Reklama:

Demencja starcza/alzheimer - bezradność rodziny ;( (282)

wątek zamknięty, nie można dodawać postów

Forum: Choroba Parkinsona

gość
26-03-2012, 21:17:22

Treść zablokowana przez moderatora

gość
10-04-2012, 19:26:04

Jeżeli chodzi o tzw. zwidy - może to być zespół Charlesa Bonneta, przy niedowidzeniu, mózg rekompensuje sobie jakby dopowiadając to czego nie widzi i stąd mogą brać się halucynacje wzrokowe. Rozpoznano to u mojego ojca, jest po udarze i ma zwyrodnienie plamki żółtej. Przedziwne rzeczy widzi, teraz już wie, że to tylko halucynacja, czasem pomaga zamknięcie kilkakrotne oczu, na początku był w panice.
gość
29-04-2012, 17:22:22

Witam. Mój dziadek za kilka dni kończy 81 lat, jest inż. elektrykiem. Z tego co wiem Jego matka chorowała na Alzheimera. Jakieś 2 lata temu zauważyłam, że dziadek nie może zapamiętać prostych informacji typu: co jadł na obiad, czy był z psem na spacerze, czy oglądał wieczorne wiadomości itp. Potrafi zadać to samo pytanie 5 razy w ciągu dnia, albo opowiadać kilka razy tą samą historię jakby mówił to po raz pierwszy. Pomyślałam, że to kwestia wieku. Rozmawiałam na ten temat z babcią, prosiłyśmy żeby poszedł do lekarza ale dziadek jest uparty i twierdzi, że nic mu nie dolega. Skończyło się na tym, że codziennie zażywa wyciąg z miłorzębu japońskiego. Nie wiem czy to pomaga zahamować chorobę... nie wiem nawet czy to początki Alzheimera? Poza zanikiem pamięci dziadek jest okazem zdrowia i twierdzi, że czuje się jak dwudziestolatek :)
gość
02-05-2012, 11:52:32

Znalazłem jeszcze forum dla osób chorych na alzheimer i z demencja na www.alzheimerforum.pl
gość
02-05-2012, 13:35:29

cześć, sam musisz lekarzowi powiedzieć, co to za choroba. Wszystkie objawy wskazują na alzheimera (ew. demencję). Exelon spowalnia postępowanie choroby, ale ratunku nie ma. Z tygodnia na tydzień będzie gorzej! Najgorsza jest agresja również ta werbalna, ucieczki z domu, itp... Powodzenia!
Ja zwolniłam się z pracy, by zająć się rodzicielką. Ciężko nam, odkąd znowelizowano listę leków refundowanych:((. Pozdrawiam.
gość
04-05-2012, 13:37:03

Z tego co widzę to forum alzheimerforum.pl jest kolejnym forum komercyjnym, które ma w ukryty sposób reklamować produkty właściciela... żenada.
gość
04-05-2012, 13:45:31

Jeszcze jedna uwaga. Jak rozumiem za Krystiana na forum podaje się pewnie pan Paweł - właściciel alzheimerforum.pl. Bardzo ciekawe rzeczy można o panu przeczytać http://www.alzheimer-opiekuni.pl/forum/viewtopic.php?f=6&t=110
Jak tak w ogóle można robić?? Zero sumienia.
gość
06-05-2012, 10:22:53

Ludzi skończcie już zachwalać tu swoje fora czy strony internetowe.
Ta strona jest do wymiany doświadczeń a nie reklamy.
gość
06-05-2012, 21:29:41

Gość 2012-05-06 12:22:53 Ludzi skończcie już zachwalać tu swoje fora czy strony internetowe.
Ta strona jest do wymiany doświadczeń a nie reklamy.
Tym bardziej, że i tak trzeba osobiście wejść na te fora żeby sprawdzić jakie są tam przydatne informacje a nie polegać na opiniach.
Ja tylko widzę (już nie wymieniając adresów), że jedno forum jest prawie puste, zgapione od drugiego i należy do prywatnej firmy a jeśli chodzi o pozostałe to po wpisach widzę, że osoby się znają i lubią ale ktoś chyba nowy niepotrzebnie nadgorliwie zaczął oczerniać jedno forum żeby zwiększyć atrakcyjność drugiego. Życie.
gość
08-05-2012, 22:52:25

Demencja starcza to ciezka choroba nie tylko dla rodziny ale rowniez dla chorego ,dlatego chorzy postepuja tak jak to opisaliscie Jezeli nie zrozumiecie ich polozenia i cierpienia bedziecie sie wsciekac i wykanczac sami siebie,Nic nie poradzicie traktujac waszych krewnych jak przed choroba czyli sluchac "i wierzyc im" jak wyzywaja bija klamia To jest choroba i tak jak ktos napisal oni nie pamietaja co zrobili co gorsze ich zachowanie powoduje ,ich brak zrozumienia co sie z nimi dzieje i ta sytuacja wzmaga w nich agresje.Duzy potok slow nie zrozumieja ogladanie telewizji to metlik w glowie za szybkie wypowiadanie slow.Zdanie ktore wypowiadacie powinno miec trzy cztery slowa ,krotko nie tlumaczcie ze to co powiedzieli to nie jest prawda.Zmieniajcie temat Jezeli chcecie zrozumiec swoich bliskich zrobcie sobie doswiadczenie Oklejcie okulary czarna tasma tak aby na srodku szybki pozostal punkt o wielkosci 1 cm zaluzcie okulary grube gumowe rekawice na rece i ktos ze znajomych niech was karmi a potem sami starajcie cos zjesc.Tak zrozumiecie jak trudna jest sytuacja czlowieka choregota sytuacja poteguje jego zle zachowania wiecej poczytajcie ksiazki Gemmy Jones dementia lub na internecie

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: