Reklama:

Długotrwałe bóle potylicy/tył głowy + szum w uchu, co robić? (17)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Początkujący
02-04-2014, 01:24:45

Witam,
opiszę mój problem.
Od lipca zeszłego roku mocno mnie boli głowa w tylnej części, głównie w potylicy, ból był nie do wytrzymania. 2 miesiące później pojawił się szum w lewym uchu.
Bardzo obficie się również pocę od długich lat.
Zacząłem chodzić do neurologa, który leczył mnie środkami przeciwbólowymi, antydepresyjnymi i wieloma innymi kończąc leczenie na lekach przeznaczeniem ku neuroboreliozie.
Wielokrotnie mie mogłem zasnąć przez ucisk/rozrywający ból w potylicy / tylnej części głowy.
Miałem już dużo badań:
- MR głowy
- MR kręgów szyjnych (mały ucisk na worek oponowy, kifoza)
- Rtg ap boczne kregoslupa
- TK głowy
- TK ucha
- Usg doppler
- audiometr
- morfologia
Leki które od tego czasu brałem:
Doreta, Nimesil, Clonazepam, Tritico, Seroxat, doxycyklina,klabax,tinizadolum
Lekarze u których się konsultowałem: neurolog, laryngolog, ortopeda,kardiolog,internista, osteopata.
Kolejny neurolog po zbadaniu calej dokumentacji zasugerowal, ze jestem nerwowy, zbyt napiety i postawil diagnoze: bole napieciowe przepisujac lek:
Jednak nie wiem czy jest to sluszna diagnoza.
Był lepszy okres kiedy bolało mniej, ale ostatnio ból w potylicy powrócił-jest on o zmiennym natężeniu, czasem nie do wytrzymania. Szum w uchu jest rowniez obecny.
Rozpatruję jeszcze przyczyny: zęby/kręgosłup/staw zuchwowo-skroniowy.
Poproszę o sugestię gdzie się udać, co to może być oraz ew kogo się poradzić...
Sprawa bardzo pilna gdyż po prostu nie wiem co robić.
Początkująca
09-05-2014, 12:55:09

mam podobne objawy... nie wiem co z tym zrobic;/
gość
17-06-2014, 20:44:40

djseiten 2014-04-02 03:24:45
Jednak nie wiem czy jest to sluszna diagnoza.
Zastosuj to sprawdzisz. A co ci zostało.
Myślę że dużo nie ryzykujesz. A inne badania też zrób.
zdrowy już byłem..., i co dalej?. :-)
Początkujący
18-05-2015, 13:29:45

Przebadaj się z góry na dół a się dowiesz. Ja bym nie zwlekał, bo z głową nie ma żartów.
Czy skorzystacie z usług [url=http://www.awaria24.com.pl/elektryk-krakow.html]awaria24[/url] gdy coś się popsuje?
Forumowiczka
10-06-2016, 09:07:21

Ja bym spróbowała też z tym zaleceniem od neurologa, chyba że trafiłeś na złych lekarzy. Nam się udało z [url=http://znajdzlekarza.pl/katarzyna-mazur/neurolog/tczew]neurologiem Tczew[/url] - ale też długo wcześniej szukaliśmy kogoś odpowiedniego.
gość
15-10-2016, 10:53:28

Mam podobny ból od prawie nie wyczuwalnego rano nasilający się w ciągu dnia. Podejrzewam przewożenie naczyń krwionośnych w okolicy potylicy, ale zasosowanie środków rozszerzających naczynia typu np. Piramid przy niskim ciśnieniu tętniczym nie wydaje się najszczęśliwszym rozwiązaniem. U osoby z nadciśnieniem można to wypróbować bez większego ryzyka w dawce 1.25 lub 2.5
gość
15-10-2016, 10:57:47

Gość 2016-10-15 12:53:28
Mam podobny ból od prawie nie wyczuwalnego rano nasilający się w ciągu dnia. Podejrzewam przewożenie naczyń krwionośnych w okolicy potylicy, ale zasosowanie środków rozszerzających naczynia typu np. Piramil przy niskim ciśnieniu tętniczym nie wydaje się najszczęśliwszym rozwiązaniem. U osoby z nadciśnieniem można to wypróbować bez większego ryzyka w dawce 1.25 lub 2.5
gość
15-10-2016, 20:35:18

Mam podobne bóle.Zwykle po nocy silniejsze.Te, jak przypuszczam są pochodzenia z dyskopatii kręgów szyjnych.Ale też mam stały ,jednostronny ból z szumem w uchu,zdiagnozowany już 5 lat temu przez laryngologa jako guz kąta móżdżkowo-mostkowego/nerwiak/,badania wykluczyły........... jednak,ból i szum pozostał aż do dziś ....
A leczenie takie jak na wstępie tematu. Różne leki,bez skutku.
gość
05-02-2017, 17:24:49

Witam,
Warto wybrać się do fizjoterapeuty, który specjalizuje się w okolicy czaszkowo-twarzowej (np. terapeuty metody CRAFTA). Informacje na temat tej metody terapii i badania można znaleźć w internecie na stronie CRAFTA. Tacy terapeuci potrafią ocenić i znaleźć struktury odpowiedzialne za objawy i dostosować do tego leczenie manualne. Efekty leczenia u dużej grupy pacjentów są bardzo dobre (oczywiście w zależności od przyczyny problemu). Warto się zainteresować. Pozdrawiam.
gość
22-11-2017, 18:05:06

miałam bóle głowy zpotylicy i z przodu głowy a najczęscie rano , Lekarze zwalali to na karb kręgoslupa bo niestety mam dwa kregiszyjne do wymiany ,Juzmialam miec implanty ale wyslal mnie neurochirurg do neurologa i tam pani doktor zajęla sie mna naprade Odrazu tomokomputer głowy dopler żyl szyjnych i okazało sie ze mam tętniaka na tętnicy szyjnej wewnętrznej ale juz wielkosci 17mm to olbrzym bo tętniaki pękają juz przy wielkosci 6 mm Oprcz tego mialam szumy w lewym uchu .To jakby echo tak to odczuwalam. sam tomokomputer nie dal jasnej diagnozy dopiero angiotk jasno określil co to jest , zawdzięczam zycie ten doktor mlodej neurologChylewskiej Magdalenie z Gdańska, ktora podeszla do problemu profesjonalnie i dzięki niej i profesorowi Juszkatowi z Poznania żyję ,ktory zrobił embolizację z załozonym stentem . Przed embolizacja bylam operowana w Gdansku w UCK bezskutecznie bo tą droga byl niedostępny , Tylko zostałam okaleczona

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Parkonson
Witam czy ktoś poleca dobrego neurologa z Katowic albo z Warszawy od Parkinsona drżenie lewej ręki Proszę jak ktoś już był i poleca Dziękuję❤️ Gosia
gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
gość
Tomografia głowy
Witam, psychiatra skierował mnie na tomografie głowy. Mam za niedługo wizytę, na opis trzeba czekać 7 tygodni. Czy jest na tym zdjęciu coś niepokojącego?
Reklama: