia dolegliwości...

po swoich obserwacjach zauważyłem że dzieje się to wtedy gdy nużące emocje nie mają gdzie wyjść... dlatego trzeba w jakiś sposób to odreagowywać ..czyli najlepiej mieć aktywny sposób życia...i nie przejmować sie życiem...nie zawsze to wychodzi...niestety....ale trzeba się uczyć...

[addsig]
wodzio
Początkujący
19-01-2008, 15:27:00

jak chcecie porozmawiać to moje gg 10552358 [addsig]
wodzio
gość
02-02-2008, 23:48:00

Heh byłem u trzech neurologów zanim się dowiedziałem że to borelioza. Resztę historii możecie zobaczyć na moim blogu http://borelioza.net/
gość
24-02-2008, 15:43:00

Witam,
chciałbym dołączyć się do rozmowy, objawy moje zaczeły sie jakies 5 mc temu, bole w klatce, zle samopoczcie, pozniej doszlo dretwienie lewej reki, mam wrazenie ze powoli zaczynają dretwiec inen konczyny, lekarze nia mają pojęcia o co chodzi, robilem badania serca kregosłupa i pluc, twierdza że wszystko oki, zaczynam podejrzewac ze jest problem z psychiką. Ale dzis poczytałem na temat boleriozy, chyba musze zrobic badanie, czy ktos moze podpowiedziec jak i i gdzie wykonuje się takie badanie ?
Polecam poczytac objawy
http://pl.wikipedia.org/wiki/Borelioza
Pozdrawia
Tomasz
gość
21-03-2008, 14:20:00

Witam!!!
mój problem zaczął się rok temu gdy wróciłam znad morza.od tej pory dośc czesto mam zawroty głowy i mroczki przed oczami.przeważnie rano jak wstaje z łóżka...cały czas mam wrażenie że zaraz się przewróce.byłam u lekarza, zrobiłam badania i nic nie wyszło.wybieram się własnie do szpitala na kolejne badania.może wkońcu stwierdzą co mi jest...
nie zdarzyło mi się jeszcze zemdleć ale bardzo często jest mi słabo (szczególnie w kościele,jak dłuższy czas postoje lub posiedze w jednym miejscu) ostatnio także po wysiłku robi mi się słabo.lekarze mówią że to dlatego że to przez mój wiek dojrzewania.Możliwe...jednak bardzo mi to przeszkadza na codzień,szczególnie jak jestem w szkole((
POZDRAWIAM!!!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: