Reklama:

Czy to może być padaczka ? (15)

Forum: Padaczka

Początkujący
18-05-2020, 18:06:11

Witam. Mam na Imię Kamil, mam 34 lata. Od jakiś kilkunastu lat mam dziwne ataki tak jak by padaczkowe. Raz miałem silny atak tak, że zemndlałem i zaczęłem się trząść wraz leciała mi piana z buzi. Kolejny objawia się tak, że wiem już co dana osoba powie i nie mogę wydusić z siebie słowa, próbuje coś powiedzieć, ale to jest taki (bełkot) w czasie ataku podnosi mi się tak ciśnienie, że aż robię się fioletowy. A jak odpuszcza atak to tak jak bym dostawał gorączki i trzęsę się z zimna. Dopowiem, że byłem w szpitalu i nic szczególnego nie stwierdzili. Biorę leki, które mi przepisali. A tak naprawdę nie wiem w ogóle czy one są skuteczne na to schorzenie, ponieważ biorąc leki mam dalej ataki. Czy może ktoś zna taki przypadek.?? Z góry dziękuje za odpowiedzi!!
gość
18-05-2020, 21:57:06

Jakie leki przepisal neurolog / epileptolog ?
Jesli np. Depakine chrono to mozliwa padaczka , a jak dlugo przebywales w szpitalu ?, czy wykonano EEG i jaki byl odczyt/wynik badania
gość
18-05-2020, 22:02:27

Treść zablokowana przez moderatora

Początkujący
18-05-2020, 22:04:11

W Szpitalu byłem pare godzin (nawet nie byłem jedną dobę) robiony był tylko rentgen ( w wyniku wszystko okey) a proszki biorę TEGRETOL CR 400 MG
gość
18-05-2020, 23:15:09

Tegretol- carbamazepine to dobry lek , zmniejsza impulsy powodujace ataki / napady padaczkowe .
Trzeba czasu nieraz 3 tygodnie nim lek zacznie spelniac swoja role, cierpliwosc i przestrzeganie dozowania 400 mg/azy dziennie zostana wynagrodzone , ataki zaczna zmniejszac swoja czestotliwosc , beda dlugie miesiace a nastepnie lata bez atakow tylko trzymac zelazna dyscypline , wyeliminowac nalogi / jesli masz .
Napisz jak dlugo bierzesz ten lek.
Wiem ze chorujesz kilkanascie lat ,czy przed tegretolem miales jakis inny lek przeciw konwulsyjny?
Początkujący
19-05-2020, 07:56:50

Wcześniej nie brałem żadnych leków. Lek biorę od Lutego tego roku. Nałóg to tylko papierosy. Od czasu do czasu jak jest okazja pije alkohol. I to nie duże ilości.
gość
19-05-2020, 20:29:09

Kamil czy mozesz przepisac tresc wypisu ze szpitala od a do z, nawet to " nic szczegolnego" jesli jest po lacinie tez pisz .
Jaka diagnoza , czy ataki toniczno -kloniczne czy inny rodzaj. bede wiedziec wiecej jesli dasz ten wypis, i zalecenia , leki wiem jakie masz ale czy zaprzestanie calkowite nalogow jest polecone i przestrzegane
gość
01-06-2020, 14:08:46

Treść zablokowana przez moderatora

Początkująca
08-06-2020, 05:03:54

kamil1234 2020-05-19 00:04:11
W Szpitalu byłem pare godzin (nawet nie byłem jedną dobę) robiony był tylko rentgen ( w wyniku wszystko okey) a proszki biorę TEGRETOL CR 400 MG
Kamil to może być padaczka, ale na pewno musi być zrobiony rezonans magnetyczny głowy, wideorejestracja całodobowa eeg. Mój mąż miał podobnie ale nie zawsze jego ataki były takie same oczywiście jest nadal obserwowany pod kątem padaczki, ale na dzień dzisiejszy na postawioną diagnozę IDIOPATYCZNE NADCIŚNIENIE ŚRÓDCZASZKOWE, gdzie współistnieją inne objawy. Jeżeli chodzi o badania pod katem padaczki to wyszły ok. Bierze Lamitrin . Dużo zdrówka
gość
01-09-2020, 17:30:08

kamil1234 2020-05-19 00:04:11
W Szpitalu byłem pare godzin (nawet nie byłem jedną dobę) robiony był tylko rentgen ( w wyniku wszystko okey) a proszki biorę TEGRETOL CR 400 MG[/CYtat
Nie pij alkoholu zadnego 1 kieliszek raz na jakis czas . TEgretol to dobry lek znam osoby ktore nie mialy atakow z 20 lat .
Pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: