Reklama:

depakine 500 (13)

Forum: Padaczka

Początkująca
10-01-2021, 15:55:40

Kochani, depakina czyli kwas walproinowy WYMUSZA w organizmie utratę L-karnityny oraz zaburzenia mitochondrialnej produkcji energii.
Wszyscy Pacjenci, którzy przyjmują kwas walproinowy powinni suplementować L-karnitynę oraz wspomagać pracę mitochondriów - maleńkich organelli komórkowych, które odpowiadają w organizmie za wytwarzanie energii z makroskładników, czyli ze spożywanych przez nas tłuszczów i węglowodanów.
Suplementacja L-karnityny do 3g dziennie jest bezpieczna, ale przyjmuje się ją w kilku osobnych dawkach w ciągu dnia a nie jedna duża dawka na raz.
Dużo zdrowia!:)
-Dum spiro spero dum spiro amo dum amo vivo- www.motamot.info
gość
09-02-2021, 14:33:27

Ja niestety po miesiacu brania zaczełam tyć mimo nie jedzenia jakoś więcej. Po 3,5 miesiaca waże już 8 kg wiecej. Leki dostałam na migrene bo podobno też tak to się leczy. Postanowiłam po poł roku przestać brać, uzgodniłam już to z Panią doktor, nie zniosę takiego szybkiego tycia, spania po 12 godzin i wiecznego zmęczenia. Nawet zaczełam ćwiczyć ale normalnie nie mam siły. Od 2 tyg jem dużo dużo zdrowiej i mniej i odstawiłam pszenicę ale nadal 1 kg przybył. Zostaję mi przez 3 miesiace bardzo kontrolować co jem a potem wezmę się za odchudzanie. Zdrowia wam życzę, obyśmy kiedyś przestali potrzebować jakichkolwiek leków.
Pozdrawiam
Emilia
gość
14-02-2021, 07:59:40

Witam czy po braniu oto leku moze nastąpić cos takiego jak drżenie prawej ręki jaki i prawej nogi czytałem że branie oto tego leku moze byc cos takiego jak przemijające objawy parkinsonizmu

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: