Reklama:

Czy zasadnym jest wdrażanie leków po pierwszym ataku? (11)

Forum: Padaczka

gość
19-10-2018, 19:59:57

Proszę o pomoc... nad ranem żona wydawała z siebie dziwne dźwięki, odwróciłem ją na plecy - cała zesztywniała i dostała drgawek, zadzwoniłem po pogotowie. W szpitalu żona miała rezonans, tomograf i EEG. Rezonans i tomograf - niczego nie wykazały. Pierwsze badanie EEG również niczego nie wykazało. Dopiero drugie pokazało jakieś zmiany. Lekarz wdrożył już żonie leki - czy to zasadne po jednym incydencie?
gość
19-10-2018, 20:56:51

Nie!!!!Nigdy po pierwszym ataku nie wdraża się leków. Każdy może mieć jeden atak, nie oznacza on choroby. 5
gość
19-10-2018, 21:25:51

Teraz o tym wiem, ale naiwnie posłuchałem lekarz. Żona wzięła już tabletki - podali je w szpitalu - czy może to przerwać?
Komentatorka
20-10-2018, 11:43:52

Od kiedy bierze te leki i w jakich dawkach jakie leki?
[url=https://lilypie.com][img]https://lb3f.lilypie.com/WLepp2.png[/img][/url]
gość
20-10-2018, 17:32:22

Vetira od 2 dni (250 x2)
gość
20-10-2018, 17:56:46

Pójdz z zona koniecznie do neurologa (prywatnie)
Ja biore vetire 2x1000 rowniez zaczynalem od 250x2 po ataku ktory dostalem 1 raz po ponad 15 latach...
Koniecznie wizyta u neurologa prywatnie
gość
21-10-2018, 06:39:11

Oczywiście. Znacie może dobrego neurologa w Poznaniu?
gość
25-10-2018, 08:07:36

Gość 2018-10-21 08:39:11
Oczywiście. Znacie może dobrego neurologa w Poznaniu?
Witam;
Musi być to lekarz neurolog specjalizujący się w leczeniu padaczki, nie każdy lekarz neurolog specjalizuje się w leczeniu padaczki, najlepiej gdybyś w Poznaniu znalazł sobie lekarza epileptologa.
Dawka leku jest najniższa dawką leku jaki przyjmuje żona.
Ponadto, każdy z ludzi może w swoim życiu mieć pierwszy i jedyny atak padaczki. Przy pierwszym ataku nie słyszałam, aby lekarze włączali leki przeciwpadaczkowe.
Pozdrawiam Alicja.
gość
27-10-2018, 13:37:24

Dziękuję. Leki włączyli, bo jak tłumaczą wyniki eeg wskazują na padaczkę. Obecnie jestem w trakcie oczekiwania na pełną dokumentację medyczną. Żona czuje się dobrze, za to bardzo bolą ją plecy. W Poznaniu trudno o dobrego epileptologa, obecnie mamy umówione wizyty u dwóch podobno dobrych neurologów. Kiedy uzyskamy wszystkie wyniki chcemy jechać do Warszawy - właśnie do epileptologa.
gość
20-11-2018, 19:28:55

Byliśmy u trzech neurologów.
1. pierwszy lekarz stwierdził, że egg nie wygląda dobrze i dlatego zaleca leki.
2. drugi stwierdził, że leki można stopniowo odstawić i czekać.
3. trzeci - lekarz początkowo mówił, że po jednym ataku nie wdraża leków. Jednak po wnikliwym obejrzeniu dwóch eeg żony zalecił zwiększenie dawki vetiry na 2x500 (stwierdził, że branie 2X250 jest bezcelowe, bo to za mała dawka dla dorosłego, dlatego zaleca 2x500 - obserwację i co 2miesiące egg).
Żona "przykładnie" zaczęła brać leki - nigdy nie chorowała i bezkrytycznie podchodzi do lekarskich opinii.Namawiam ją na wizytę u dobrego epileptologa, nie wiem z czego wynika jej upór.
Od ataku minął ponad miesiąc. Boję się, że leki jej zaszkodzą. Bardzo proszę polećcie dobrego epileptologa (bez względu na to z jakiego miasta).

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: